Articolele zilei

Obiective turistice in Roma. 15 lucruri de vazut in ”inima” lumii latine

Distribuie

Una dintre capitalele Europei ce trebuie vizitata, macar o data in viata, este Roma, orasul civilizatiei romane, un centru cultural ce atrage milione de turisti, veniti din toate colturile lumii, pentru a se bucura de spectacolul oferit de oras. Obiectivele turistice in Roma sunt amplasate, relativ, aproape unele de celelalte, oferindu-va ocazia unui tur istoric extraordinar.

Noi am descoperit cele 15 lucruri de vazut in ”inima” lumii latine:

Fontana di Trevi

Turistii din intrega lume, care ajung la Roma, nu rateaza cea mai populara fantana din oras, Fontana di Trevi. Este cel mai spectaculos monument ce se afla in Piata di Trevi. Fantana arteziana a fost construita la capatul apeductului roman Aqua Virgo, construit in anul 19 i.Hr. Figura emblematica a fantanii este zeul marii, Zeul Neptun. Se spune ca cel care arunca o moneda in Fontana di Trevi se va intoarce negresit la Roma.

Fontana di Trevi. Sursa foto: paginadeeuropa.ro

Monumentul apare in scena celebra a filmului ”La Dolce Vita” din 1960, regizat de Federico Fellini, in care actorii principali sunt Anita Ekberg si Marcello Mastroianni.

Colosseum

O alta cladire istorica a Italiei este Colosseum-ul din Roma. Cladirea-ruina a Imperiului Roman este cel mai mare amfiteatru antic ce poate fi vizitat in Roma. Aici se purtau bataliile dintre gladiatori, spectacole apreciate la acea vreme. Colosseum, prin forma sa eliptica, cu o inaltime de 189 de metri si 156 de metri latime, oferea cea mai buna priveliste asupra arenei. Acum, simbolul orasului apare doar in fotografiile turistilor.

Colosseum, Roma. Sursa foto: wikipedia.org

Vatican

Vaticanul este un stat in stat, putem spune, pentru ca este un stat suveran fata de Roma. La fel ca celelalte obiective, Vaticanul atrage anual mii de turisti. Este compus din mai multe ansambluri muzeale ce includ mari opere de arta romana. Puteti admira picturi, harti vechi, opere de arta din perioada renascentista, Capela Sixtina si nu uitati de Biserica Sfantul Petru, Basilica di San Pietro.

Pantheonul

Templul tuturor zeilor a fost construit de catre Imparatul Hadrian. Constructia, un punct de atractie pentru turisti, reprezinta una dintre cele mai bine conservate monumente din Roma. O copie a Pantheonului s-a incercat a se construi si in America, in Washington, cladirea ce a pastrat arhitectura monumentului din Roma se numeste ”Memorialul Jefferson”.

Pantheon, Roma. Sursa foto: Wikipedia.org
Pantheon interior. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Capela Sixtina

Pentru a vizita Roma, vacanta e musai una prelungita, pentru a te bucura de tot ce ofera acest oras. Capela Sixtina este una dintre comorile arhitecturale ale Romei. Este capela palatului papal de la Vatican unde se aduna cardinalii pentru alegerea unui nou papa. Capela Sixtina a fost pictata de, unul dintre cei mai importanti renascentisti ai vremii, Michelangelo Buonarroti. Ca punct de reper, capela se afla langa Basilica din San Pietro.

Capela Sixtina, Roma. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Capela Sixtină, Judecata de Apoi, fresca lui Michelangelo. Sursa foto: commonswikimedia.org

Tibru

Daca sunteti in Roma profitati de o plimbare pe vechiul rau Tibru. Este al treilea ca marime din Italia si strabate orasul de la un capat la celalalt.

Pod deasupra Tibrului langa St.Angelo, Roma. Sursa foto: Wikipedia.org

Bocca della verita

Bocca della verita sau cum s-ar spune in limba romana, ”Gura Adevarului”, se afla langa Biserica Sf.Maria. Numele provine de la faptul ca, in secolul al XVII-lea, monumentul cu fata de om, recunostea mincinosii. Se spune ca cine se incumeta sa puna mana in spatiul ce seamana cu o gura si nu spunea adevarul, mana ii era taiata.

