Articolele zilei

Colinele Transilvaniei. O aplicatie de nadejde pentru a explora in voie

Distribuie

Colinele Transilvaniei se intind catre vaile Hartibaciului, Tarnavei Mari si Oltului. Acest areal pitoresc numara nu mai putin de 5 situri Natura 2000 si 3 cele mai frumoase orase se intalnesc aici: Sighisoara, Sibiu si Brasov. In Romania, Transilvania este una dintre cele mai autentice regiuni, cu traditii, obiceiuri si port popular, pastrate din generatie in generatie. Exista inclusiv o aplicatie mobila „Colinele Transilvaniei”, care va va ajuta sa descoperiti frumusetea acestei regiuni.

Vizitati colinele in weekend! Fiti fara griji, cu ajutorul aplicatiei veti gasi cele mai bune trasee, atractii, povesti si veti afla de mestesuguri vechi de sute de ani.

Aplicatia care te ajuta sa descoperi frumusetea Transilvaniei

Transilvania atrage turisti din toate colturile lumii si este lesne de inteles de ce are un asemenea magnet. Si pentru ca secolul tehnologiilor cere adaptare, iata si o aplicatie mobila disponibila momentan in Google Play. Practic, aplicatia Colinele Transilvaniei poate fi descarcata foarte usor pe telefonul mobil. Ea arata turistilor pe harta, care sunt obiectivele turistice care merita vazute. De asemenea, turistii pot impartasi in aplicatie propriile experiente si pot da calificative atractiilor naturale, traseelor, monumentelor, satelor, mancarurilor, s.a.m.d.

“Biodiversitatea si stilul de viata traditional al oamenilor sunt rezultatul a secole de dezvoltare in armonie cu natura fapt ce ne-a impresionat chiar dinainte sa inventariem toate speciile si sa lucram la realizarea unui plan de gestiune al ariei naturale protejate Podisul Hartibaciului, parte a destinatiei, astfel incat aceste plante si animale, aceste peisaje unice sa fie protejate. De aceea vrem ca din ce in ce mai multi oameni sa isi aloce timp pentru a descoperi aceste locuri si am lucrat la aceasta aplicatie pentru promovarea slow tourism-ului”, potrivit WWF-Romania.

Aplicatia poate fi utilizata si in modul offline, atat in limba romana cat si engleza si germana. Colinele Transilvaniei este bazata pe tehnologia GPS, care faciliteaza orientarea turistului la fata locului.

In plus, prin promovarea acestei destinatii romanesti, se ofera sprijin celor peste 60.000 de localnici din cele 44 de localitati din Colinele Transilvaniei.

Ce sa vezi in Colinele Transilvaniei

Cel mai bun mod de a explora aceasta zona este, dupa noi, cu bicicleta sau pe jos. Iar pentru aceasta au fost marcate 250 de kilometri de trasee care leaga, peste coline, asezarile Transilvaniei.

Satele sasesti, bisericile fortificate, placinta Hencles, ciorbele cu tarhon, calmul oamenilor si frumusetea locurilor sunt doar cateva dintre lucrurile care descriu regiunea.

Viscri, Alma Vii, Biertan, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor au reusit sa impresioneze monarhi, turisti straini, dar si romanii din alte regiuni. Sunt satele care, prin simplitatea si autenticitate, au reusit sa ocupe un loc fruntas in Patrimoniul Mondial UNESCO .

Cel putin 4 biserici fortificate merita vizita voastra, si nu doar pentru ca fac parte din patrimonial cultural UNESCO,  ci pentru ca au ceva unic: Biertan, Saschiz, Viscri, Malancrav, Valea Viilor. La acestea se adauga cetatea medievala Sighisoara, de asemenea in patrimoniul UNESCO si orasele Sibiu si Brasov.

Ultimele peisaje medievale din Europa

Colinele Transilvaniei sunt considerate unul din ultimele peisaje medievale din Europa. Aici puteti vedea unele dintre cele mai frumoase castele: Malancrav, Dumbraveni, Mihai Viteazu, Cris, ruinele manastirii de la Carta sau Bisericii fortificate din Alma Vii si cetatile Saschiz si Rupea.

In Colinele Transilvaniei veti regasi peisaje salbatice, printre putinele locuri din Europa unde agricultura a ramas neintensiva, locul care abunda de peste 1000 specii de plante – 30% din flora Romaniei.

Zona nu duce lipsa si de alte modalitati de petrecere a timpului liber. Aventurierii sunt invitati sa urce in ciclo-drezina sau moto-drezina. Acestia se vor bucura de o plimbare intre satele Cornatel si Hosman, pe o distanta de 7 kilometri.  

In ultimii ani, o serie de activitati au adus in atentia turistilor Colinele Trasnilvaniei.  Proiectele „Transilvanian Brunch”, „Cultura-n sura – pentru o viata ca la oras, in Colinele Transilvaniei”, sau festivalurile contribuie la promovarea acestei regiuni. Cunoscutele brunch-uri le puteti experimenta din primavara pana in toamna.

Nu uitati de Festivalul Traditii Culinare pe Tarnave, Festivalul „Saptamana Haferland”, Festivalul Verzei din Mosna si Sarbatoarea Rabarbarului din Saschiz.

Ana Maria Olteanu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum o săptămână

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună