Articolele zilei

Berchtesgaden. O prima calatorie, in 2019, in Alpii Bavarezi. 8 motive sa faceti vacanta aici

Distribuie

Natura a adus cu generozitate o multime de lacuri alpine, munti acoperiti cu zapada, paduri si o biodiversitate uimitoare in Berchtesgaden. Districtul rural din Alpii Bavarezi merita vizita voastra in 2019. In partea de nord va puteti caza in orasul de munte Berchtesgaden, iar la mica distanta puteti trece granita in Austria. Parcul National de aici este un loc fascinant, la fel zona de schi, buncarul lui Hitler, mina de sare sau muzeul nazist.

Va invitam sa aflati cele 8 motive pentru care ati putea avea o vacanta de neuitat in aceasta regiune a Germaniei.

6 zone de schi disponibile pentru turisti

In Berchtesgaden exista peste 60 de kilometri de trasee atractive, la altitudini cuprinse intre 600 si 1800 de metri. Impatimitii sporturilor de iarna se vor bucura cu siguranta de aceste trasee.

Zona de schi Jenner. Sursa foto: https://www.berchtesgaden.de/winter/skifahren

Zona de schi Jenner, aproape de Lacul Koenigssee, este potrivita atat pentru incepatori cat si pentru avansati, iar cei 11 kilometri de partii arata foarte bine. Zona de schi Götschen a fost dotata cu telescaun, lifturi si nocturna. Zonele de schi Rossfeld, Gutshof Obersalzberg, Kinderland, Hochschwarzeck si Zinken sunt de altfel la fel de potrivite pentru o experienta de neuitat la inaltime.

Lacul Koenigssee

Ne aflam in Germania, iar drumetiile montane sunt o desfatare pentru minte si suflet. Nu gresiti daca rezervati cateva zile de vacanta in acest district rural, ce apartine de magnifica Bavaria. Primavara si vara explorati cu barca luciul apei pe Lacul Koenigssee.

Lacul Koenigssee. Sursa foto: https://www.koenigssee.de/home

Departe de trafic si aglomeratia urbana, acest lac se afla in Parcul National Berchtesgaden, intr-o liniste deplina si inconjurat de Muntele Watzmann. Odata ajunsi langa lacul de culoarea smaraldului, puteti inchiria o barca care sa va duca in pelerinaj la biserica din Sf.Bartolomeu.

Parcului National Berchtesgaden

Zona Berchtesgaden gazduieste si singurul parc national situat in Alpi, unde vizitatorii pot invata cum sa traiasca in sanul naturii. Parcul a fost infiintat in anul 1978 si se intinde pe o suprafata de 210 kilometri patrati si este inscris in Patrimoniul UNESCO.

Parcul National. Sursa foto: https://www.berchtesgaden.de/en/nature-wonders/berchtesgaden-national-park-area

Ce va asteapta pe drumurile alpine? stanci, paduri, gehtari, pasuni, vai, marmotele, specii de orhidee, peste 700 de tipuri de fluturi, vulturi si cerbi. Departe de civilizatie, natura si animalele se pot dezvolta dupa propiile legi. Exista si un autobuz special care plimba turistii prin Parcul National, de asemenea, la cerere pot fi facute si excursii pe Lacul Koenigssee.

Muntele Watzmann

2.713 de metri si popularitate, astfel este caracterizat Muntele Watzmann de cele mai multe ori, fiind deja un simbol al acestei regiuni. La est se invecineaza cu minunatul Lac Königssee, iar in vest se afla Valea Wimbach. Cele trei varfuri montane ale lui Watzmann se numesc Hocheck, Mittelspitze si Südspitze.

Muntele Watzmann. Sursa foto: https://www.berchtesgaden.de/en/nature-wonders/mount-watzmann

De regula, excursionistii pregatiti pot escalada fara probleme acest masiv. Insa, si aceia dintre dumneavoastra fara o conditie fizica excelenta pot face cateva fotografii in Berchtesgaden.

Eagle’s Nest – Cuibul Vulturului

In mijlocul acestui peisaj uimitor al Alpilor bavarezi se afla un monument istoric al unuia dintre cele mai marcante regimuri ale lumii, regimul nazist. Cuibul Vulturului a fost locul in care au fost elaborate planurile de ucidere in masa in timpul celui de-al Treilea Reich. Inca se mai pastreaza urmea ale acelor vremuri, biroul lui Hitler, camera de zi a Evei Braun sau piese de mobilier date cadou de catre Mussolini.

Cuibul Vulturului. Sursa foto: https://www.berchtesgaden.de/en/nature/eagles-nest

Vizitatorii care ajung pe Muntele Kehlstein, la o altitudine de 1.834 de metri sunt trimisi sa foloseasca acelasi lift pe care Hitler l-a folosit in timpul vizitelor sale. Veti urca printr-un Un tunel de 124 de metri, iar cei care sufera de claustrofobie sunt rugati sa stea departe. In prezent, Cuibul Vulturului a fost transformat intr-un restaurant montan cu o panorama incredibila. Din 1952 drumul Eagle’s Nest a fost inchis traficului public si a fost pus in functiune un serviciu special de autobuze montane.

Mina de sare din Berchtesgaden

Turistii de pretutindeni pot face o calatorie fascinanta in ”lumea aurului alb”. In mina Berchtesgaden puteti afla inclusiv cum se realiza mineritul in aceasta parte a Germaniei. Turul cu trenul minier dureaza undeva in jurul a 90 de minute, iar vizitatorilor li se dau salopete precum cele ale minierilor.

Mina de sare. Sursa foto: https://www.berchtesgaden.de/en/salt-history/adventure-mine

Strada panoramica Rossfeld

Drumul Rossfeld este punctul culminant al oricarui tur al orasului Berchtesgaden. Acest drum in serpentine taie stancile alpine si ofere cele mia spectaculoase imagini. Vara, ochii se bucura de covorul verde, iar in timpul iernii zona se transforma intr-un loc magic. Cei care cauta aventura o pot gasi pe traseele de schi din zona.

O panorama incredibila. Sursa foto: https://blog.austria-insiderinfo.com/ausflug/rossfeld-panoramastrasse/

Obersalzburg

Obersalzburg este un muzeu care gazduieste 950 de documente, fotografii, clipuri audio, videoclipuri si harti, care ilustreaza regimul nazist si teroarea Holocaustului. De asemenea, traseul turistic incepe in Obersalzburg si ajunge la fortareata lui Hitler.

O lista cu preturile pentru excursiile pe care le puteti face din Berchtesgaden o puteti gasi pe TripAdvisor.

Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni