Articolele zilei

Prin munti cu bicicleta. 10 trasee pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

Distribuie

Cum da un pic caldura, turistii, sportivii ajung deindata prin munti cu bicicleta. Dupa o iarna lunga, zile scurte si natura amortita ne vine asa un dor de duca. Aerul rece ne izbeste in fata, verdele crud ne insoteste la tot pasul si e timpul sa exploram pe indelete minunatiile pe care tara aceasta le are. Am pus pe lista 10 trasee pe care trebuie sa le incercati in vara aceasta:

Piatra Craiului

Primul traseu recomandat de mtb-tours.kerucov.ro este in semetii Muntii ai Pietrei Craiului, insa este un drum cu dificultate ridicata. Daca nu aveti conditia fizica necesara, nu aveti echipament corespunzator mai bine amanati aventura pentru alte zile. Cel mai bine ar fi sa porniti la drum alaturi de un prieten sau mai multi, asa distractia va fi garantata, dar si in caz de ajutor aveti la cine sa apelati.

Poiana Grind, Masivul Piatra Craiului. Sursa foto: panoramio.com

Traseul arata cam asa: Predeal-Zarnesti-Dambovicioara-Sirnea-Magura-Brasov si poate fi parcurs in 3 zile. Atentie mare pe ce bicicleta va bazati si asigurati-va ca autovehiculul cu care plecati spre marea distractie este echipat cu suport biciclete pentru masina. Asa nu veti avea probleme in a va deplasa de colo colo si a va stabili in punctul din care incepeti ascensiunea pe doua roti.

Prin munti cu bicicleta: Rosia Montana

O zona importanta, cu zacaminte aurifere, care in ultimii ani a generat numeroase scandaluri prinvind exploatarea miniera este Rosia Montana. Insa, zona din judetul Alba este deosebit de frumoasa si potrivita pentru o drumetie de zile mari cu bicicleta.

Vacanta de primavara in Romania. 10 destinatii pe care sa le incluzi in itinerariu: Rosia Montana. Sursa foto: fabricedroulers.com

Traseul pozitionat pe locul 2, potrivit aceleiasi surse este: Rosia Montana-Mogos-Intregalde-Cheile Galdei-Teius. Are 100 de kilometri si este un traseu mediu.

Muntii Ciucas

In Carpatii de Curbura, formatiuni stancoase cu forme diferite alcatuiesc peisajul montan. Acestia sunt minunatii Munti Ciucas. Ca sa ajungeti pe carari de munte cu bicicleta va trebui sa urmati traseul: Cheia-Cheile Vaii Stanei-Cabana Ciucas-Cheia. Un drum de aproximativ 40 de kilometri. Daca v-ati gandit sa admirati pe indelete Culmea Gropsoarelor, Depresiunea Intorsurii, Zaganu sau Culmea Ciucas puteti innopta daca ati luat cu voi corturi special concepute pentru zona montana care sa va protejeze de umezeala si frig. Nu uitati de sacii de dormit!

Pe carari de munte prin Ciucas. Sursa foto: fotoiustin.ro

Vulcanii Noroiosi

Ce ziceti de o plimbare prin namol? Alegeti ruta Buzau-Vulcanii Noroiosi-Poienile-Valenii de Munte-Ploiesti. 175 de kilometri in 2 zile, asa ca aveti grija unde lasati masina ca sa porniti in marea aventura care trebuie neaparat filmata.

Prin munti cu bicicleta: Muntii Baiului

Muntii Baiului sunt molcomi si va ofera cea mai frumoasa panorama asupra Muntilor Bucegi. Intre cele doua masive s-a pus imbietoarea Vale a Prahoveiei. Asa ca este un traseu de incercat si prin Azuga-Muntii Baiului-Secaria-Comarnic. Nu o sa va para rau pentru cei 40 de kilometri parcursi. sunt localizaţi peste drum de Bucegi, îi desparte Valea Prahovei.  Sunt culmile molcome şi înierbate ce se văd de pe platoul Bucegilor iar din arealul lor fac parte pârtiile din Azuga. Specialistii recomanda sa aveti suficiente provizii de apa, glucoza si o mini trusa de prim ajutor!

Prin munti cu bicicleta. 10 trasee pe care trebuie sa le incerci in vara aceasta: Muntii Baiului. Sursa foto: alindobrin.ro

Muntii Macin

Nu doar in zonele inalte peisajele si cararile de munte pot fi spectaculoase, ne-o dovedesc Muntii Macin. Un traseu de incercat, care dureaza aproximativ 4 ore: Vf. Sulucu Mare – Vf. Piatra Raioasa – Saua Serparu – Vf. Vraju – Vf. Caramalau – Izvorul Fantana de Leac – Manastirea Izvorul Tamaduirii.

Parcul National Muntii Macinului, Tulcea

Prin munti cu bicicleta: Muntii Bucegi

Masivul Bucegi cu al sau Sfinx este una dintre atractiile turistice ale Romaniei. Ar fi pacat sa nu descoperiti aceasta zona si cu bicicleta, veti avea alta perspectiva asupra locurilor. Un traseu ce merita incercat pe timp frumos: Platoul Bucegi-Babele-Lacul Bolboci-Dichiu-Sinaia. Veti oarcurge 60 de kilometri, dar merita, asa ca grabiti-va sa va fotografiati la fiecare punct de oprire!

7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi: Bucegii vazuti din Sirnea. Sursa foto: identitatea.ro

Predeal

Da, cu bicicleta spre Predeal-Cabana Trei Brazi-Cabana Poiana Secuilor si punct final Cabana Susai. Un loc pitoresc ce nerita vazut, fie pe jos, fie pe doua roti.

Brasov

Toate drumurile duc catre Brasov si nici ciclistii nu se dezic de acesta afirmatie. Puneti rucsacul in spate, asigurati-va ca bicicleta are tot ce ii trebuie si drum intins! Traseul propice pentru o astfel de peripetie este Brasov-Rasnov-Bran-Codlea-Brasov. Va tine 2 zile pentru ca veti avea de parcurs 135 de kilometri.

Rucar-Bran. Sursa foto: thelonelytraveler.org

Cheia

Ultimul traseu pe care vil- propunem sa il parcurgeti cu bicicleta, pe jos sau cu masina daca preferati este cel spre Cheia-Cabana Muntele Rosu-Cheia. 20 de kilometri pentru miscarea de sanatate. Daca nu ati mai ajuns pe aceste meleaguri veti fi surprinsi de un astfel de loc.

Prin munti cu bicicleta. 10 trasee pe care trebuie sa le incerci in vara aceasta: Cabana Muntele Rosu. Sursa foto: imidoresc.ro
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 3 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum 4 săptămâni

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună