Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena

0
3226
Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena

Mergem in vacanta de vara in Grecia. Nu, nu in insulele celebre, cautate de turisti, ci in alte locuri speciale, la fel de frumoase. Am gasit 5 localitati pitoresti, demne de copertele revistelor de calatorii, care redau perfect atmosfera elena. Va invitam sa descoperiti Grecia autentica:

GALAXIDI

Cea mai frumoasa localitate din Golful Corint, Galaxidi atrage vizitatori an de an. Mai putin cunoscuta decat celebrele Santorini, Creta sau Thassos, varianta continentala nu este mai putin fermecatoare. Situat in Golful Corint, oraselul cu 2000 de locuitori are stazi inguste, pavate cu piatra, mici porturi, iar vilele sunt impodobite cu flori.

Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena
Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena: Galaxidi. Sursa foto: evagreene.eu

Dupa cum se arata si in fotografia de mai jos, Galaxidi poate fi o alternativa de vacanta, o alegere pentru luna de miere sau un city-break. Orasul este destul de linistit, iar in micile porturi, pe o banca, aproape de apa Marii Ionice va puteti relaxa citind o carte buna. Dupa drumetiile montane puteti face o binemeritata pauza la plaja. Acest sat al Golfului Corint este considerat unul dintre cele mai pitoresti sate din Grecia.

Vacanta de vara in Grecia: Mastichochoria, Insula Chios

Descoperiti lumea uimitoare a satelor din Chios, unde se intalnesc arborii mastici. 24 de sate cultiva arbustii milenari pentru seva lor dulceaga folosita in prepararea lichiorului de mastic, uleiului si a altor produse culinare sau cosmetice. Odinioara rasina de copac era echivalata cu greutatea sa in aur. De aceea, satele nu sunt vizibile de pe mare, fiind protejate de ziduri inalte pentru inducerea in eroare a cotropitorilor.

Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena
Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena: Pirgí. Sursa foto: pinterest.co.uk

Inca din cele mai vechi timpuri, existenta satelor a fost legata de ”lacrimile din Chios”, asa cum este numita seva de mastic.  Arborii de mastic au o valoare incontestabila, acesti arbusti crescand doar in partea de sud a insulei. Cei interesati de istorie si legende, pot vizita satele medievale, in cautarea celor mai bune produse de artizanat. Printre cele mai impresionante sate se numara Mestá (cu cele trei turnuri de castel), Pirgí(case decorate cu motive in alb si negru), Olympi, Kalamotí, Véssa, Patriká, Vounó, Eláta si Kiní. Aici veti simti cu adevarat atmosfera elena!

Fiskardo

Fiskardo, un alt sat traditional pescaresc, se afla in insula Kefalonia. Din cele 365 de asezari traditionale intalnite in insula, Fiskardo pare cel mai colorat.

In timpuri de demult era condus de venetieni, popor care si-a lasat amprenta asupra stilului arhitectural, dar care ii confera acel gram de autenticitate. Ridicata pe o colina verde, tot timpul anului, localitatea este scaldata de ape in culoarea safirului.

Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena
Fiskardo. Sursa foto: Youtube.com

Linistea este perturbata doar de portul cosmopolit, loc in care barcile-taxiuri aduc si duc turisti (in) din capitala Argostoli sau (in) din insulele vecine. Pe noi ne-a cucerit, este destinatia ideala pentru o vacanta din care sa ne intoarcem cu bateriile incarcate!

Vacanta de vara in Grecia: Nymfaio

Daca pana acum v-am obisnuit cu destinatii insorite, aproape de malul marii, iata ca urcam si la munte, intr-un decor spectaculos. Nymfaio este fosta resedinta a vlahilor si este unul dintre cele mai izolate sate din Grecia si totodata unul dintre cele mai frumoase din Europa. Cocotat la 1350 de metri, Nymfaio isi are casele ridicate pe Muntii Verno. Potrivit legendei, numele asezarii provine de la cuvantul ”nimfa”, (personaje mitologice, fecioare frumoase  care ocroteau padurile, campiile sau apele). Nu foarte cunoascuta printre turisti, zona este, in prezent, cautat pentru Centrul Arcturos, ce protejeaza ursii si lupii care traiesc aici.

Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena
Nymfaio. Sursa foto: trekearth.com

Chora, Insula Folegandros

Cu micile case si hoteluri, golfurile izolate de privirile indiscrete si sentimentul de exclusivitate, insula Folegandros este refugiul ideal pentru vacanta. Apele sale albastre sunt taramul subacvatic fascinant pentru scafandri. O atractie a insulei este Crissospilia, o pestera cu inscriptii antice la care se poate ajunge doar cu barca. Numai 600 de locuitori are capitala insulei, Chora.

Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena
Vacanta de vara in Grecia. 5 localitati pitoresti care redau atmosfera elena: Chora. Sursa foto: folegandros.gr

Acest sat, construit pe marginea unei stanci, la 200 de metri altitudine ofera turistilor cele mai spectaculoase privelisti. Face parte din Insulele Ciclade, cu peisaje dramatice si case albe, construite una langa cealalta, de altfel un simbol al Greciei. Chora este unul dintre cele mai fotogenice sate din insula Folegandros. Nu uitati sa puneti in bagaj palaria, ochelarii de soare, crema de plaja si aparatul de fotografiat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here