Articolele zilei

Cele mai frumoase locuri din Moldova. Idei de excursii în minunatul est al României

Distribuie

Plimbările prin România pot fi cu adevărat satisfăcătoare, însă pentru cine își dorește ceva unic și de neuitat, trebuie să ajungă în Moldova. Zona aceasta a țării este deosebită nu doar prin frumusețile sale, dar și pentru obiectivele turistice prin care se arată tradițiile și obiceiurile zonei, cât și dragostea de țară a locuitorilor. Iată cele mai frumoase locuri din Moldova.

Artă tradițională cu ceramică neagră, unică în Europa, în localitatea Marginea

Localitatea Marginea a fost locuită cu mult înaintea descălecatului lui Dragoș și a întemeietorului Bogdan. Terenurile excelente pentru agricultură, pădurile și căile de comunicare au făcut ca această comună să fie un loc pitoresc, unic în lume. Este cunoscută în lume pentru ceramica neagră, obținută printr-o tehnică preistorică de ardere înăbușită și ornamentare prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de râu. Procedeul folosit de olarii din localitatea Marginea este unic în lume.

Perioada comunistă a reprezentat o perioadă dificilă pentru familiile de olari, însă meșteșugul manual a rezistat. În localitate mai există aproximativ 10 familii de olari, iar vizitatorii pot privi întregul proces de obținere a ceramicăi negre. Turiștii rămân, de asemenea, impresionați de portul bucovinean de o rară frumusețe și sobrietate din această zonă, dar și de casele cu porți de lemn frumos ornamentate.

Suceava, un oraș supriză cu multe obiective turistice

Dacă doriți să rămâneți uimiți de cum se trăia pe vremuri, Muzeul Satului Bucovinean este o alegere foarte bună. Toate încăperile din muzeu se pot vizita, iar acestea sunt mobilate în cel mai mic detaliu, alături de explicații. Pe lângă toate componentele unui sat, de la biserică la moară, satul adăpostește trei case care sunt amenajate special, ilustrând cele mai importante momente din viața unui om: nașterea, căsătoria, moartea. Aici turiștii au parte de explicații sonore și redarea obiceiurilor locurilor în detalii exacte.

Cetatea de Scaun din Suceava este unul din monumetele istorice românești ce nu trebuie ratate în vizita prin Moldova. Construită la sfârșitul secolului al XIV-lea, aceasta a fost cea mai importantă reședință a domnilor Moldovei pe o perioadă de aproape 200 de ani. Clădirea medievală a fost consolidată în cadrul unui vast proiect, care i-au redat strălucirea și impunerea de altădată. Pe lângă prezentarea armelor medievale, decorațiile arhitecturale, cetatea uimește cu sistemul multimedia cu tematică istorică și proiecții video cu subiecte despre istoria cetății.

Activități distractive în Moldova

Mai puțin cunoscuta, dar mult mai spectaculoasa Mocaniță de Bucovina, este o altă atracție turistică a Moldovei. Mocănița Huțulca din Moldovița funcționează atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă, în ambele anotimpuri drumul fiind extrem de frumos. Mocănița are un traseu de 2 ore jumătate între Moldovița și Argel. În Argel se face popas de 30-40 de minute, timp suficient pentru pauză de masă.

În zona Moldoviței, în localitatea Palma mai exact, puteți să vă testați adrenalina în cea mai lungă tiroliană din România. Tiroliana are 1.1 kilometri, o diferență de nivel de aproximativ 100 de metri deasupra dealurilor și pădurilor înverzite. Pentru prețul de 50 de lei pentru o persoană mai mare de 7 ani și cu o greutate între 30 și 90 de kg, puteți admira frumosul peisaj într-o călătorie plină de adrenalină, de neuitat.

Slănic Moldova sau Perla Moldovei, un loc cu adevărat ireal pentru oricine

Lângă orașul Târgu-Ocna se află una dintre cele mai frumoase stațiuni din Moldova, unde oamenii se bucură de aer curat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi. Cele 20 de izvoare minerale au fost confirmate pentru calitățile lor terapeutice. Temperatura medie aici este de 7,4 grade Celsius.

Dacă tot ați ajuns în zonă, merită și o plimbare în Salina Târgu-Ocna, a treia cea mai mare salină de la noi, unde există foarte multe activități, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Tot în județul Bacău puteți vizita Casa Memorială George Bacovia.

Printre cele mai cunoscute trasee montane din zona Slănic Moldova amintin, Traseul 300 de scări, Valea Uzului, Șaua Nemirei, Nemira Mare, Platoul de sub Valea Cerbului.

Sursa poze: ro.wikipedia.org

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 3 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum 4 săptămâni

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum 4 săptămâni

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună