Articolele zilei

Taormina. O calatorie italiana. 7 lucruri pe care sa le faci in bella Sicilia

Distribuie

Spectacular cocotata in munte, Taormina este una dintre cele mai populare destinatii de vara din Sicilia. Un oras care, cu siguranta, te face sa revii, pentru acel ”gust” de dolce vita. Infiintat in secolul al IV-lea, orasul are ce oferi calatorilor care se opresc, pret de cateva zile, in aceasta parte a insulei.

Taormina. O calatorie italiana. 7 lucruri pe care sa le faci in bella Sicilia. Sursa foto: lookmytrips.com

In Calatoria italiana, Goethe povesteste cat de impresionat a fost de frumusetile pe care le-a descoperit in sudul Italiei. La varsta de 30 de ani, poetul german porneste pe urmele bogatiilor Europei si se lasa cucerit timp de doi ani de Italia.

Posibil ca aceasta carte sa fi fost cea mai buna promovare turistica, fiindca in anii 1800, aristocratii din toate colturile lumii nu ratau asa destinatie.

Si astazi, Taormina este capitala turistica a Siciliei. In lunile de vara, in special iulie si august, este foarte aglomerata, iar spre toamna orasul redevine al localnicilor. Un timp ideal pentru a calatori, nestingheriti de agitatie, sunt lunile de primavara.

Asa ca, iata o lista cu 7 locuri pe care sa le faceti in Taormina:

Amfiteatrul Antic

Grecii din Antichitate s-au dovedit arhitecti iscusiti si au reusit sa construiasca cladiri in cele mai frumoase locuri. Asa se intampla cu Teatrul Antic din Taormina, construit aici, intre Vulcanul Etna si Golful Naxos, cu o priveliste minunata. Teatrul Antic, pe langa valoarea sa istorica, se bucura si de o priveliste impresionanta, poate cea mai frumoasa panorama a marii si orasului. Atunci cand nu exista nori se poate vedea cu usurinta coasta Calabriei.

Teatrul Antic. Sursa foto: orangesmile.com

Taormina. O calatorie italiana: Isola Bella

Daca ati ajuns in Taormina, nu aveti cum sa nu fotografiati Isola Bella, micuta insula cunoscuta drept ,,Perla Marii Ionice”. In prezent, fosta proprietate privata este rezervatie naturala, administrata de Fondul Mondial pentru Natura. Insula este legata de tarmul Siciliei printr-o fasie de nisip si pietris. Insula este inconjurata de grote, iar plaja este destul de stancoasa.

Isola Bella. Sursa foto: lookmytrips.com

Vulcanul Etna

Cel mai mare si activ vulcan din Europa se afla in Sicilia! Este pozitionat intre Messina si Catania, doua orase ce merita vizitate. Potrivit specialistilor, acest vulcan erupe o data la trei luni, iar lava fierbinte si cenusa toxica se intind pe o raza de 1.250 de kilometri. Insa, turismul este foarte dezvoltat, inca din 1981, cand zona a fost declarata parc national. Si tot aici se afla si cateva partii de schii cautate de turisti, la care se poate ajunge cu telefericul, pana la cota 2.600.

Etna in actiune. Sursa foto: planet-puzzles.com

Taormina. O calatorie italiana: Parcul Giovanni Colonna, ducele de Cesarò

Construit la sfarsit de secol XIX, dupa modelul gradinilor britanice, parcul a fost amenajat pe doua nivele, conectate de scari ample. Cu atata vegetatie, parca ati fi ajuns intr-o gradina botanica, insa una cu o priveliste fantastica asupra Golfului Naxos si a Vulcanului Etna.

Parcul Giovanni Colonna. Sursa foto: holidaycheck.de

Porta Messina

Intrarea de nord a orasului, ce mai pastreaza cateva din zidurile vechi, s-a transformat intr-o artera cautata de toti turistii, dar si de localnici. Aici veti gasi magazine cu antichitati, expozitii ale artistilor, strazi inguste si colorate de florile de la geamul caselor. Palazzo Corvaja este o cladire ridicata pe la 1.400 si a servit drept Parlament. Acum este unul dintre obiectivele turistice ale Siciliei, ce gazduieste si un muzeu de arta si traditii populare.

Porto Messina. Sursa foto: taormina.it

Taormina. O calatorie italiana: Palatul Ducilor

Situat in apropiere de Porta Catania, intrarea de sud a orasului, Palatul Ducilor este unul dintre locurile in care trebuie sa va opriti. In primul rand este una dintre capodoperele gotice ale Siciliei, ce imbina exceptional arta araba. A fost construit in secolul al XIV-lea si este inconjurat de o minunata gradina. Va invitam sa va plimbati, fie doar si cu privirea, in urmatoarea fotografie:

Palatul Ducilor. Sursa foto: marcoficili.it

Coasta Calabriei

Daca va plac aventurile si aveti disponibilitatea de a va deplasa putin mai departe, pe continent, intr-o calatorie de neuitat, atunci Coasta Calabriei este alegerea! Costa degli Dei sau Coasta Zeilor se afla in sudul Italiei, in varful cizmei si este partea mai putin turistica. De o frumusete salbatica, Calabria isi poarta cu mandrie orasele milenare, cocotate pe stancile abrupte. Tropea este unul dintre cele mai importante vestigii ale vechilor locuitori. Orasele Capo Vaticano(Ricadi), Siderno; Arena dello Stretto sau Lacul Cecita si o plimbare prin stramtoarea Messina sunt obligatorii.

Tropea, Coasta Calabriei. Sursa foto: all4travel.ro
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 2 săptămâni

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum 2 luni