Anul acesta, turiștii au petrecut, în medie, cinci zile pe litoral, o marte dintre ei preferând pachetele all inclusive oferite vara aceasta de un număr de 23 de hoteluri, potrivit Asociației Patronale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).
O statistică arată că Delta Dunării, Mamaia și Băile Felix au fost cele mai căutate locuri de către turiștii români în 2016. Acestea au avut un grad de ocupare de 100% pentru mai multe săptămâni și pentru un număr de cel puțin trei zile de vacanță.
„Delta Dunării a înregistrat vara aceasta o creştere de 20% a vânzărilor, faţă de 2015, fiind revelaţia sezonului în preferinţele turiştilor care au petrecut, în medie, trei zile de vacanţă, staţiunile balneare de 18%, litoralul de 12%, în timp ce vânzările pentru staţiunile montane s-au situat la acelaşi nivel ca anul trecut”, au transmis reprezentanții ANAT, printr-un comunicat de presă remis ideipentruvacanta.ro.
Cei de la ANAT mai spun și că stațiunile balneare au început să fie din ce în ce mai căutate. Potrivit ANAT, turismul balnear se deplasează din zona de tratament medical către cea de prevenție și relaxare și nu numai pentru pacientul propriu-zis, ci și pentru familia acestuia, care dorește o experiență de leisure în stațiunile balneare, oferită din ce în ce mai multe hoteluri.
De curând, unul dintre programele de finanțare a zonelor turistice din România a fost deblocat, după aproape cinci ani. Până la finalul anului 2016 urmează să fie finalizate primele șase proiecte majore de investiții în infrastructa turistică începute în 2011.
Vor avea prioritate mai multe obiective turistice din Borsec, Govora, Câmpulun Moldovenesc, Petroșani, Straja (Lupeni) sau stațiunea Voineasa.
Potrivit unei analize, vânzările de pachete turistice prin agențiile de turism au înregistrat, în medie, un avans de 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Cu toate acestea, astăzi, Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a prezentat o „listă neagră” actualizată în care anunță că 1.138 de agenții de turism și-au pierdut licențele. În România există în prezent 2.490 de agenții și puncte de lucru licențiate.
ANT a precizat la începutul săptămânii că a retras licențele de turism mai multor companii pentru că nu au prezentat polița valabilă de asigurare în cazul insolvenței sau falimentului, poliță pe care orice agenție este obligată să o aibă și să o afișeze public.
Patronatele din turism au anunțat că, deși susțin măsura ANT, în prima „listă neagră”, afișată pe 4 octombrie, se află pe lângă agențiile care nu au poliță de asigurare valabilă și agenții cu licență radiată la cerere, pentru încetarea activității sau schimbarea sediului.
Punta Cana, situată în Republica Dominicană, este o destinație ideală pentru vacanțele de familie, datorită…
Visezi la o vacanță cu mare, soare și distracție, în care nicio zi să nu…
O rochie de seara poate schimba complet vibe-ul pozelor tale. Dat fiind ca e iarna,…
Gastronomia este un domeniu al armoniei, unde ingredientele se îmbină pentru a crea experiențe unice.
Când vine vorba de protejarea interiorului mașinii tale, alegerea unor covorașe auto de calitate este…
În inima Transilvaniei, satul Cund găzduiește un loc cu adevărat special: Valea Verde Retreat. Acest…