Sfaturi practice

Ce nu ai voie să iei în avion, în bagajul de mână. Obiectele interzise

Distribuie

Cei care se întreabă ce obiecte sunt interzise în avion trebuie să știe că există o listă destul de consistentă, iar unele obiecte sunt destul de comune. De asemenea mai trebuie precizat și faptul că lista cu obiecte interzise în avion uneori diferă de la o companie la alta, dar și de la o regiune la alta. Trebuie să știți că  personalul de securitate are dreptul de a le cere pasagerilor să renunțe la anumite obiecte din bagajul de mână, dacă concluzionează că acestea reprezintă un potențial risc pentru securitatea zborului.

Cei care sunt fumători și poate vor să plece în călătorie cu țigări din țară, mai ieftine, trebuie să știe că la bordul aernovei, potrivit Poliției de Frontieră este voie cu maxim două cartușe de pachete de țigări. Însă, cel mai bine ar fi să luați un cartuș în bagajul de mână și celălalt în bagajul de cală.

Dar să răspundem, pe categorii, celor care se întreabă ce obiecte sunt interzise în avion. În ceea ce privește obiectele ascuțite, nu este voie în bagajul de mână cu aparate și lame de ras, andrele și croșete, cuțite, foarfece, brici, briceag, seringi, ace, cuțite de gheață și tirbușoane, mașini de găurit, șurubelnițe, topoare sau unelte de măcelărie. În schimb, toate acestea le puteți transporta în bagajul de cală.

Ce obiecte sunt interzise în avion. Cosmetice, medicamente, mâncare și băuturi

În ceea ce privește cosmeticele și medicamentele, nu este voie în bagajul de mână cu deodorante, uleiuri și parfumuri care sunt în recipiente mai mari de 100 ml. Regula este valabilă și pentru lacul de unghii sau soluții de curățat oja. Sunt excluse și total interzise produsele care sunt inflamabile. DE asemenea, dacă sunt în recipiente de până în 100 ml sunt acceptate și uleiurile de masaj sau lubrifianții, pasta de dinți, apa de gură, demachiant, tone, loțiuni, șampane, balsamuri, geluri de duș și săpun lichid.

Cei care se întreabă ce obiecte sunt interzise în avion și vor să ia în bagajul de mână medicamente, trebuie să știe că cele lichide eliberate cu prescripție medicală și ambalate în recipiente mai mari de 100 ml trebuie însoțite de rețetă, care va servi drept document justificativ la aeroport.

La capitolul băuturi, călătorii cu avionul trebuie să știe că au voie cu alcool în bagajul de mână doar dacă este cumpărat din duty-free. Este voie și cu prăjituri, biscuiți sau alune, dar și cu iaurt, frișcă, budincă și sosuri dacă sunt în recipiente de maxim 100 ml.

Ce obiecte sunt interzise în avion. Diverse echipamente și electronice

Călătorii cu avionul nu au voie în aeronava, în bagajul de mână cu skateboard, sulițe sau arcuri cu săgeți. De asemenea, nu pot lua crose golf sau de hochei sau schiuri, mingi de bowling, lansete pentru pescuit sau patine cu rotile. În schimb, le pot pune la bagajul de cală.

În ceea ce privește echipamentele electrice și electronice. Este voie în bagajul de mână cu aparate foto, accesorii foto fără muchii ascuțite, GPS-uri, camere de filmat, telefoane mobile, laptopuri, plăci de îndreptate părul, uscătoare sau ondulatoare de păr.

Sunt interzise atât în bagajul de mână, cât și în cel de cală, explozibilii și substanțele inflamabile precum: detonatoare, dinamită, artificii, torțe și petarde, combustibil lichid și alte substanțe inflamabile. Nu e voie nici cu spray-uri paralizante, stingătoare, substanțe radioactive sau otrăvuri.

La capitolul bagaje speciale sunt trecute instrumentele muzicale. În funcție de mărime, dacă încap în locul destinat bagajului de mână se pot transporta la bord. De asemenea, tot în funcție de dimensiune, se pot lua ca bagaje de mână și flori, însă trebuie să respecte aceeași regulă ca și în cazul instrumentelor muzicale.  

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni