Judetul Mehedinti poate surprinde orice vizitator cu obiective turistice in Drobeta-Turnu Severin, care merita incluse pe harta turistica a Romaniei. Orasul poarta inca amprenta civilizatiilor dacica si romana. Daca ajungeti in regiunea Olteniei nu ratati o lectie de istorie in aer liber si o plimbare pe malurile Dunarii.
Constructia pentru unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Turnu Severin a inceput in anul 1910 si a durat 3 ani. Inaugurarea a fost posibila in anul 1914, atunci cand s-a pus in functiune sistemul de alimentare cu apa din Dunare pentru intreg orasul. Turnul, inalt de 27 de metri a fost realizat de inginerul Elie Radu.
Odata cu dezvoltarea Drobetei-Turnu Severin, Castelul de apa nu mai putea asigura cantitatea necesara. Asa a ajuns in prezent, ca in incinta sa functioneaza firma de apa potabila din orasul dunarean. Autoritatile promit un amplu proiect de renovare ce va include un muzeu, o cafenea literara, o terasa si spatii pentru expozitii.
Nu ratati spectacolul colorat al fantanii cinetice din Drobeta-Turnu Severin. Daca veti poposi si pret de cateva minute aici, in verdeata parcului din apropiere, veti fi impresionati de aceasta structura ce se joaca cu luminile si apa. Proiectul apartine sculptorului Constantin Lucaci si mai este numit ,, Hora de la Balacita”.
Nu uitati sa faceti o vizita la Muzeul Regiunii Portile de Fier care adaposteste exponate ale naturii, un acvariu, documente vechi, obiecte de ceramica sau portul traditional al severinilor. O lectie de istorie care poate continua la castrul roman.
Castrul roman a fost avariat de-a lungul anilor, in special in urma invaziei gotilor, hunilor si carpilor. Marile invazii au lasat urme adanci, fiind distrusa intreaga asezare romana de pe malul nordic al Dunarii. Astazi se mai pot vedea doar cateva ruine ce amintesc de acea perioada.
In anii de razboi, Cetatea Severinului a fost un important centru militar construit de Regatul Maghiar. Turistii mai pot admira si astazi zidurile fortificatiei, construita in anul 1524. Inca in picioare, Turnul lui Sever da de stire ca pe aceste locuri a fost ridicata o mareata cetate pe malurile Dunarii tulburi.
O bijuterie arhitecturala este si Palatul Cultural ,,Theodor Costescu” ridicat in anul 1912. Planurile apartin arhitectului Grigore Cerchez, iar cladirea adaposteste Biblioteca „I.G.Bibicescu”, cu o impresionanta colectie de carti ce dateaza din 1925.
Unul dintre simbolurile Daciei a fost, cu siguranta, Podul lui Traian, un pod construit de catre marele arhitect al Columnei, Apolodor din Damasc. Acesta facilita accesul trupelor romane si usura transportul proviziilor in timpul Razboiului Daco-Roman. Din pacate, in prezent se mai poate vedea ruina unui pilon amplasat pe malul Dunarii.
De altfel, o plimbare cu barca pe Dunare poate fi o experienta frumoasa. Puteti admira cateva ceasuri termele Drobetei sau amfiteatrul roman, descoperit in 2010.
Drobeta Turnu Severin este acel oras incarcat de istorie ce merita vizitat!
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…