Vara in Europa. 6 plaje atragatoare unde sa va bucurati in liniste de soare

0
820
Vara in Europa. 6 plaje atragatoare unde sa va bucurati in liniste de soare
Vara in Europa. 6 plaje atragatoare unde sa va bucurati in liniste de soare

A venit vara in Europa, simtim caldura toropitoare, norii s-au risipit si ei, iar termometrele sar usor de 30 de grade. Insa, vacanta de vara aduce laolalta turisti din toate colturile lumii, astfel ca aglomeratia devine suparatoare. Potrivit Momondo mai sunt si locuri necunoscute, plaje atragatoare unde va puteti refugia din bataia soarelui inspirand briza marii. Acestia au impartit in doua categorii cele 6 destinatii: 3 plaje usor accesibile si 3 plaje la care se ajunge mai greu. Iata care sunt acestea:

Top 3 plaje usor accesibile

1. Bolata – Bulgaria

Nu stim cati dintre dumneavoastra au auzit de Bolata, dar aceasta plaja se afla la 60 de kilometri de Vama Veche. Golful in care este amplasata ii poarta numele si a primit titlu de rezervatie naturala. Ca sa ajungeti pe nisipul sau veti avea nevoie de masina personala fiindca nu exista transport public. Accesibila, pe timp de vara devine si foarte aglomerata. Insa, daca aveti liber in timpul saptamanii, plaja Balota poate fi optiunea ideal ape malul Marii Negre.

Vara in Europa: Balota
Vara in Europa. 6 plaje atragatoare unde sa va bucurati in liniste de soare. Sursa foto: shutterstock-portfolio_1142493812_Universal_Within-usage-period_43535/ momondo

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Varna: 64 de euro.

Vara in Europa: 2. Gardenos – Corfu, Grecia

Corfu este una dintre cele mai cautate insule elene, dar asta nu inseamna ca nu mai exista si plaje ascunse pe care turistii nu le cunosc. Una dintre acestea este Gardenos, o plaja cu nisip auriu care se scalda in apele turcoaz ale Marii Ionice. Nu va fie teama, nu sunteti rupti de civilizatie, aveti acces la un drum care va duce aproape de apa, exista atat hoteluri cat si restaurant in imprejurimi. Asadar, familiile se vor putea simti extraordinar in acest loc.

Vara in Europa: Gardenos
Vara in Europa: Gardenos

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Corfu: 109 euro.

3. Cala Pregonda – Menorca, Spania

Spania este o alta tara des cautat pentru city-break-uri, dar si pe timpul verii. Cala Pregonda este plaja pe care trebuie sa o cautati daca ajungeti in vara aceasta in Spania. Exploatarea comerciala lipseste, asadar recreerea este cuvantul de ordine pentru acest loc. Ca sa ajungeti la plaja aveti de parcurs un drum de aproximativ 30 minute pe jos. Luati in calcul ca pe plaja Cala Pregonda nu exista nimic amenajat pentru confortul turistilor si nici localuri, asadar va trebui sa va luati cele necesare.

Cala Pregonda
Cala Pregonda. Sursa foto: shutterstock-portfolio_487784845_Universal_Within-usage-period_43534/ Momondo

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Menorca: 175 de euro.

Top 3 plaje la care se ajunge mai greu

Vara in Europa: 1. Seitan Limania – Creta, Grecia

Creta se afla si e ape lista, si nici nu se putea altfel deoarece insula are numeroase plaje splendide, chiar daca la unele se ajunge mai greu. Daca planificati sa ajungeti in Creta vara, specialistii recomanda sa inchiriati o masina pentru a putea explora in voie Insula Creta. La plaja Seitan Limania veti ajunge tot cu masina, destul de aproape, fiindca veti parcurge si un drum de 15 minute pe jos care va va duce catre golful incredibil. Nici pe aceasta plaja nu veti gasi localuri sau un loc unde va puteti caza.

Vara in Europa: Seitan Limania
Vara in Europa. 6 plaje atragatoare unde sa va bucurati in liniste de soare. Sursa foto: shutterstock-portfolio_540011407_Universal_Within-usage-period_43532/momondo.ro

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Creta: 118 euro.

2. Praia da Ponta Ruiva – Algarve, Portugalia

Pe ritmuri de fado, in dulcele grai portughez ne indreptam pasii rapid catre regiunea Algarve. La Praia da Ponta Ruiva se ajunge nu atat de usor, insa plaja este ferita de aglomeratie. Drumul catre nisipul fin poate fi parcurs cu masini de teren sau, cei care se incumeta, pot parcurge o ora si jumatate pe jos au cu bicicleta.

Vara in Europa: Ponta Ruiva
Sursa foto: shutterstock-portfolio_781019287_Universal_Within-usage-period_43538/momondo.ro

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Sagres: 140 euro.

3. Nugal – Makarska, Croatia

Croatia este una dintre cele mai frumnoase tari din Europa, locul ideal pentru a explora vechi orase, malul Marii Adriatice sau plajele ascunse. Plaja Nugal este una dintre plajele secrete, asta deoarece se afla in parcul natural Osejava, in apropiere de Makarska. Desigur, este accesibila doar celor care se incumeta sa traverseze padurea timp de aproximativ 40 minute.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Makarska: 162 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here