Drumuri spectaculoase din România. Dacă aveți în plan să călătoriți cu mașina prin țară, în acest articol vă prezentăm cele mai spectaculoase drumuri, care îți oferă peisaje ce îți taie răsuflarea.
Este recunoscut la nivel mondial și apare des în topul celor mai frumoase drumuri din lume pe care să le parcurgi cu mașina. Realizatorii emisiunii Top Gear, cea mai urmărită emisiune de televiziune despre automobile, spuneau că este „cel mai frumos drum din lume”, după ce au condus pe această șosea impresionantă.
Transfăgărașanul începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara. Are o lungime de 151 de kilometri și traversează Munții Făgăraș. Ajunge la altitudinea de 2042 de metri.
Este unul dintre cele mai frumoase drumuri alpine din România. Traversează masivul Rarău și oferă o priveliște care îți taie răsuflarea. Trebuie neapărat inclus în lista cu drumuri spectaculoase din România pe care să mergi.
Drumul (DJ175B) are o lungime de 28 km și leagă satele Chiril (pe latura de sud) și Pojorâta (pe latura de nord), care traversează Munții Rarău și urcă până la o altitudine de 1.400 m deasupra nivelului mării. Cunoscut sub numele de Drumul Comorilor, Transrarăul poate fi traversat cu bicicleta sau chiar pe jos.
Traversează masivul Semenic, una dintre cele mai pitorești zone din vestul țării. Este vorba despre o șosea modernizată care leagă localitățile Văliug și Slatina-Timiș, ambele din Caraș Severin. Este o ocazie pentru turiști să admire frumusețile Banatului montan.
Pentru a intra pe Trans Semenic se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la drumul naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.
Este cel mai înalt drum rutier din România, dar și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afară. Ajunge la altitudinea maximă de 2145 de metri în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parânde de la nord la sud, paralel cu Valea Oltului și Valea Jiului.
Leagă localitatea sibiană Săliște de localitatea gorjeană Novaci. Este supranumit și „Drumul Regelui”, pentru că Regele Carol al II-lea, după l-a construit, în anul 1935, l-a inaugurat mergând alături de familia regală.
Este un drum mai nou și la fel de spectaculos ca celelalte șosele care șerpuiesc printre munți. Translucani este un fost drum agricol, asfaltat cu ajutorul Uniunii Europene. Peisajul este unul spectaculos deoarece, urcă până la 700 de metri altitudine.
Pe lângă destinația agricolă, îndeplinește și condițiile de traseu turistic, dar și de alternativă la drumul județean 684, care leagă județul Timiș de județul Caraș-Severin. Lucrările au avut o complexitate ridicată, fiind zonă montană, s-a săpat și în stâncă. Pe un segment de doi kilometri din noul drum era doar o potecă înainte de lucrări, iar pe acea porțiune doar în stâncă s-a săpat.
Un tronson de 17 kilometri din drumul național 172 D, denumit și „Poarta Transilvaniei”, a fost finalizat la sfârșitul lui 2019. Acest drum este unul turistic și leagă Bistrița Năsăud de mai multe zone turistice. Această bucată de drum face legătura între Prundu Bârgăului – Bistrița Bârgăului și Colibiția. Cea mai cunoscută stațiune din această zonă este Colibița.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…