Articolele zilei

10 locuri de vizitat in apropierea Bucurestiului

Distribuie

Cu dor de soare si vacanta ne-am gandit care sunt locurile pe care le-am putea vizita in apropierea Bucurestiului. Sa fie relativ aproape, sa fie o destinatie mai mult potrivita pentru escapadele de la sfarsitul saptamanii si sa ne incante.

Iata mai jos lista noastra cu locurile de pe langa Bucuresti care merita vazute:

Palatul Mogosoaia

Sunteti prea obositi dupa o saptamana de munca, dar totusi v-ati relaxa intr-un loc frumos, dar nu foarte indepartat. Alegerea perfecta pentru recreere poate fi Palatul Mogosoaia. La numai 15 kilometri de Bucuresti, acest spatiu cultural ofera o oaza de verdeata. Palatul de la Mogosoaia este unul dintre cele mai apreciate si vizitate locuri de la noi. Asta si datorita renovarilor si intretinerii impecabile ale locului. Complexul este format din: palat, turnul portii, casa de oaspeti, cuhnia(bucatarie domneasca), ghetaria, cavoul familiei Bibescu, biserica, capela si serele.

Palatul Mogosoaia. Sursa foto: acc31.wordpress.com

Pentru detalii legate de programul de vizitare si pretul biletului puteti afla aici.

Rezervatia de zimbri de la Bucsani

La numai 80 de kilometri de Bucuresti, in judetul Dambovita se afla Zimbraria Neagra din cadrul Ocolului Silvic Bucsani. O distanta pe care o parcurgeti in aproximativ 1 ora si 30 de minute, pentru a va bucura de natura si maiestoasele creaturi. In rezervatia de aici, in 2010, existau 35 de zimbri, pe o suprafata de 162 de hectare de padure, conform site-ului zimbrarianeagra.ro.Zimbraria este destinatia ideala pentru sfarsitul de saptamana.

Zimbraria Neagra, Bucșani, Dambovita. Sursa foto: Florian Ispas/ targovisteainimagini.ro

In Romania exista 4 rezervatii de zimbrii: cea de la Bucsani, in Hateg, Neamt si Brasov. Din pacate, in mediul natural, nu mai intalnim zimbrii din secolul al XIX-lea, din cauza vanatului excesiv si taierii padurilor.

Domeniul Stirbey

Un alt loc spectaculos, potrivit pentru o escapada de cateva ore, este Domeniul Stirbey. Este localizat in Buftea, la aproximativ 20 de kilometri de Bucuresti, ceea ce face din acest loc, una dintre atractiile preferate de bucuresteni. Palatul a fost construit de domnitorul Tarii Romanesti, Barbu Dimitrie Stirbey, in anul 1850, si a fost finalizat de catre fiul sau. Cladirea, stil arhitectonic Tudor, in timpuri apuse, a fost refugiul Reginei Maria si al copiilor sai.

Palatul Stirbei Buftea. Sursa foto: wikipedia.org
Podul peste lacul artificial de pe Domeniul Stirbey. Sursa foto: wikipedia.org

Din anul 2007, Domeniul Stirbey este deschis si publicului si poate fi vizitat gratuit. In prezent se afla in posesia Bucharest Arena, care a amenajat aici un restaurant ce ofera servicii corporate sau pentru diverse evenimente.

Capela Sfanta Treime a Palatului Stirbey. Sursa foto: wikipedia.org

Gradina Zoologica Baneasa

Nu suntem niciodata prea mari sau prea mici pentru a vizita Gradina Zoologica. Infiintata in anul 1955, acest loc purta numele de ”Coltul zoologic”. Pe o suprafata de 6 hectare, gradina adaposteste animale din toate colturile lumii, de la ursul brun autohton, hipopotami, maimute pana la pasari exotice. Gradina Zoologica si-a deschis portile vizitatorilor pe 1 mai 1959, si de atunci primeste, anual, mii de vizitatori curiosi. Mai multe informatii puteti gasi pe zoobucuresti.com.

Gradina Zoologica din Bucuresti. Sursa foto: blogdecalatorii.ro

Parcul Natural Comana

O alta destinatie potrivita pentru weekend poate fi Parcul Natural Comana, Delta Bucurestiului. Parcul a fost declarat arie protejata in anul 2004. Acesta se afla la 30-40 de kilometri de Bucuresti, pe raza judetului Giurgiu. Pe vreme buna, padurea de aici este ideala pentru biciclisti, va puteti plimba pe lac, pe alei sau va puteti distra in Aventura Parc Comana.