Bocca della verita, Roma. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Piazza di Spagna

Piata Spaniei este unul dintre locurile celebre destinate intalnirilor. Piata atrage si foarte multi fotografi, datorita scarilor spaniole, bisericii si obeliscului ce se afla aici, si care alcatuiesc o imagine perfecta pentru un album. Piata a fost denumita di Spagna deoarece in zona se afla ambasada Spaniei, iar in secolul al XVII-lea, era considerata chiar teritoriu spaniol. Pe langa cele 137 de trepte din Piata Spania mai puteti vedea Fontana della Barcaccia, Trinita dei Monti ( biserica franceza), Colonna dell’Immacolata (coloana infatisand-o pe Fecioara Maria).

Piazza di Spagna, Roma. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Giardini Villa Borghese

Dupa atatea monumente si alergatura va puteti odihni intr-una din cele mai frumoase gradini din Roma, Giardini Villa Borghese. Parcul este format din mai multe gradini stil italian si din gradinile construite in stil englezesc. Parcul gazduieste o serie de cladiri, un lac, magazin, sculpturi impresionante: Villa Borghese, Cazinoul Graziano, Lacul Gradina, Villa Giulia, Villa Medici – Galleria Nazionale d’Arte Moderna.

Giardini villa Borghese, Roma. Sursa foto: coomons.wikimedia.org

Forum Romanum

Centrul cultural al civilizatiei romane mai pastreaza astazi amintirea unor ruine a ceea ce au fost edificile de pe acest loc. Denumit in antichitate Forum Magnum, acesta a fost piata publica a Imperiului Roman. Deservea activitatilor juridice, festive, comerciale sau religioase, dar era si o retea de drumuri importanta. Un loc incarcat de istorie, ce trebuie vazut macar o data.

Forum romanum, Roma. Sursa foto: nationalgeographic.com.es

Piazza Venezia- Altare della Patria

Roma are foarte multe piete, printre care si Piazza Venezia, un loc intesat de turisti pentru obiectivele turistice la care ai accces usor de aici. Pantheonul, Forumul Roman sau Dealul Capitolin, cea mai mica dintre cele sapte coline ale Romei.

Piazza della Venezia, Roma. Sursa foto: dronestagr.am

Castel Sant’Angelo

Castelul Sant’Angelo a fost ridicat de Imparatul Hadrian ca un mausoleu, ulterior a fost folosit ca fortareata si citadela papala. Legenda spune ca in anul 590, cand in Roma era epidemie de ciuma, Papa Gregorius cel Mare s-a rugat aici pentru binele localnicilor. Cand acestia s-au apropiat de mausoleu, statuia Arhanghelului Mihail, care este si astazi, s-a inaltat la cer, cu o sabie de foc in mana punand capat epidemiei. De atunci cladirea poarta numele de Castelul ingerului, Castel Sant’Angelo.

Castel Sant D’Angelo, Roma. Sursa foto: wikipedia.org

Piazza Navona

Piata Navona o veti gasi in spatele Pantheonului, fiind un centru de atractie pentru majoritatea turistilor. Amplasata pe ruinele Stadionului Domitian, in prezent este o zona animata de cafenele, pub-uri, un loc al distractiei. Principalele obiective turistice de aici sunt cele trei fantani si Biserica baroca, Sant’Agnese in Agone.

Piazza Navona, Roma. Sursa foto: Wikipedia.org

Via del Corso

Via del Corso este strada principala din centrul vechi al Romei, total dreapta. Strada de 10 metri latime nu are nicio curba si este o artera comerciala importanta, dar si potrivita pentru passeggiata, plimbare, mers pe jos.

Via Del Corso, Roma. Sursa foto: blog.veltravel.ro

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo este poarta de nord a Romei unde se adunau in trecut pelerinii veniti din intreaga Europa. In Piata Popoarelor din Roma se afla un obelisc egiptean ce dateaza din anul 10 i.Hr. Pana nu de mult piata a fost guvernata de autoturisme, dar in prezent este destinata in totalitate pietonilor.

Piazza del Popolo, Roma, Italia. Sursa foto: wikipedia.org
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 3 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni