Articolele zilei

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp

Distribuie

Atunci cand ai o harta pornesti in cautarea, in cazul de fata, acelor obiective turistice in Buzau care sunt cele mai fascinante. Noi ne oprim astazi in acest minunat judet, ce ascunde o sumedenie de locuri impresionante. Va invitam sa aflati ce neobisnuite atractii intalniti pe aceste meleaguri.

Herghelia Cislau

Daca ati ajuns in judetul Buzau, opriti-va si la Herghelia Cislau! Este singura din tara care gazduieste si produce exemplare din rasele Pursange Englez si Gidran. Are o vechime de 124 de ani, fiind infiintata in anul 1894, si tot de atunci, rezista vremurilor.

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Herghelia Cislau. Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

Obiective turistice in Buzau: Lacul Mocearu

Ajuns la venerabila varsta de 150 de ani, Lacul Mocearu este unul dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta. Intinderea de 10 hectare de apa este incadrata de arbori semeti ce au facut un scut impotriva zapezii, al vantului si tot ce ar putea perturba linistea aici. In zona se ajunge pe directia Buzau-Sapoca-Vintila Voda-Lopatari si apoi se urca pe un drum de tara, aproximativ 7 kilometri. Turistii au posibilitatea de a innopta la pensiunea de aici, la cort sau la casutele din lemn frumos amenajate pe malul lacului.

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Lacul Mocearu. Sursa foto: buzaunew.blogspot.ro

Drumul vinului

Judetul Buzau este renumit pentru zonele sale viticole, reunite sub numele de ,,Drmul vinului”. Toamna, la culesul viei, zona prinde viata sub culorile tomnatice si razele blande ale soarelui. Traseul licorii lui Bacchus incepe in localitatea Vernesti si se termina in Sahateni, un drum de aproximativ 70 de kilometri. Pe Dealul Mare se intind vite de vie cat vezi cu ochii, sunt 26 de crame cu traditie si vinuri alese. Cereti un pahar cu Tamaioasa de Pietroasele chiar langa cepul butoiului, este vinul renumit in zona.

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Drumul Vinului. Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro
Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Drumul Vinului. Sursa foto: matome.naver.jp

Obiective turistice in Buzau: Sarata Monteoru

Sarata Monteoru a devenit statiune balneara de abia in anul 2016, iar de-a lungul anilor a castigat popularitate in randul turistilor. Bazele de tratament baltesc cu ape minerale binefacatoare, iar vara sunt asaltate de cei dornici de astfel de tratamente. Zona ce apartine de comuna Merei a judetului Buzau este si un important sit arheologic, aici descoperindu-se cultura Monteoru, ce dateaza din epoza bronzului.

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Sarata Monteoru. Sursa foto: lataifas.ro

Vulcanii Noroiosi

Cel mai important obiectiv turistic din Buzau:  Vulcanii Noroiosi! In aceasta zona, pamantul bolboroseste sub presiunea acumularii de gaze naturale, care in contact cu panza freatica si solul argilos formeaza un noroi cenusiu. Paclele Mari si Paclele Mici, asemanatoare vulcanilor, se intind pe o suprafata impresionanta de 30 de hectare, localitatile Scortoasa si Berca.

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Vulcanii Noroiosi. Sursa foto: Diego Delso/ Wikipedia.org

Obiective turistice in Buzau: Barajul Siriu

Un loc potrivit pentru aventurieri! Lacul de acumulare Siriu poate fi calea spre marea aventura cu barca, intr-un weekend insorit. Cei 10 kilometri de apa sunt ideali si pentru pescari si ale lor undite in cautarea celei mai bune capturi. Cum se ajunge? Ruta este Buzau-Vernesti-Sapoca-Berca-Vipersti-Cislau-Patarlagele-Nehoiu-Baraj Siriu.

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Barajul Siriu. Sursa foto: Dragos Asaftei/ dragosasaftei.ro

Lacul Vulturilor

Cunoscut ca Lacul Fara Fund, intinderea de apa se afla la o altitudine de 1.420 de metri pe versantul Malaiala din Muntii Siriului. In ,,Romania pitoreasca”, Alexandru Vlahuta scria ca in acest loc vulturii isi invata puii sa zboare. Este un loc tare frumos si merita sa plecati in drumetie prin imprejurimi!

Obiective turistice in Buzau. 10 atractii ale judetului de vazut in orice anotimp: Lacul Vulturilor. Sursa foto: casa-bradet.ro

Obiective turistice in Buzau: Muntele de Chihlimbar

Pe raza comunei Colti din judetul Buzau se ascunde o comoara, unica in lume. Muntele de Chihlimbar a atras de-a lungul anilor cautatorii de comori. In lume, ambra neagra se gaseste in foarte putine locuri, insa comuna Colti este singurul loc din lume de unde s-a extras, la nivel industrial. Localnicii povestesc cu patos ca de aici a fost extras chihlimbarul daruit Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii intr-un medalion. Tot din rumanit, asa cum a fost denumit de savanti, a fost realizata o pipa daruita de Gheorghe Gheorghiu Deja dictatorului Stalin.

Muntele de Chihlimbar din comuna Colti, judetul Buzau. Sursa foto: travelzoom.ro
Drumul Ambrei din comuna Colti, Buzau. Sursa foto: terrradacilor.ro

Platoul Meledic

Cum se ajunge la Platoul Meledic: pe ruta Buzau-Vernesti-Sapoca-Beceni-Niculesti-Manzalesti-Lopatari-Meledic. Este situat la o distanta de 60 de kilometri de orasul Buzau. Odata ajunsi aici poate ca nu v-ati astepta sa gasiti o rezervatie naturala, 47 de pesteri, un lac cu apa dulce, si ,,cea mai mare pestera din lume”. ,,6S Meledic”, asa a fost numita pestera din Cartea Recordurilor, care are 1 kilometru lungime. Insa, titlul obtinut, a ajuns in anul 1983 in Israel, Pestera Malham, din apropierea Marii Moarte, avand o lungime de peste 3.000 de metri. In prezent, S6 este cea mai mare pestera cu sare din Europa, insa nu este deschisa vizitatorilor.

Platoul Meledic. Ce minuni naturale ascunde taramul de sare din Buzau. Sursa foto: mapio.net

Obiective turistice in Buzau: Focul Viu

In judetul Buzau se intalneste unul dintre cele mai fascinante fenomene. Focul Viu de la Lopatari atrage curiosi an de an, precum o fac Vulcanii Noroiosi. Aici, pamantul crapat gazduieste in subteran gaze naturale care, odata iesite la suprafata, in contact cu soarele iau foc. Spactacolul  a fost numit Focul Viu pentru ca flacarile ard neintrerupt, iar noapte locul devine magic. Distanta dintre Bucuresti si Buzau este de doar 109 kilometri, astfel incat, intr-un weekend puteti vedea Focul Viu.

Platoul Meledic. Ce minuni naturale ascunde taramul de sare din Buzau: Focul Viu. Sursa foto: informatii-romania.ro
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni