Maine plecati si acum va pregatiti bagajul pentru schi. O sa stati poate 3 sau 6 nopti, iar pentru asta veti avea nevoie de haine calduroase, cateva schimburi si, in principiu, un bagaj usor. Insa, deseori repetati aceeasi greseala si inghesuiti mai multe lucruri decat ar fi cazul. Luati exemplul alpinistilor, niciodata nu vor avea in rucsac mai mult decat este necesar, esential si util! Haideti sa facem putina ordine, sa facem o lista si sa ne organizam. Asadar, ce articole luati cu voi pentru o vacanta pe partie lipsita de grij?
Echipamentul pentru partie este cel mai important, asigurati-va ca nu ati omis nimic. Cel mai bine ar fi sa faceti o lista cu lucrurile de care aveti nevoie si taiati de pe ea ceea ce deja se afla in bagaje. Pentru a va feri de eventuale omisiuni, impachetati echipamentul in ordinea in care il imbracati. Astfel ca, puteti incepe cu lenjeria de corp, windstoper-ul, bluze polar, cate trei, patru din fiecare pentru a va asigura ca aveti mereu ceva uscat si care va vor tine de cald pe perioada sejurului. Ultimele adaugate sunt cel putin o pereche de pantaloni si geaca de ski, de preferat ar fi sa aveti macar doua schimburi. Dimensiunea bagajului depinde, desigur, de durata vacantei si specificul ei. Daca sunteti si un impatimit al placii de snowboard si al adrenalinei, nu uitati de un astfel de echipament snowboard.
Chiar daca scopul vacantei este sa stati cat mai mult pe partia de schi, snowboard sau la sanius, veti avea nevoie si de haine adecvate pentru o plimbare prin statiune. Zilele geroase de iarna vor necesita un fular in plus si o geaca umpluta cu fibre naturale pentru a va tine de cald in drumetiile voastre. Impachetati strictul necesar, printre care o pijama, papuci si o pereche de bocanci impermeabili. Nu veti sta toata ziua in costumul de schi si cu claparii, veti simti nevoia sa fiti mai lejeri in miscare.
O alta componenta esentiala a echipamentului de ski/ snowboard sunt accesorile. Lista poate incepe cu sosetele, cel putin 3 perechi, si continua cu manusile, 2 perechi ar trebui s afie suficiente. Atunci cand una ramane pe calorifer la uscat, va puttei bazape cea de-a doua pereche si evitati s aramaneti cu mainile goale in ger. Adaugati ochelarii antireflectie zapada si soare, casca de schi/snowboard, cagula, fularul, caciula si nu in ultimul rand, o camera video Go Pro care sa inregistrezele ispravile voastre.
Pe langa obiectele de igiena personala, sampon, gel de dus, periuta de dinti, pasta de dinti, elastice de par, perie, nu uitati de protectia solara. Da, ati cititi bine, crema cu factor de protectie solara si balsamul de buze va vor proteja pe partie de razele solare si de vantul aprig. Asa nu veti risca sa faceti arsuri sau sa sa vi se crape pielea. Nu ar strica si o crema puternic hidratanta pe care sa o reaplicati.
Vacanta e fara telefon, laptop si conexiune la internet, dar, chiar si asa, in aventura voastra prin munti veti avea nevoie de cateva ajutoare. Un GPS, o camera GO Pro, incarcator pentru telefon, unul si de masina, dar si un briceag multifunctional sunt indispensabile. Nu uitati de aplicatii instalate pe telefon care sa va ajute sa ajungeti la destinatie. Orice moment frumos al vacantei trebuie imortalizat asa ca adaugati in bagaj aparatul foto si acumulatori.
Aveti bagajul aproape facut, dar nu stiti daca sa mai carati echipamentul greoi. Echipamentul destinat sporturilor de iarna de inchiriat este o varianta confortabila. Si nu exista statiune montana, fie din Romania sau strainatate care sa nu puna la dispozitie turistilor sai clapari, placi de snowboard sau schiuri. Daca nu va dezlipiti de echipamentul recent achizitionat optati pentru huse de transport, pentru a nu zgaria articolele.
Nu uitati de documente: carte de identitate, pasaport, ski-passurile, bilet de avion si banii. Puneti-le in bagajul de mana ca sa le aveti la indemana tot timpul.
Trusa medicala nu ar trebui sa va lipseasca din bagaj fiindca sporturile de iarna au si un grad de risc. Temperaturile scazute va pot influenta starea de sanatate. Asa ca puneti in trusa plasturi, bandaje, pastile contra racelii, antiinflamatorii, pansamente gastrice, apa oxigenata, o fasa elastica. Nu se stie niciodata cand aveti avea nevoie de un mic ajutor!
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…