Articolele zilei

Calator in Copenhaga. Cele mai spectaculoase locuri pe care sa le vezi

Distribuie

Prin Europa, calator in Copenhaga! Unul dintre orasele eco-friendly, unde turistii se pot plimba pe doua roti, pot savura produse locale bio si se pot caza in pensiuni si hoteluri cu emisii de dioxid de carbon – 0. Astfel, cu un loc atat de preocupat de ”tema verde”, ne-am hotarat sa aflam ce locuri unice putem vedea aici. 

Cartierul Christiania

Stiati ca acest cartier a fost resedinta celei mai importante comunitati hippie din Europa? Generatii flower-power au locuit in casele colorate si inca o fac, dar cartierul nu mai este ce a fost odata. ”La moda” este un alt cartier din Copenhaga, numit Vesterbro, unde au loc diverse evenimente culturale. Ca sa va deplasati dintr-un loc in altul, pastrand tema eco, luati bicicleta, exista o multime de centre de inchiriere, iar asta gratuit.

Cartierul Christiania. Sursa foto: dreamstime.com

Calator in Copenhaga: Canalul Nyhavn

Unul dintre simbolurile orasului Copenhaga este, fara indoiala, Canalul Nyhavn. A fost infiintat caport in anul 1673 si este cel mai pitoresc loc din oras. De o parte si de-a alta existand case multicolore, nu mai mari de 4 etaje. La numarul 67 a trait Hans Christian Andersen. Vara, locul se anima de turisti de peste tot care iau loc la una dintre masutele in aer liber de la cafenelele si restaurantele deschise in zona. De asemenea, au loc diverse petreceri si evenimente artistice, asa ca programati o scurta vacanta de vara in acest oras.

Canalul Nyhavn. Sursa foto: reversehomesickness.com

Castelul Amalienborg

Amalienborg este resedinta oficiala a Casei Regale Daneze, iar schimbarea garzii de la ora 11:30 este la fel de spectaculoasa precum cea din Marea Britanie. Constructia apartine secolului XVIII, iar numele a fost inspirat de regina Sophie-Amalie. Cele 4 edificii in stil Rococo au o piateta interioara in forma octogonala.

Amalienborg. Sursa foto: Pixabay.com/Bjonsson

Calator in Copenhaga: Mica Sirena

Nu credem sa existe turist care sa nu fi auzit de ”Mica Sirena”. Nu, nu basmul talentatului Hans Christian Andersen, ci statueta situata la intrarea in port, in oras, care a fost realizata de sculptorul Edward Eriksen in anul 1909. Originalul se pare ca fost deteriorat in timp de apa, asa ca autoritatile l-au inlocuit cu o copie fidela.

Un simbol national: mica sirena. Sursa foto:

Tivoli

Tivoli este unul dintre cele mai vechi parcuri de distractii din Europa. Un loc in care trebuie sa ii aduceti pe cei mici, insa nici adultii nu se vor plictisi. A fost deschis in anul 1843, si de atunci, an de an este vizitat de peste 4 milioane de turisti dornici de distractie. Asta se intampla datorita programului de functionare, fiind deschis aproape tot anul, in perioada iernii usile fiind deschise de Craciun. Orarul il puteti gasi pe site-ul oficial.

Parcul Tivoli. Sursa foto: visitdenmark.co.uk

Calator in Copenhaga: Stroget

Cea mai lunga strada pietonala de pe continentul european este Stroget, care are peste 1 kilometru. Amatorii de shopping au cu ce isi clati ochii pe acesta artera, magazine de firma, cafenele, baruri. Piesa de rezistenta a acestei strazi este Royal Copenhagen, un templu al porţelanurilor daneze care, din 1775, produce astfel de capodopere, azi la indemana oricui, alta data doar pentru casa regala.

Strada Stroget. Sursa foto: minitime.com

Turnul Rotund

Turnul Rotund, un alt obiectiv turistic interesant din Copenhaga, se pare ca detine cel mai vechi observator, inca in functiune, din Europa. Inca folosit de navigatori, turistii se amuza urcand pe scarile in spirala pentru a vedea un asa mecanism fidel.

Turnul Rotund. Sursa foto: tvl.ro
Calator in Copenhaga. Cele mai spectaculoase locuri pe care sa le vezi. Sursa foto: tvl.ro

Rundetaarn are doar 34,8 metri inaltime, dar turistii care merg pe peretele interior parcurg 85,5 metri, iar cei care aleg peretele exterior aproape triplu, 268,5 metri. Biletul de intarre este de 25 de coroane daneze pentru adulti, iar pentru copii tariful este de doar 5 coroane daneze.

Calator in Copenhaga: Royal Library: „Diamantul Negru”

Capitala daneza se mandreste cu ”provocari arhitecturale”, asa cum este aripa moderna a Bibliotecii Regale. A fost supranumita ”Diamantul negru”, asta deoarece a fost realizata din sticla si granit si straluceste in soare asemenea pietrei pretioase. Cladirea, construita in 1999 este legata de aripa veche a bibliotecii printr-o scara interioara. Printre atatea carti si-a facut loc si un restaurant pentru ca cititorii sa isi potoleasca setea si foamea.

Aripa noua a Bibliotecii Regale: Diamantul Negru. Sursa foto: WorldAround.eu

Opera House

Opera House mai este poreclita si ”prajitorul de paine, asta datorita formei sale extravagante. Cu toate acestea, in prezent, cladirea este considerata una dintre operele de arhitectura contemporana de neocolit. Sala de concerte, care are o acustica fenomenala, o spun specialistii, are o frumoasa vedere a marii, asa ca fie de ajungeti pentru un concert sau pentru a lua masa aici, la restaurantul amenajat, nu o sa va para rau.

Opera House. Sursa foto: visitcopenhagen.com

Calator in Copenhaga: Castelul Rosenborc

Ultimul pe lista, dar nu cel din urma, Castelul Rosenborc. Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-ati putea vizita in Copenhaga. Un castel parca desenat, o constructie in stilul remastecentist care a fost executat din ordinul Regelui Christian IV.  Ridicarea sa a durat aproape 30 de ani, iar in prezent, in interior, regasiti saloanele reginei Louise, biblioteca gotica si puteti admira bijuteriile coroanei; la exterior, plimbati-va in minunata gradina amenajata.

Calator in Copenhaga. Cele mai spectaculoase locuri pe care sa le vezi: Castelul Rosenborg. Sursa foto: tvl.ro
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum o lună

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni