Articolele zilei

Baile Tusnad. Mica Elvetie a Romaniei cu ape miraculoase

Distribuie

In Cheile Oltului, la o altitudine de 650 de metri se afla cel mai mic oras din Romania, Baile Tusnad. Mica localitate pare asezata in palmele muntilor din jur, inconjurata de atata verdeata. Statiunea balneara, cu ape miraculoase, mai este denumita si ”Mica Elvetie” si atrage numerosi turisti in cautarea aerului curat de munte.

Sursa foto: europa.eu

Baile Tusnad. Mica Elvetie a Romaniei cu ape miraculoase

Frumoasa statiune Baile Tusnad este atestata documentar in anul 1842 si tot in acelasi an vor fi recunoscute proprietatile curative ale apelor minerale. Se spune ca localnicii le foloseau ca medicament, fiul unui cioban fiind vindecat datorita unui izvor din viitoarea statiune.

Statiunea balneara din Harghita. Sursa foto: blog.hotelguru.ro

Izvoarelor curative din Tusnad pot avea leac pentru numeroase afectiuni cardiovasculare, digestive, endocrine, dar si pentru ameliorarea unor boli ale sistemului nervos si ale celui urinar. De asemenea, statiunea beneficiaza si de o baza de tratament unde se aplica impachetari cu parafina, magnetoterapie, masaj, bai calde cu ape minerale si multe altele. Pentru a afla mai multe informatii despre tratamente puteti accesa site-ul bailetusnad.ro.

Baile Tusnad pare o statiune elvetiana! Situata in inima Carpatilor, intr-un peisaj de poveste, intregit de Muntii Harghita si Bodoc, Lacul Ciucas si depresiunea Ciucului, statiunea pare desprinsa din povesti.

Lacul Ciucas. Sursa foto: economica.net

In ”Mica Elvetie” nu veti veni doar pentru tratamentele balneare, efectuate in incinta bailor termale sau la mofeta. In statiunea cu aer de munte va puteti bucura de natura urmarind traseele pentru drumetii, puteti pescui in apele Ciucasului si iarna puteti schia.

Cum se ajunge la Baile Tusnad? Din Bucuresti pana la Baile Tusnad, potrivit distanta.ro aveti de parcurs cu masina 248 de kilometri. Traseul va urma ruta: capitala-Brasov-Sfantul Gheorghe-statiunea Baile Tusnad din judetul Harghita.

Baile Tusnad. Mica Elvetie a Romaniei cu ape miraculoase. Sursa foto: desprespa.ro

Atractiile din Baile Tusnad

Drumetii

Credeti ca nu aveti ce face intr-o statiune balneara? Asta nu se intampla si in Baile Tusnad. Mirifica statiune este inconjurata de paduri, masive muntoase, incat ar fi pacat sa nu le cutreierati. Unul dintre cele mai usoare trasee este cel care duce spre Turnul Apor. Puteti porni din centrul statiunii, fiind atenti la marcajul rosu, iar in 45 de minute, pe poteci de padure veti ajunge la Bastionul Apor. Folosit ca punct panoramic in anul 1883.

Vedere de ansamblu asupra statiunii. Sursa foto: openwalls.com

Traseul numarul 10, marcat cu o cruce rosie va va duce la Situl Natura 2000 Tinovul Mohos-Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania.

Un alt traseu, cu dificultate medie este: Baile Tusnad (656 m) – Lacul Ciucas (600 m) – Piatra Soimilor (824 m). Traseul este marcat cu rosu si poate dura aproximativ 2 ore pentru ca veti parcurge 2, 5 kilometri.

Parc Aventura

Familiile care au copii pot sta linistiti daca aleg ca destinatie de vacanta statiunea balneo-climaterica. De curand a fost amenajat un parc pe malul Lacului Ciucas, unde cei mici isi pot incerca limitele pe traseele prin copaci, incercand tiroliana sau facand intrecere cu cel mai bun prieten.

Parc Aventura. Sursa foto: bailetusnad.ro

Partia de schi

Cu un nivel mediu de dificultate partia din statiune are o lungime de 500 de metri. Partia a fost amenajata cu teleschi monopost, si baby schi, dotata cu scaum mobil, tunuri de zapada si nocturna. Accesul pe partia din Harghita se face in baza ski-pass-urilor cu cartele magnetice.

Partia de schi din statiunea Baile Tusnad. Sursa foto: bailetusnad.ro

Rafting pe raul Olt

In cautarea adrenalinei? Sunteti candidatii ideal pentru o tura de rafting sau de caiac in apele Oltului. Cei care adora acest gen de activitate pot porni in marea aventura, alaturi de un ghid, din Tusnad Sat, tocmai pana la barajul de acumulare de la Bixad. Veti avea o zi minunata, garantat!

Rafting. Sursa foto: wonderfulromania.ro
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Cele mai cunoscute mărci de rulote auto – cheia turismului pe cont propriu

În lumea călătoriilor pe patru roți, rulotele auto devin tot mai populare, oferind libertate și…

acum 3 ore

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum 2 luni