Romania

Când se va putea merge în vacanță cu tichetele de la Ministerul Turismului

Distribuie

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat că voucherele de vacanță vor fi valabile timp de un an și vor intra în vigoare începând cu 1 iulie.

Hotelierii au cerut ca aceste tichete să fie valabile mai devreme, pentru ca oamenii să le poată folosi și pentru sejururi la mare. Inițial, reprezentanții hotelurilor au cerut să fie valabile de pe 1 martie, însă acum speră să înceapă campania măcar de la 1 iunie.

Ministrul Turismului a spus că valoarea unui voucher este de 1.450 de lei, iar la companiile de stat sau majoritar de stat valoarea tichetelor poate ajunge până la șase salarii minime pe economie.

„Voucherele de vacanţă nu sunt bugetate la ora actuală, ele vor fi bugetate la rectificarea care va avea loc în vară. Trebuie să facem în primul rând o modificare de act normativ, după cum am anunţat şi colegii din sală, astfel încât de la 1 iulie vor intra în vigoare. Ele sunt valabile un an. Nu putem spune că sunt pierdute aceste vouchere de către cei de pe litoral. Mare parte trebuie să se ducă şi în zona montană.

Asta este discuţia, că toată lumea într-un fel vrea să tragă doar pentru el. Haideţi să ne înţelegem, trebuie să tragem toţi pentru ţara asta, avem o ţară frumoasă, trebuie să avem toţi aceeaşi linie”, a adăugat Mircea Dobre.

Potrivit legislației, salariații din mediul privat și bugetarii pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul din România. Avantajul pentru privați este faptul că sumele pe care le plătește angajatorul pentru aceste vouchere sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Ministrul Turismului a mai anunțat că, spre deosebire de tichetele de masă, care sunt tipărite, cele pentru vacanță vor fi online.

„Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema.

Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie mai corect și cu comisioane cât mai puține. Acesta e o chestiunea mai greoaie”, a mai declarat ministrul Mircea Dobre în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni