Unica Transilvanie se mandreste ca pe melagurile sale a fost ridicata o localitate neasemuita in frumusete si povesti, Colibita! Intre muntii falnici Calimani si Bargaului, pe malului lacului de acumulare ce poarta numele micii asezari, isi duc zilele putin peste 250 de locuitori.
La o altitudine de 900 de metri, se deschide o poarta catre Muntii Calimani si Bargaului, aceasta este localitatea Colibita! Una dintre cele mai frumoase asezari din Romania ce merita inclusa in planul de vacanta. Cel mai impresionant punct de atractie al zonei il reprezinta Lacul de acumulare Colibita, care serpuieste in razele soarelui pe frumoasa Vale a Bistritei. Un peisaj dezarmant, un loc ce inspira la meditatie, departe de tumultul vietii agitate.
Drumul pana aici este presarat cu sate de munte tipic transilvanene, tot traseul pe care il veti parcurge anunta ce loc de poveste va urma. Carari de munte, peisaje salbatice si dintr-o data, marea de la Colibita. Simplitatea vietii de la tara confera un farmec aparte acestei zone.
Pentru a va putea bucura din plin de una dintre zonele cu cel mai pur aer din Romania puteti alege dintre numeroasele pensiuni din statiune sau de pe malul Lacului Colibita. In cadrul complexului turistic, tariful unei camere/noapte incepe de la 70 de lei si urca in functie de facilitatile oferite.
In Bistrita-Nasaud, lacul de acumulare scalda Muntii Calimani si Muntii Bargaului cu apele sale unduitoare. Este un loc impresionant pe care nu il poti cuprinde cu ochii, dar pe care il poti cuprinde cu sufletul. O mare in munti! Aceasta este prima impresie creata turistilor care ajung pentru prima data aici. O alternativa, de ce nu, pentru litoralul Marii Negre!
Lacul se desfasoara pe o suprafata de 270 de hectare si are un volum de 65 de milioane de metri cubi de apa, suficient pentru o plimbare cu barca. Statiunea devine astfel un loc potrivit de a petrece concediul alaturi de prieteni si familie, intr-un cadru natural de vis.
Barajul a fost creat intre anii 1977-1991 si reuseste sa alimenteze cu apa localitatile din jur. Prin anii ’50 zona era renumita in lume pentru calitatile apelor de aici, potrivite pentru zeci de tratamente. Anii ce au trecut au lasat urmele ”imbatranirii” prea devreme a unei zone cu mare potential turistic. Bazele de tratament au devenit ruine, praful s-a pus la receptie, iar localnicii si-au pierdut locurile de munca.
Au venit anii ’80, cand s-a decis ca zona sa fie inundata pentru a lasa loc Lacului de acumulare Colibita. Casele au fost mutate pe dealurile din apropiere si astfel, Valea Bistritei a renascut, atragand aici, an de an, tot mai multi investitori si turisti.
Colibita- iFly Production Bistritavideo distribuit pe canalul Youtube.
Din pacate, in orice poveste frumoasa exista acel personaj negativ care strica firul cursiv al evenimentelor. In cazul de fata, accesul la apa il au turistii cazati in unitatilor de pe malul lacului, fiindca de jur imprejurul apei exista zone delimitate cu sarma ghimpata.
De altfel, Consiliul Judetean face eforturi pentru a achizitiona un teren pe malul lacului, pentru a permite oricarui vizitator sa aiba acces la apa lacului Colibita.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…
Vezi comentariile
BRAVO....FELICITARI...Muntii nostri aur poarta...noi cersim din poarta n poarta.