Litoral Romania

Unic în România. Insula poeziei, cel mai liniștit loc de pe litoralul românesc

Distribuie

Se spune că aici, în timpul exilului, poetul Ovidius Publius Naso se retrăgea pentru a-și scrie versurile. Astăzi, locul îi poartă numele: Ovidius.

Insula Ovidiu se află pe Lacul Siutghiol, la 5.000 de metri de malul stațiunii Mamaia și la 500 de metri de cel al orașului Ovidiu. Insula s-a format natural, în urmă cu mii de ani și este de origine calcaroasă. Are aproximativ 26.000 de metri pătrați, iar jumătate din ea este amenajată în scop turistic.

Potrivit cercetărilor făcute pe insulă, cele mai vechi așezări ale oamenilor în zonă datează din timpul traco-geților și a geto-dacilor. De-a lungul timpului, aici ar fi locuit populații daco-getice-scitice și colonii grecești.

Una dintre legende vorbește de faptul că, în timpul șederii pe insulă, poetul Ovidius ar fi scris operele „Tristele” și „Ponticele”, în care se regăsesc elemente din viața și obiceiurile oamenilor locului. De asemenea, deși nu există dovezi, se spune că mormântul poetului este pe această insulă.

În secolele trecute, insula era populată de pescari, care își construiau adăposturi și stăteau mai mult timp, cât era vreme pentru pescuit.

Puteți ajunge pe Insula Ovidiu cu un vaporaș, care este funțional pe întreaga perioadă a anului. Preţul unui bliet este de 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. Voiajul durează maximum 20 de minute, iar peisajul din jur este superb.

Pe insulă e un restaurant cu 400 de locuri. De asemenea, mai găsiți și o terasă amenajată în stil țărănesc cu 150 de locuri. Este singura insulă din țară pe care este amenajat un obiectiv turistic.

Se mai află un spațiu de joacă pentru copii, o minigrădină zoologică cu păuni, fazani, prepelițe și lebede, dar şi un ponton pentru pescari. Cei care iubesc liniştea şi natura pot înnopta aici. Sunt 20 de locuri de cazare. Căsuţa din lemn, cu pridvor, se închiriază cu aproximativ 150 de lei pe noapte.

FOTO: insulaovidiu.ro
FOTO: insulaovidiu.ro
FOTO: insulaovidiu.ro

 

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 3 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni