Vacanță de vis în Slănic Moldova pentru pasionații de fotografie

Pentru iubitorii de fotografii este o adevărată provocare să surprindă peisajul oferit de Munții Nemira, din Stațiunea Slănic Moldova. Pe lângă faptul că anotimpurile au fiecare farmecul lor, mai adăugăm faptul că exprimă o perspectivă profundă, ce poate fi sesizată de oamenii sensibili la frumusețea naturii doar în zonele de acest fel, din cadrul Carpaților Răsăriteni.

Peisajul din această stațiune și din zonele adiacente îi conduce pe turiști la noi experiențe, la descoperiri surprinzătoare. Unii ar spune că au experimentat momente unice de spiritualitate, în peisajele montane, în cadrul pădurilor de arbori specifici zonelor cu foioase sau a pădurilor cu molid, carpen și brad.

Experiența trăită pe traseele turistice din zonele acestei stațiuni îi fac pe oameni să trăiască sentimente complet diferite. Impresiile lor de călătorie sunt minunate, iar fotografiile cu accente de lumină și întuneric, îi fac să le fie dor.

Călătoria în Slănic Moldova

Pentru a experimenta frumusețea naturii în aceste vremuri care ne pun pe gânduri, nu trebuie decât să călătoriți în țara noastră, nu neapărat în străinătate. De pildă, în anotimpul cald, ați putea să porniți într-o călătorie în Slănic Moldova, o stațiune care își merită denumirea de „Perla Moldovei”. Aici aveți oportunitatea de a face fotografii admirabile, pentru a surprinde momente unice, de neuitat. 

Drumețiile din Zona Slănic Moldova sunt foarte interesante. În timp ce veți călători de exemplu pe traseul „300 de scări”, veți avea aparte de priveliști minunate, de momente în care soarele este strălucitor, sau minute când soarele se ascunde în nori. La Slănic Moldova norii împodobesc frecvent cerul, se spune că pădurea cu arbori seculari îi atrage. Acesta este motivul pentru care sunt zile în care văile par acoperite de ceață, dar ăsta este farmecul lor, sunt de-a dreptul incredibile, au ceva magic.

Izvoarele cu ape minerale

În ziua de azi este un mare avantaj să vii în această stațiune, unde este un Sanatoriu Balnear ce oferă servicii de recuperare și reabilitare medicală pentru multe afecțiuni și boli.

Aici frumusețea naturii este completată de izvoarele de ape minerale care au proprietăți deosebite, sunt hipotonce, bicarbonate, carbonate, hipertonice, ușor sulfuroase, sodice, clorate, au oligominerale. Turiștii pot face tratamente pentru restabilirea stării de sănătate, pot bea zilnic apă minerală direct de la sursă și pot face băi de vindecare.

Tratamentele sunt foarte eficiente în terapia a numeroase suferințe fizice și psihice, ca de exemplu: astm, depresie, afecțiuni gastrice, duodenale, cardiovasculare, ale sistemului respirator, hepatobiliare, post-traumatice, reumatismale și altele.

La Slănic Moldova, mediul natural este frumos, climatul de vindecare este extraordinar, am putea spune că aceasta este o stațiune de relaxare și sănătate. Unii spun despre clima de aici că este bună pentru plămâni și căile respiratorii.

Alte obiective turistice

În lunile de vară, puteți evada câteva zile la Slănic Moldova pentru a scăpa de monotonia de acasă. Această stațiune este minunată, are un farmec aparte, care vă face să uitați de toate gândurile negative și de problemele apăsătoare.

Probabil asta se datorează Munților Nemira, care se pot observa din această stațiune frumoasă. Peisajul montan este special, perfect pentru a petrece o vacanță ideală în orice anotimp. Masivele muntoase se pot fotografia, ele sunt minunat împădurite cu păduri de fag, carpen, molid și brad.

Iată câteva obiective turistice:

  • Valea Doftanei se vede în partea de nord-vest
  • Cascada și Cheile Slănicului se pot vizita, sunt într-un peisaj minunat
  • Parcul stațiunii reprezintă un loc frumos de plimbare și relaxare
  • Muntele Șandru Mare se vede în depărtare, are altitudinea de 1639 m
  • Cazinoul Slănic Moldova, sau „Cazinoul Regal” – un monument istoric, ce datează din vremea Regelui Carol I
  • Biserica Catolică cu arhitectura deosebită, în stil avangardist
  • Râul Slănic și desigur Păstrăvăria.

Un alt obiectiv important este Mina Salina „Târgu Ocna”, dar și Mănăstirea „Ștefan cel Mare” situată la aproximativ la 6 km distanță de Slănic Moldova.

Este într-adevăr grozav să faci plimbări și drumeții în zona Slănic, deoarece cadrul natural oferă o priveliște fantastică, iar aerul este curat, ozonat, proaspăt. Turiștii care vin aici au parte de o atmosferă frumoasă creată de natură, încât starea lor se schimbă imediat, în una plină de bucurie. Toată lumea va avea o stare de bună dispoziție, indiferent de ce o să facă, pentru că sentimentele și amintirile create aici sunt frumoase, iar peisajul încântător.

Pensiuni fermecătoare la Slănic Moldova

Într-o zonă ca Slănic Moldova, veți găsi oportunități de cazare confortabile. De pildă, la pensiunea Moldavia Best din Slănic Moldova vă întâmpină o gazdă zâmbitoare și prietenoasă, într-un cadru de excepție. Aici camerele sunt elegante, au un decor autentic și rafinat, iar în plus creează o atmosferă de relaxare mai mult decât plăcută, cu toate dotările caracteristice unei pensiuni de 3 stele.

Slănic Moldova se remarcă prin numeroase posibilități de cazare, care respectă standardele actuale. Prin urmare, turiștii vor fi mulțumiți că au făcut o astfel de călătorie, pentru a descoperi un peisaj de vis și apoi pentru a se relaxa în confortul unei pensiuni, în care decorul este senin, liniștit, favorabil odihnei.

Desigur există și hoteluri fermecătoare, care oferă priveliști frumoase. Turiștii au multe variante de cazare, din care vor alege ceea ce le place și îi face să se simtă mai confortabil.

Slănic Moldova este o stațiune splendidă, dar desigur, fiecare are propria opinie și viziune asupra acestei regiuni din țara noastră. Nu rămâne decât să respectăm punctele de vedere diferite și să ne convingem de frumusețea acestor locuri, din Carpații Răsăriteni.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole