Europa

Rețetă de succes pentru o vacanță de vis în Italia în 2022

Distribuie

De când nu ai mai avut o vacanță despre care să povestești tuturor? Dacă ești hotărât să reiei șirul concediilor memorabile, întrerupt forțat de pandemie, avem o recomandare: Italia.

Desigur, toată lumea știe că această țară este o destinație predilectă pentru vacanțe, de aceea facem trecerea de la general la particular și te sfătuim să îți programezi o vizită la Villa d’Este, o vilă din secolul al XVI-lea din Tivoli, lângă Roma, renumită pentru grădina renascentistă italiană și pentru abundența de fântâni.

Anul turistic 2022 este ale 150-lea în care legendara vilă își deschide porțile pentru clienți. Este vorba, de fapt, despre patru clădiri care oferă în total 152 de camere și apartamente, numeroase baruri și restaurante, un teren de tenis, facilități pentru sporturi acvatice, o piscină mare care „plutește” pe lacul Como, centru spa și un teren de golf foarte bine cotat.

Pentru a înțelege și mai bine simbolistica acestei destinații, iată, pe scurt, istoria resortului de lux.

Construcția vilei a fost comandată de cardinalul Ippolito al II-lea d’Este (1509–1572), al doilea fiu al lui Alfonso I d’Este, ducele de Ferrara și nepotul papei Alexandru al VI-lea prin mama sa Lucrezia Borgia. Ippolito a fost numit arhiepiscop de Milano când avea doar zece ani. La vârsta de 27 de ani, a fost trimis la curtea Franței, unde a devenit consilier al regelui Francisc I. În 1540, Ippolito al II-lea d’Este a devenit membru al Consiliului privat al regelui. La vârsta de treizeci de ani, la cererea regelui, Papa Paul al III-lea l-a făcut cardinal pe d’Este.

Tivoli era o reședință de vară foarte populară încă din epoca romană antică datorită altitudinii, care face verile răcoroase, dar și apropierii de Vila Hadriana, reședința de vară a împăratului Hadrian I.

Construcția Villei d’Este era programată să înceapă în 1550, însă lucrările au fost întârziate până în 1960. Pentru a i se face loc, au fost demolate case, clădiri publice și drumuri. Au fost săpate canale și au fost așezate 200 de metri (660 ft) de țevi subterane pentru a transporta apa din muntele artificial de sub fântâna ovală către restul grădinii.

În zilele noastre, intrarea în vilă printr-o poartă veche din 1521, care dă în Piazza Trento, lângă intrarea în Biserica Santa-Maria Maggiore. Atracția principală a curții este Fântâna lui Venus, singura fântână din vilă care își păstrează aspectul și decorul original. Fântâna, proiectată de Raffaelo Sangallo în 1568–69, este încadrată de două coloane dorice și încoronată de un bust de marmură din secolul al IV-lea al împăratului Constantin. Elementul central al fântânii este o statuie romană a unei Venus adormite, realizată în secolele al IV-lea sau al V-lea d.Hr.

În cazul în care vei ajunge acolo, vei intra într-o galerie selectă de vizitatori, din care fac parte Bruce Springsteen, Madonna, Ralph Lauren, Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones, Calvin Klein și Robert De Niro. În urmă cu câțiva ani, Elton John a mers la Villa d’Este pentru a lua cina și, impresionat de mâncarea servită, nu a mai plecat timp de câteva săptămâni. Mai mult, și-a adus bucătarul personal pentru a lua lecții de la chefii de acolo. Apropo, sunt peste 50 de bucătari în bucătăria care se întinde pe 8.000 de metri pătrați.

În fiecare primăvară, în grădinile vilei înfloresc 80.000 de flori. Când vezi un asemenea decor, te simți ca un jucător la cazino care primește un bonus de bun venit. Pe de altă parte, trebuie să câștigi jackpotul pentru a te caza o perioadă mai lungă acolo. O noapte de cazare într-o cameră dublă costă aproximativ 700 de euro.

Dana Bălan

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 4 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum 4 săptămâni

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună