Un avocat și o însoțitoare de bord au construit o platformă online prin care românii își pot recupera banii pentru zborurile întârziate. În ceea ce privește recuperarea banilor, în caz de întârzieri, o companie aeriană îți dă o compensație care poate ajunge până la maxim 600 de euro. Însă trebuie precizat că nu se acordă valoarea întreagă a biletului.
Cum funcționează platforma intarziere.ro? „Pasagerul ne contactează imediat ce a aterizat, de multe ori. Zborul lui e verificat, pentru a vedea dacă biletul e valabil și este cazul care cade sub incidența Regulamentului European (zborul să aibă ca punct de plecare un aeroport din UE sau compania să fie una comunitară), iar a doua oară să verificăm sursa întârzierii.
Verificăm rapoartele meteo emise de autorități, planurile de zbor, fișa avionului utilizat și, în cazuri extreme, înregistrările audio de la turnul de control”, a explicat Marian Mihail, unul dintre cei doi inițatorii platformei intarziere.ro, pentru start-up.ro.
Apoi, următorul pas este notificarea companiei să plătească, iar dacă este de acord, compania trimite banii prin bancă, apoi ajung la pasager cu factura pentru onarariu. Potrivit lui Marian Mihail, în „cazurile fericite”, întreaga procedură ar dura mai puțin de o lună.
Dacă în urma refuzului, pasagerul vrea să meargă mai departe, se deschide un proces cu operatorul aerian. Însă sunt 10% cazuri în care compania refuză să plătească.
Până acum, potrivit start-up.ro, 50 de clienți și-au încasat banii și încă aproximativ 30 au cereri aprobate. „Aeroporturile din București și Iași au avut în 2016 printre cele mai mari creșteri de pasageri din Europa, iar piața zborurilor interne e pe cale să explodeze în 2017, deci suntem încrezători”, a mai adăugat avocatul.
În ceea ce privește recuperarea banilor, avocatul Marian Mihail a mai spus pentru start-up.ro că „cele mai profesioniste sunt Tarom și Ryanair, iar imediat aproape ar fi Wizz Air”.
FOTO: Sean MacEntee/Flickr
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…