Comana. Sursa foto: centru-respiro.ro

Detalii legate de bilete, tarife si orar puteti afla de pe site-ul comanaparc.ro.

Comana. Sursa foto: ghiduri-turistice.info
Comana. Sursa foto: ghiduri-turistice.info
Delta Neajlov, Comana. Sursa foto: wikipedia.org

Clubul de Echitatie Equestria

La 18 kilometri de Bucuresti va asteapta Clubul de Echitatie Equestria, in satul Tancabesti, din Snagov, judetul Ilfov. Clubul gazduieste competitii ecvestre, caii clubului si cei aflati in pensiune, dar si Scoala de Echitatie. 12 cai pot fi incalecati de proaspat invataceii in ale echitatie. Lectiile difera, fiind adaptate fiecaruia in parte. Locul pune la dispozitie si alte servicii. Detalii suplimentare puteti afla pe equestria.ro.

Clubul Equestria. Sursa foto: equestria.ro
Clubul Equestria. Sursa foto: equestria.ro/youtube

Centura CICLOturistica

La 30 de kilometri de Bucuresti, in Ciocanesti judetul Dambovita, se afla centura CICLOturistica. Conform site-ului oficial, traseul are 25 de kilometri, pe raza satelor Ciocanesti – Decindea – Urziceanca – Vizuresti – Cretu. Detalii despre proiect gasiti aici.

Traseu CICLOturistic, Ciocanesti. Sursa foto: metropotam.ro

Conacul lui Udriste Nasturel

Din seria ”unde evadam in weekend”, conacul poate fi alegerea pentru o evadare intr-o sambata dimineata. Conacul Udriste Nasturel se afla la numai 30 de kilometri de Bucuresti, in judetul Giurgiu, mai exact in satul Heresti. Conacul a fost construit in secolul al XVII-lea, de catre boierii Udriste si Cazan Nasturel. Constructia este facuta in intregime din piatra slefuita, adusa din Bulgaria, fiind singurul monument cu astfel de arhitectura.

Conacul Udriste Nasturel. Sursa foto: jurnaldehoinar.com

Dupa anii ’90 acest conac a fost administrat de Muzeul Taranului Roman, care organiza aici concerte si expozitii. In prezent, conacul a fost retrocedat familiei propietarului din 1881, Anastase Stolojon, dar acestia l-au pus de vanzare. Daca va numarati printre ”vanatorii de comori arhitecturale” puteti admira, intr-o zi de weekend, ruina conacului.

Padurea Pustnicu

Daca va doriti un loc linistit, departat de zgomotul orasului, Padurea Pustnicu este perfecta. Padurea este cunoscuta sub aceasta denumire de catre localnici, de fapt ea face parte din Padurea Cernica. Se afla la doar 11 kilometri de Bucuresti, pe DN3. Printre posibilitatile de petrecere a timpului in aceasta padure, poate fi si o plimbare pe Lacul Pasarea. Tot aici sunt amenajate spatii pentru gratare, este construit si un restaurant, cu o terasa in aer liber.

Padure. Sursa foto: timp-liber.acasa.ro
10 locuri de vizitat in apropierea Bucurestiului: Padurea Pustnicu

Lacul Snagov

Lacul Snagov face parte din Rezervatia Naturala Snagov. Lacul este habitatul natural al nufarului galben, dar si a celui indian de culoare roz, aclimatizat in apele Snagovului. De asemenea, lacul de 600 de hectare ofera posibilitatea practicarii canotajului. Pe malul lacului va puteti odihni intr-unul din restaurantele de aici, va puteti plimba pe aleile amenajate sau poposi la debarcader. Din primavara pana in toamna, Snagovul este cel mai frecventat, asta pentru luciul apei perfect pentru sporturile nautice.

Snagov. Sursa foto: bestofromania.eu

 

 

Ana Maria Olteanu

Vezi comentariile

    • Buna ziua! Multumim pentru atentionare! Cred ca va referiti la acea harta din google maps.

  • La domeniul Știrbei se intra cu plată, 50 de lei de persoană ca vaucher pentru restaurant.

    • Multumim pentru informatie. Va fi cu siguranta de folos celor care vor vizita acest frumos domeniu.

  • Includeti si parcul "BRAGADIRU" E un loc superb, cu foisoare amenajate special pentru gratar, locuri de joaca pentru copii, si un lac unde pescari isi pot exersa aptitudinile! Merita vizita!

    • Multumim pentru mesaj. Tinem cont de sfatul dumneavoastra. O saptamana excelenta!

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 4 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum o lună

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum o lună

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni