Vacanțe 2017. Țările în care vor fi cele mai atractive oferte

0
900
Vacanțe 2017 FOTO: Thomas Dolby/Flickr (creative commons)
Vacanțe 2017 FOTO: Thomas Dolby/Flickr (creative commons)

Anul acesta, 20% dintre români au ales să-și petreacă vacanța în străinătate. Pentru prima dată după mulți ani, stațiuni turcești precum Antalya sau Bodrum au fost evitate de foarte mulți români. Litoralul turcesc a fost evitat din cauza loviturii de stat eșuate și a atentatelor care au avut loc. Se pare că agențiile de turism nu vor mai pune pe primele locuri Turcia pe lista de vacanțe 2017.

Agenția de turism Paralela 45, de exemplu, anunță oferte mai multe spre Spania pentru cei care își fac lista de vacanțe 2017. Pentru a susține aceste destinații vor fi chartere spre Malaga din Cluj și spre Costa Blanca din Iași.

De asemenea, în oferta de vacanțe 2017 ca alternativă la litoralul turcesc vor mai fi pachete spre Cipru. Potrivit operatorilor de turism, dacă partea de sud a țării se aseamană mai mult cu hotelurile din Grecia, nordul începe să devină o mică Antalya.

Un pachet turişti pentru două persoane care include cazare şapte nopţi la un hotel de cinci stele all-inclusive şi transportul cu avionul costă 1.832 de euro în iulie, pentru cei care caută vacanțe 2017.

Vacanțe 2017. Stațiunile preferate de români

Potrivit unui studiu, și anul acesta românii au preferat în locul stațiunilor turcești să meargă pe litoralul Spaniei. Față de 2015, cererea a crescut cu un sfert anul acesta. De asemenea, s-au înregistrat creșteri de cereri de până la 30% și pentru destinații din Portugalia, Grecia sau Bulgaria.

În Spania au fost foarte căutate vacanțele în Costa Brava, Costa del Sol și Costa Blanca, iar prețul mediu al unui pachet pentru o persoană a fost de aproximativ 650 de euro.

În ceea ce privește Grecia, pentru Chania-Creta, Santorini, Zakynthos și Mykonos au fost cerute cele mai multe vacanțe, dar preferate au fost și Rodos, Corfu și Heraklion-Creta, destinații pe charter, iar Halkidiki, Thassos si Zakynthos s-au aflat în topul zonelor turistice cu transport individual.

Destinaţia care a atras cei mai mulţi români în 2016 a fost Grecia (33%), la distanță considerabilă a fost Bulgaria – 19% și Italia – 14%. Alte ţări care au înregistrat procente sub 10% au fost: Spania (8%), Franţa (6.3%) şi Turcia (6.2%). Există, de asemenea, afinităţi pentru o ţară sau altă în funcţie de vârstă: pentru tineri, 18-34 ani, Turcia a fost mai puţin atrăgătoare decât pentru alte vârste.

De asemenea, 6% dintre români au ales să-și petreacă vacanța vizitând orașe din Europa. Printre ţările alese sunt Ungaria, Austria, Germania, Marea Britanie, Cehia, Olanda, Danemarca sau Suedia.

FOTO: Thomas Dolby/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here