Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!

0
771
Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!

Vacanta fara incidente este idealul la care visam cu totii, iar pregatirea se face pana in cel mai mic detaliu. Bagaje, acte, transport, mancare, bani destinati intrarii la obiectivele turistice si pentru distractie, mici cumparaturi, iar lista poate continua. Insa, niciun turist nu preconizeaza sa faca niste economii pentru eventualele amenzi pe care le-ar putea lua in concediu. Asa ca, am facut o lista cu lucrurile pentru care ai putea lua amenda in strainatate.

Comportamentul indecent, nerespectarea monumentelor -risc de amenzi in Europa

Anul acesta ajungeti in Croatia? Aveti grija pe unde purtati costumul de baie, daca alegeti Dubrovnik! Aici, autoritatile au intodus o amenda cuprinsa intre 67 si 130 de euro pentru acei turisti care stau in costum de baie si in alta parte decat la plaja. De asemenea, Barcelona a adoptat si ea o asemenea lege. Proba costumului de baie in oras va scoate din buzunar intre 120 si 300 de euro, iar nudistii care nu stau pe plaja special amenajata pot plati si 500 de euro.

Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!
Barcelona. Sursa foto: travelmassive.com

Parisul este destul de restrictiv cand vine vorba de plaja! Nu aveti voie topless si nici cu acele costume de baie minuscule, mai ales pe malul Senei. Amenzile pornesc de la 40 de euro si pot ajunge, atentie, la 4.000 de euro.

Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!
Paris. Sursa foto: eusunttv.ro

In capitala valsului, in Viena nu va lasati purtati pe aripile iubirii in metrou. Saruturile patimase sunt amendate cu 50 de euro.

Ati uitat sa cumparati bilet si v-ati urcat intr-unul dintre mijloacele de transport in comun ale Berlinului. Fiti pregatiti sa platiti 60 de euro!

Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!
Fontana di Trevi. Sursa foto: relaisfontanaditrevi.com

Italia! Oricat de ispititoare pare apa Fontanei di Trevi, nu va racoriti in ea. Echipajele politiei vor fi pe faza si va vor da o amenda usturatoare de 450 de euro. Un comportament obisnuit in Romania – mancatul pe strada – are taxe destul de piperate in orasele italiene(Florenta, Roma, Venetia, Bologna). Valorile amenzilor sunt intre 25 si 500 de euro.

In Germania insultarea organelor de politie aduce cu sine o lista intreaga de amenzi dupa cum urmeaza: vorbiti urat – amenzi de 100 pana la 1000 de euro, scoateti limba -150 de euro.

Printre tarile europene care amendeaza hranirea porumbeilor se numara: Venetia, Londra, Geneva, Paris, Florenta si Helsinki. Amenzile sunt cuprinse intre 60 si 600 de euro.

Deranjarea linistii publice in Marea Britanie se termina intotdeauna cu amenzi mari. Ce riscati daca nu lasati vecinii sa doarma din cauza muzicii prea tari? O amenda de 5.000 de lire, doar!

Vacanta fara incidente: Regulile pe care orice turist trebuie sa le respecte in tarile exotice, America si tarile arabe

In Singapore riscati mai multe amenzi! Daca mestecati guma veti plati 500 de dolari, iar de vreti sa vindeti riscati chiar si inchisoarea. Fumatorii nu au ce cauta in aceasta tara din Asia de Sud-Est. Daca nu rezistati viciului in public puteti fi amendati cu 760 de dolari. Daca nu pastrati curatenia pe strazi, amenzile se ridica la 300 de dolari, iar insultele pot fi taxate cu 2.390 de dolari.

Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!
Singapore. Sursa foto: runsociety.com

Thailanda este o destinatie de vis pentru vacante fara griji pe mirificele plaje, insa nu si daca actele de sedere au expirat. Pentru fiecare zi de depasire a termenului veti plati 17 dolari. La fel se intampla si in exotica Republica Dominicana. 

Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!
Thailanda. Sursa foto: aventurescu.ro

Nu va sarutati in India, Malaezia, Indonezia si Emiratele Arabe fiindca este interzis. Nu fotografiati cladirile institutiilor publice din Emiratele Arabe, nu purtati haine de camuflaj in Barbados. Apa minerala este interzisa in Nigeria, iar in Japonia spray-urile destinate sferei O.R.L ce contin pseudoefedrina.

Orasul San Antonio de pe insula petrecareata, Ibiza au declarat ilegal consumul de apa pe strada. Cum asa o lege absurda? Din incercarea de a tine sub control consumul de alcool in public. Amenda se ridica la 750 de euro. Autoritatile au justificat decizia prin faptul ca le este foarte greu sa distinga ce se afla in sticla: apa sau alcool. Legea nu se aplica pentru copii si sportivi.

Nu hraniti animalele in Tanzania, in parcurile nationale. In Bangkok, daca hraniti elefantii, veti fi sanctionati cu 310 dolari. In EVgipt este interzis pescuitul, asta dupa evenimentele nefericite in care au fost implicati rechinii. Amenda este de 1000 de dolari.

Vacanta fara incidente. Iata pentru ce ai putea primi amenda in strainatate!
America. Sursa foto: viza.md

Oricat ne-ar placea cicolata Kinder, sa nu va vina vreo ideea de a pasi in America cu oua Kinder Surprise! Sunt interzise prin lege din cauza jucariilor foarte mici din interior ce reprezinta un pericol mortal pentru copii. Amenda este de 300 de dolari, iar parintii care incalca legea ar putea fi chiar privati de drepturile parintesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here