Vacanțe Ziua îndrăgostiților. Unde au călătorit românii de Valentine`s Day

0
511
FOTO: Alexandro Lacadena/Flickr (creative commons)
FOTO: Alexandro Lacadena/Flickr (creative commons)

Peste 30.000 de români merg în mini vacanţe Ziua îndrăgostiților, 90% dintre ei în ţară, iar restul în străinătate, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Cele mai căutate destinaţii interne în ceea ce privește vacanțe ziua îndrăgostiților sunt Predeal, Sinaia, Călimăneşti şi Băile Felix, iar pe plan extern se detaşează cererile pentru mini-vacanţe în Austria şi Bulgaria.

Valentine’s Day a devenit deja o sărbătoare comercială naţională şi pentru români, din acest motiv foarte mulţi îndrăgostiţi îşi vor face cadou escapade romantice, spun reprezentanţii FPTR. Deoarece Ziua Îndrăgostiţilor va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite şi au făcut oferte pentru cele două weekend-uri de dinainte şi după acest eveniment.

Pachetele speciale vacanțe ziua îndrăgostiților pregătite includ, în funcţie de imaginaţia hotelierilor, ciocolată, coşuri cu fructe, sticle de şampanie, cină romantică şi muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi şi aromoterapie.

Cei mai mulţi turişti (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârşituri de săptămână în staţiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiştii profită şi de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru un sejur de 2 nopţi, la un hotel de 3 stele cu mic dejun, şi ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 5 stele cu demipensiune.

Chiar dacă nu este sezon, şi hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dedicate persoanelor romantice, care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării. Majoritatea ofertelor vizează hoteluri de 4 stele, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru un sejur de 2 nopţi cu mic dejun.

„Şi anul acesta, dragostea va trece graniţa. De Valentine’s Day, o excursie poate fi cel mai frumos cadou, iar destinaţiile romantice se află la cel mult două ore de zbor”, apreciază reprezentanţii FPTR.

Anul trecut, destinaţia cea mai ofertată a fost Italia, fiind devansată anul acesta de Austria şi Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru ski, care a lipsit anul trecut. Printre preferinţe se mai află şi destinaţii din Spania, Franţa şi Cehia. Preţul pentru un sfârşit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă şi alte cheltuieli care includ o cină romantică şi alte surprize pentru îndrăgostiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here