Pregatiti de un weekend la Busteni? Cei 135 de kilometri din Bucuresti pana in statiunea montana sunt parcursi cam greoi pe aglomeratul DN1, insa merita tot efortul. Aici scapati de praful din oras si aglomeratie, iar pentru doua zile va puteti bucura de natura. Se spune ca pe la 1700, pe Valea Prahovei exista un mare han, celebru printre negustorii insetati.
Busteni a fost construit intr-un cadru alpin magnific, Carpatii cei inalti par niste soldati la datorie, gata oricand de atac. Din oras, turistii au ocazia sa porneasca in drumetii montane, catre cele mai frumoase zone ale Muntilor Bucegi. Partiile Kalenderu 1 si 2 sau Fun Park sunt optiuni de luat in seama daca va ganditi sa schiati.
Stiati ca?
Schiul, unul dintre cele mai apreciate sporturi albe, a fost facut cunoascut de catre tinerii straini prin anii 1907. La mare moda erau si alunecatul pe patine de lemn sau sania.
Cel mai vizibil obiectiv turistic este Crucea Caraiman, construita la o altitudine de 2.291 de metri pentru a cinsti memoria eroilor din Primul Razboi Mondial. Crucea de pe Caraiman a fost catalogata de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai inalta din lume. Cat despre priveliste, este de prisos sa va spunem ca aici, in varf de munte poti cuprinde cerul.
La poalele Muntelui Caraiman a fost ctitorita si Manastirea cu hramul ,,Inaltarea Sfintei Cruci”, care ar fi pacat sa nu o vizitati, se afla intr-un peisaj minunat.
Pregatiti bocancii, rucasacul si includeti pe harta si Piatra Arsa, cabana a fost transformata in complex sportiv, unde, pe timp de vara, din Sinaia se ajunge si cu masina. Atunci cand omatul se asterne, cea mai usoara cale de acces este telecabina din Busteni si un urcus pe platou de 2 ore, ori din Sinaia pana la Cota 2000, apoi iar pe jos.
Din statiunea Busteni puteti urca spre Sfinx si Babele, arhaicele formatiuni stancoase, ce ascund o multime de legende. Tot de aici se poate ajunge si la 2.500 de metri inaltime, pe Varful Omu, unde cerul nu mai are secrete, iar privelistea este una de poveste. Daca oboseala isi spune cuvantul dupa atatea drumetii, telecabina va duce inapoi in oras, iar panorama este spectaculoasa.
Tot in zona statiunii, cei care se incumeta catre alte poteci pot ajunge si la Cascada Urlatoarea, in Valea Jepilor, aici unde apa face un zgomot asurzitor. Un alt loc, pe care sa nu il ratati este Castelul Cantacuzino construit de Grigore Cerchez.
Daca va plimbati prin centru statiunii, urcati si pe pasarela, lumea pare altfel de aici si puteti face cateva fotografii.
Valea Prahovei este destinatia favorita a romanilor la sfarsit de saptamana. Daca nu ati ajuns pana acum aici, intr-o mica excapada, rezervati din timp, este destul de aglomerat.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…