Romania

Tamina – descopera frumusetea din inima Carpatilor

Distribuie

Canionul Tamina, impreuna cu Cascada cu acelasi nume, sunt o atractie turistica din Brasov, de care nu foarte multi au auzit, din pacate, desi frumusetea acestora este una extraordinara.
Indiferent daca ati vizitat aceasta locatie sau nu, va invitam sa descoperiti impreuna cu noi, o zona linistita, in natura, ce merita trecuta pe lista traseului atunci cand pornim in vacanta.

Cascada Tamina, s-a format prin adancirea unei linii vechi de drenaj si prin prabusirea unei pesteri. Acesta este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Brasov.
Tamina, este situata la o altitudine de 1.100 de metri in Masivul Piatra Mare, si este formata dintr-o insiruire de cinci casare, cea mai mare avand 10 metri.

Patrunderea in tainele misterioase si intunecoase ale Taminei, in inima Carpatilor de Curbura, este o experienta care va va impresiona si va va face sa afirmati inca o data: “Ce tara frumoasa avem”.Atat de salbatica incat ti-e teama sa nu-i corupi frumusetea naturala.

Pentru a ajunge la Cascada Tamina, trebuie sa urmati traseul de pe DN1, prin timisul de Sus, acelasi traseu care duce catre Canionnul 7 scari. Ajungi in dreptul barierei, urmariti traseul marca cu culoarea albastra.
Privelistea de stanci si peisajele care va vor taia respiratia vor face drumul de 1 ora, pe care il aveti de parcurs, sa merite orice efort.

Canionul Tamina se afla in curs de amenajare, iar Regia Locala a Padurilor Sacele, a pus la bataie peste 177.000 euro, pentru ca zona sa devina una dintre cele mai spectaculoase din Romania. In planurile arhitectilor se numara amenajarea Canionului cuprinzand construirea de scari, poduri suspendate cu lanturi si o zona de belvedere. Proiectul urmeaza sa fie finalizat la sfarsitul acestei verii.

Pe pagina oficiala de facebook, au fost deja publicate cateva imagini cu viitoarele privelisti, care ne-au cucerit si pe care va invitam sa le vizualizati si voi aici.

Canionul este deja o adevarata atractie pentru iubitorii de alpinism. Peretii de stanca ofera nu mai puțin de 71 de trasee de escalada, cu grade de dificultate diferite.

Adrian

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum o lună

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni