Acum, la munte, covorul nesfarsit de verde crud iti incanta privirea, asa cum gasim si la Magura. Da, satul din Parcul National Piatra Craiului este unul dintre locurile in care e musai sa ajungi. Tot asezari rurale de poveste, prin aceasta zona, sunt si Pestera, Ciocanu sau Sirnea. Aici, aproape de culmile Craiului cel frumos, timpul pare oprit, doar cele cateva activitati rurale si cate un apus portocaliu te trezesc rapid. Pe seara, satul pare amortit, in linistea deplina, doar sunetul talangilor la gatul animalelor se mai aude. Magura, asa cu drumurile sale greoaie pe timp ploios, tot ne face sa ne minunam de ce a creat natura.
La distanta, mioarele par desenate, se disting doar mici puncte albe, doar glasul ciobanului si latratul cainilor de stana sunt repere. Desi, multi dintre noi viziteaza zona Brasovului, credem ca satele acestea idilice sunt uitate si mare pacat. Zilele de concediu ar fi mult mai linistite si rostul orelor altfel petrecut, in astfel de asezari, departe de zonele turistice. Judetul Brasov are multe atractii, stim, dar luati-va ragaz sa descoperiti un petic de pamant romanesc.
Magura este locul ideal pentru cei care isi doresc o escapada in natura, departe de aglomeratia urbana. Satul a fost cladit la o altitudine de 1000 de metri si se invecineaza cu Zarnesti, Bran, Moieciu, Sirnea si Pestera. Multi turisti straini sunt tare impresionati de un asa loc, de casele rasfirate, fara garduri, de sunetul greierilor si mirosul de fan cosit.
Bucegii cei plini de mister si calcarosii munti ai Pietrei Craiului strajuiesc micul sat. Privitorul poate contempla indelung zarea indepartata, unde culmile lor mai au un petic de zapada.
Daca potecile prin padure si drumurile de tara vi se par inceputul unei calatorii pline de aventura, urmariti semnele montane si explorati zona. Sa nu fiti surprinsi daca veti intalni pe carare garofita Pietrei Craiului. Poate o intalnire si cu ursul, lupul, vulpea si caprioara, de la distanta spunem, ar fi de bun augur.
Insa, cei 800 de localnici nu duc o viata atat de usoara. Distantele mari, drumurile neasfaltate si resursele de apa monopolizate de privati ii determina pe sateni sa semneze petitie dupa petitie, doar, doar s-o schimba ceva. Asa ca, degeaba un loc este atat de tulburator, daca autoritatile nu se implica sa asigure un minim necesar pentru traiul zilnic.
Fie ca alegeti vara, primavara, si cu prudenta, iarna sau toamna, Magura isi pastreaza farmecul intotdeauna. Localnicii primesc oaspeti, iar pentru cativa lei, de la 70 pana la 800 de lei ( pensiunea integral/noapte), va puteti caza la ei. Alti cativa lei in plus va aduc bucate din camara proprie. Branzeturi, lapte, zacusca, muraturi si carnuri preparate dupa retete traditionale.
Accesul catre satul Magura se poate face din București spre Ploiesti, Sinaia, Predeal, Rasnov, Zarnesti, Gura Raului si Magura.
Daca alegeti sa stati cateva zile in satul Magura ati putea sa va aventurati prin imprejurimi. Puteti lua si harta turistica a regiunii, luati cu voi un pix si incepeti sa bifati. Culoarul Rucar-Bran este primul ce va iese in cale, Pestera Liliecilor si satul Pestera sunt alte atractii din zona. Prapastiile Zarnestilor, neaparat de ajuns la Cetatea Rasnov, poate o plimbare prin centrul vechi al Brasovului. Daca nu v-am convins, ce spuneti de o oprire in primul sat turistic, Sirnea?
Dar despre aceasta asezare rurala am mai vorbit, asa ca fiti atenti la ce este in jurul vostru!
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…