Prezentam, astazi, 8 preparate culinare nelipsite din bucataria portugheza. Desigur, condimentate din belsug cu piper, ardei iute, ghimbir, pentru savoarea recognoscibila. Daca alegeti sa va petreceti vacanta in Portugalia, papilele gustative vor avea si ele vacanta, incercand aromele intense ale mancarurilor portugheze. Si pentru a nu fi in dilema in fata meniului iata cateva dintre specialitatile pe care le veti intalni pe meleagurile unde se canta fado.
In alte epoci acest fel de mancare era considerat ”tocana bogatilor”, fiind preparat cu legume si 3 tipuri de carne(vita, porc si pui). Daca veti avea posibilitatea sa incercati acest fel de mancare in mai multe locuri veti simti mici diferente pentru ca portughezii au invatat sa adapteze retetele la ce se gaseste in bucatarie.
Carnea se pare a fi baza in Portugalia, chiar daca sunt destul de multe influente din bucataria mediteraneana. Alcatra este o alta specialitate din carne, care trebuie sa stea mult pe foc, pana ”se topeste in gura” si este intalnita in Azore.
Intram pe taramul deserturilor si ne oprim la doce de ovos, sau unul dintre cele mai savuroase foietaje umplute cu crema fina de oua si zahar. Ca sa ne credeti pe cuvant va trebui sa incercati un asemenea preparat in urmatoarea vacanta in Portugalia!
Si tot la capitolul dulciuri, nu trebuie sa ratati pasteis de Nata, desert traditional devenit simbol al acestei tari. Ce este? O tarta usoara, umpluta cu o crema aromata cu vanilie si scortisoara.
Supa Caldo Verde este facuta din mazare si varza si este una dintre cele mai populare mancaruri din Portugalia. De obicei reteta vegetariana, portughezii au fost inventivi si au facut o reteta in care adauga carnaciori.
Adica cod este alimentul de baza in Portugalia. Sa nu va mire ca aici veti gusta cele mai bune retete, doar sunt realizate inca de acum 500 de ani.
Tocana din fructe de mare si legume este un alt ospat care nu lipseste de la mesele in familiile portugheze. Secretul gustului consta in putin vin alb, ulei de masline, ardei iute, piper si ghimbir, o simfonie de arome!
Vacantele au savoarea licorii lui Bacchus, in Portugalia! Fie alb, rosu sau roze, vinul este o bautura traditionala, la fel ca la romani. Prepararea acestei bauturi dateaza de secole, portughezii fiind mari exportatori de vin in intreaga lume. Podgoriile Duoro din nord produc un vin aromat, vinul de Porto se potriveste la desert, iar vinul de Madeira trebuie gustat(originalitatea consta in incalzirea acestuia la 50 de grade Celsius mai multe luni).
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…