Articolele zilei

„Insula secretă a orgiilor”, locul pe care tot mai mulți turiști vor să-l vadă

Distribuie

O insulă din Italia, care este aproape părăsită de foarte mulți ani, s-a transformat într-o destinație tot mai căutată de turiști. Pe lângă apa cristalină, insula Zannoni din Marea Tireniană oferă și o poveste.

Se spune că în anii `60, marchizul Casati Stampa, alături de soția sa, actrița Anna Fallarino, organizau într-o vilă de pe insulă, pe care o închiriau de la stat, petreceri de sex pentru aristrocrația italiană de la acea vremea, potrivit CNN.

Oamenii care cunosc insula spun că marchizul era un bărbat indecent, un aventurier căruia îi plăcea să o privească și să o fotografieze pe soția sa în ipostaze intime cu alți bărbați, mai tineri.

Zannone era în acea perioadă o destinație secretă în care se țineau petreceri aproape în fiecare weekend. Cei care erau invitați nu prea aveau reguli de respectat, beau foarte mult alcool și făceau baie foi în piscina vilei.

Locuitorii unei insule apropiate ar fi știut ce se întâmplă, însă „niciunul dintre ei nu ar fi spus niciodată nimic”, potrivit CNN.

Șirul de petreceri s-a terminat tragic, în 1970. Soția marchizului s-ar fi îndrăgostit de unul dintre mulții parteneri pe care i-a avut și a vrut să plece cu el. Într-o criză de gelozie, marchizul i-a împușcat pe amândoi și apoi s-a sinucis.

În timpul anchetei, mai târziu, oamenii legii au descoperit peste 1.500 de fotografii indecente pe care marchizul le ținea încuiate într-un sertar.

Acum, pe insulă este doar un teren accidentat și o vilă părăsită, însă turiștii sunt fascinați de povestea locului, care este de multe ori „îmbogățită” cu detalii de către ghizii locali care îi duc cu bărcile pe Zannoni.

Insula aparține arhipelagului Pontin și se alfă la o distanță de 20 de kilometri de Insula Ponza.

În timpul verii, aici sunt doi paznici ai farului de pe Capo Negro, din extremitatea sudică a insulei.

Din 1979 fost inclusă în Parcul Național Cicero datorită unor specii de floră și faună rare descoperite. Pe insulă se mai află o clădire a Serviciului Național Forestier, care adăpostește o expoziție naturalistă cu scop educativ. De asemenea, mai sunt și ruinele unei mănăstiri benedictine din secolul al XIII-lea, abandonată din cauza atacurilor dese pe care le dădeau aici pirații.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum o lună

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni