Romania

10 noi stațiuni turistice vor apărea în România. Iată ce oferă acestea

Distribuie

Guvernul a decis ca 10 localități să devină noi stațiuni turistice. Cu acest aviz, localitățile respective vor avea posibilitatea să se înscrie cu proiecte de atragerea unor fonduri europene pentru dezvoltare. Iată care sunt aceste localități și de ce au fost declarate stațiuni turistice.

Baia de Fier (Gorj). Este cunoscută în toată țara grație Peșterii Muierilor, si este una din a cele stațiuni turistice care conferă acele peisaje extraordinare. Autoritățile locale spun că banii pe care îi vor obține de la Uniunea Europeană îi vor investi în infrastructură, peisagistică și în turism.

Boghiș (Sălaj). Este localitatea recunoscută pentru apele termale. Zona de agrement este alimentată de 3 foraje cu apă minerală sulfuroasă, sodice, bicarbonate, iodurate, clorurate și termale. Sunt oferite și ședințe de kinetoterapie, fizioterapie, fitoterapie, balneoterapie sau termoterapie.

Colibița (Bistrița). Un studiu realizat recent a confirmat faptul că în zona Lacului Colibița cantitatea de ozon e comparabilă cu cea din Alpii elvețieni. Satul Colibița se află pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, la o altitudine de 900 de metri. Stațiunea s-a dezvoltat în jurul lacului de acumulare cu același nume.

Moisei (Maramureș). În apropiere se află Rezervația naturală Izvorul Bătrâna, Parcul Național Munții Rodnei cu Vârful Pietrosul sau Mănăstirea Moisei. În comuna Moisei există aproape 1500 de specii de plante cu flori, ceea ce reprezintă 40 % din totalul plantelor care trăiesc în România.

Etajul alpin este cucerit de capra neagră, cocoșul de munte și marmota. În pădurile de conifere trăiesc ursul, cerbul carpatin, râsul, căpriorul, jderul de copac, mistrețul și vulpea, iar în ape, păstrăvul, scobarul și lipanul

Negrești-Oaș (Satu Mare). Este unul dintre locurile din țară în care încă se mai păstrează tradițiile. Aici se găsește și Muzeul Țării Oașului, dar și unul dintre cele mai vechi ansambluri de muzică tradițională.

Pojorâta (Suceva). Este un alt loc care oferă priveliști de basm. Se învecinează la sud cu Dorna Arinii, la nord – vest cu Fundu Moldovei, la vest cu Iacobeni şi la nord cu Sadova. Teritoriul comunei Pojorîta este situat din punct de vedere fizico – geografic la poalele Masivului Giumalău (1857 m), în văile râurilor Moldova şi Putna.

În aval de comuna Pojorîta, Valea Moldovei se îngustează brusc în gresiile şi conglomeratele de Muncel, luând aspect tipic de chei, „Cheile Pojorîtei”, care sunt flancate de dealurile Muncel de Nord., Măgura cu Piatra Stejarului la Est. În peretele stâncos şi abrupt al Măgurii se găseşte rezervaţia geologică cunoscută sub numele de „Stratele de Pojorîta”.

Sângeorgiu de Mureș (Mureș). Este renumită pentru apele sale sărate și nămolul mineral, apa având cea mai mare concentrație de iod din Transilvania (11,4 mg/l). Băile se află la altitudinea de 320 metri și se întind pe o suprafață de peste 13 hectare.

Băile Banffy (Harghita). Este un alt loc recunoscut pentru apele care au calități terapeutice. Începând din 2013, autoritățile din Toplița au demarat un proiect ce vizează construirea unui bazin acoperit, cu toate facilităţile unui centru de tip wellness şi a unui bazin descoperit, de dimensiuni mai reduse.

Băile Ocna Dej (Cluj). În 2010, printr-un proiect european, a început modernizarea Ocnei Dej. Anul trecut s-au montat tobogane acvatice, a început construirea de piscine exterioare cu apă dulce și sărată, s-a extins plaja și s-au obținut atestate de la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie pentru calitatea apei din lacul Toroc, în tratatea afecţiunilor reumatologice şi neurologice.

Moinești-Băi (Bacău). A fost atestat ca stațiune turistică datorită calităților terapeutice ale izvoarelor minerale din Parcul Băi.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 3 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum 4 săptămâni

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună