Articolele zilei

O calatorie cu rulota? Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa iti petreci astfel vacanta

Distribuie

Ce ati spune de o calatorie cu rulota? Vedem adesea in filmele americane cum la vie en rose si-o coloreaza cei care adopta un stil de viata boem, fara griji, traind clipa. Daca sunteti detinatorii unei frumuseti de rulote sau aveti in plan achizitia unei astfel de case pe roti, marea aventura poate incepe. Insa, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le stiti inainte de porni  intr-o astfel de vacanta.

Nu luati multe bagaje

Este foarte usor sa va lasati purtati de val atunci cand stiti ca masina va cara tone de bagaje. Chiar daca veti trai o perioada de timp in masina nu carati lucruri inutile, spatiul nu este atat de mare, in special daca aveti si copii. In interior fiecare perimetru trebuie sa fie bine compartimentat si fiecare membru trebuie sa aiba spatiul lui.

Iata o varianta de lista cu cele necesare:

  • 2-4 pahare, cani, depinde cate persoane plecati in calatoria prin tara, lume.
  • 2 castroane, ce pot fi folosite la salate, garnituri
  • tacamuri, cate unul pentru fiecare
  • cuptor cu microunde, pentru zilele cand vreti sa leneviti si doar sa incalziti rapid mancarea. De altfel, puteti si gati preparate usoare, in cateva minute vor fi gata si nici nu ocupa mult spatiu.
  • 1 perna, o patura, 1 cearsaf
  • 1 tigaie, 1 oala
  • generator de curent, util pentru electronicele si electrocasnicele pe care le luati in vacanta. Sa fim seriosi nu veti gati doar la foc de tabara
  • 1 hamac, pentru serile de vara cu cer instelat
  • scaune pliabile
  • boxe portabile ideale pentru petrecerile in aer liber, alaturi de prieteni si natura, insa fara a avea decibeli prea multi.
  • miere, va va vitaminiza
  • medicamente
  • acte
  • haine, nu tot sifonierul

O calatorie cu rulota? Exista ,,febra de cabina”

Specialistii spun ca da si este explicata ca o stare de nervozitate, iritabilitatea ce se intalneste la persoanele care petrec mult timp intr-un spatiu ingust. In cazul nostru, in rulota. Daca plecati la drum in doi sau toata familia, acordati-va spatiul personal si respectati ce vrea fiecare sa faca. Profitati de fiecare clipa impreuna, dar si separat, de exemplu mergeti la cumparaturi singuri, dar fiti o echipa la adunat de crengi pentru gratar.

Locurile de stationare

In ultimii ani si in Romania au tot aparut locuri special amenajate, acele campinguri destinate celor care detin o rulota. In astfel de locuri fiti fara grija, veti avea si vecini, iar pentru cativa lei pe zi puteti sta cat doriti. Desigur, puteti ramane in zonele unde gasiti o apa curgatoare, puteti stationa pentru timp redus in parcari, pe malul marii, daca gasiti o zona de parcare. Verificat intotdeauna aceste informatii, autoritatile locale pot schimba regulile de stationare pentru rulote.

Nu cumparati tot magazinul

Atunci cand reinoiti proviziile aveti grija sa respectati lista de cumparaturi! Atunci cand esti pe drum 24 din 24 de ore nu puteti manca doar la restaurant, bugetul familiei se va termina rapid. Asa ca alegeti sa gatiti, includeti si copiii in aceasta activitate care poate fi si distractiva. Alimentele proaspete nu tin prea mult timp, asa ca luati mai putin si ar fi cel mai bine sa va aprovizionati de la pietele locale in fiecare zi. Aveti voie sa aveti cateva conserve, biscuiti, lucruri care tin mai mult. Asta, in cazul in care ramaneti blocati intre orase, sunteti rupti de civilizatie ori vi se face foame ca unui bebelus.

O calatorie cu rulota? Fiti pregatiti pentru cheltuieli neprevazute

Fie ca plecati pentru cateva zile, saptamani, luni, asigurati-va ca aveti bani sau acces la contul personal, ori o rezerva financiara pentru situatii de urgenta. Nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de ingrijiri medicale, reparatii la rulota ori alta cheltuiala neprevazuta.

Orice mijloc de transport ati folosi pentru calatoria voastra, bucurati-va de vacanta, de clipele libere si de natura!

Ana Maria Olteanu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum o săptămână

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună