Vacanțe Valentine`s Day. Cât costă un pachet pentru Ziua Îndrăgostiților

0
509
Oferte vacanțe de Paște FOTO: Daxis/Flickr
Oferte vacanțe de Paște FOTO: Daxis/Flickr

Luna aceasta, cele mai multe pachete de city break sunt pentru weekend-urile din 14 și 24 februarie. Cei mai mulți aleg o excursie romantică și sunt interesați de pachete vacanțe Valentine`s Day.

Potrivit Paravion, cele mai multe pachete city break au fost cumpărate de tineri sub 35 de ani, iar în topul celor mai căutate vacanțe Valentine`s Day sunt cele la Roma, Paris, Praga, Barcelona, Veneția sau Londra.

În mod surpinzător, nu domnișoarele s-au interesat din timp de ofertele pentru Ziua Îndrăgostiților și nu ele au achiziționat minivacanțele de Valentine’s Day, ci tinerii cu vârste cuprinse între 27 și 35 de ani, mai bine de 65% din procentul rezervărilor fiind făcut de bărbații din mediul urban. Așadar, am putea spune că bărbații au fost mai preocupați să facă planuri pentru Ziua Îndrăgostiților or au considerat că o vacanță în străinătate e cel mai frumos cadou pe care l-ar putea face partenerelor lor.

„Deşi, comparativ cu anii trecuți, biletele de avion către aceleași destinații sunt mai ieftine în această perioadă, mulți dintre turiști preferă să investească mai mult în cazare sau servicii suplimentare. Aceștia aleg fie o cameră de hotel superioară, fie un hotel mai bun, fie servicii extra, precum o cină romantică, șampanie sau un buchet de flori în cameră. Astfel, prețul mediu al unui city break de Ziua Îndrăgostiților s-a menținut la un nivel similar cu cel de anul trecut”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Majoritatea rezervărilor de Valentine’s Day au fost făcute cu o lună înainte, dar un procent însemnat din acestea au fost realizate și last-minute, chiar dacă prețul pentru un pachet city break e mai mare. Potrivit datelor Paravion, cele mai multe rezervări făcute sunt cu plecare din București, mai bine de 80% din pachetele city break, capitala fiind urmată de Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Bugetul mediu pentru vacanța de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobote este de 300 de euro/persoană, buget care acoperă biletele de avion, 3 nopți de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus.

FOTO: Daxis/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here