Articolele zilei

Tari uimitoare, dar prea putin vizitate. 10 locuri de tinut minte!

Distribuie

Exista tari uimitoare, dar prea putin vizitate! Daca ati obosit sa vedeti mii de turisti in vacanta, nu aveti nicio grija, Organizatia Natiunilor Unite pentru Turism Mondial a dezvaluit, lunile trecute, o lista cu tarile care nu prea se bucura de oaspeti. Raportul detaliaza care sunt tarile din intreaga lume care primesc, anual, cei mai putini vizitatori. O veste buna, spunem noi, pentru aceia dornici de calatorii solitare, pentru aceia care vor sa se bucure de fiecare obiectiv turistic fara sa stea la coada sau pentru cei care isi doresc o calatorie spirituala.

Brunei, Insula Borneo, Asia

Numarul de vizitatori pe an: 219.000

Priviti imaginea de mai jos! Nu este asa ca, in afara de a fi perfecta, va inspira mult calm?Un motiv intemeiat sa vizitati Brunei pentru o vacanta linistita si reincarcarea bateriilor. Un alt motiv ar fi nivelul ridicat de trai, aici si cei care nu muncesc primesc bani de la stat lunar.

Palatul Istana Nurul Iman. Sursa foto: https://pixabay.com/ro/nav%C4%83-nedorit%C4%83-moschee-suzana-523587/

Stim, este o destinatie indepartata si automot genereaza costuri mai mari(preturile pornesc de la 1.000 de euro), dar, in ultima perioada, agentiile de turism se intrec in oferte avantajoase. Aceasta tara are cateva dintre cele mai bune exemple de arhitectura islamica din lume. Stiati ca aici a fost construit cel mai mare palat din lume, cu 1788 de camere/ Numele sau este Istana Nurul Iman si este resedinta oficiala a sultanului din aceasta tara.

Tari uimitoare, dar prea putin vizitate: Bhutan, Asia

Numarul de vizitatori pe an: 155.000

Un pelerinaj pentru multi calatori. Acesta este Buthanul, o tara neobisnuita in cererile si ofertele turistice. Insa, aceasta tara asiatica, cu multa tundra, munti fascinanti,  si numeroase temple il fac un loc extraordinar.

Jakar tshechu, festival religios in Buthan. Sursa foto: Arian Zwegers/ Flickr.com

Tari uimitoare, dar prea putin vizitate: Moldova, Europa

Numarul de vizitatoripe an: 121.000

O calatorie in Moldova este o reintoarcere la viata satului. Moldova este farmecul pasunilor rurale, fiind cea mai buna destinatie pentru evitarea aglomeratiei din tarile europene cautate de turisti. Vitele de vie se intind lenese la soare prin aceste parti, iar vinurile locale sunt apreciate in intreaga lume. Treceti pe lista obiectivelor turistice capitala vecinilor, sunt aproape de noi, iar costurile nici nu sunt mari.

Orhei Vechi. Sursa foto: Dave Proffer/ Flickr.com

Bangladesh, Asia

Numarul de vizitatori pe an: 125.000

De ce sa vizitati? O tara cu un melanj de culturi incantatoare, Bangladesh este impletit cu rauri si orase pline de culoare. Cunoscuta ca „bijuteria cea mai verde” din Asia, calcati pe urmele unor autori celebri, exploratori si calatori de pionierat intr-un loc care va va fura literalmente inima.

Parc memorial si gradini- Jatiyo Smriti Soudho Independence in Savar, Dhaka, Bangladesh. Susra foto: Wonderlane/ Flickr.com

Tari uimitoare, dar prea putin vizitate: San Marino, Europa

Numarul de vizitatori pe an: 60.000

Aveti nevoie de un motiv pentru a alege San Marino? Va spunem ca exista 196 state suverane in lume, iar San Marino este al cincilea cel mai mic, dar pentru ceea ce ii lipseste se revanseaza cu panorame minunate, din varf de stanca, strazi intortocheate, case vechi si o dolce vitta. Asteptati-va la vederi vertiginoase din Cetatea La Rocca, de unde fotografiile vor fi tare reusite.

San Marino. Sursa foto: Martin Holland/ Flickr.com

Liechtenstein, Europa

Numarul de vizitatori pe an: 69.000
De ce sa mergeti? Peisajele sublime, satele medievale, peisajele alpine si traseele foarte, foarte ascunse fac din aceasta tara mica, un basm adevarat. Cu siguranta privelistea de la 120 de metri deasupra satului Vaduz, merita urcusul in panta pana la Castelul Vaduz.

Castelul- Schloss Vaduz. Sursa foto: O de Andrade (MoScha)/ Flickr.com

Tari uimitoare, dar prea putin vizitate: Timor-Leste (Timorul de Est), Asia

Numarul de vizitatori pe an: 66.000

Ce are de oferit Timor-Leste? Republica Democratica Timorul de Est este o tara insulara care ocupa partea de rasarit a insulei indoneziene Timor, cea mai mare insula din arhipelagul Sondelor Mici. Are peisaje frumoase, plaje neperturbate, cele mai prietenoase persoane, foarte putini turisti si porumbei. Daca vreti sa faceti o calatorie spirituala, acesta este locul perfect in care va puteti descoperi!

Dili, Timor Leste. Sursa foto: Kate Dixon/ Flickr.com

Montserrat, Caraibe

Numărul de vizitatori pe an: 9000

Face parte din Insulele Antilele Mici si ocupa o suprafata de numai 16 kilometri lungime. Renumitul Cristofor Columb a descoperit-o in expeditiile sale catre America si nu este deloc o destinatie turistica pe care sa o vedem in cataloagele firmelor de turism. De aceea are si mai mult farmec. Poate nu veti fi incantati de activitatea vulcanica, ce-i drept la o intensitate mai mica, capitala Plymouth fiind complet distrusa in urma unei eruptii in anul 1995.

Vulcanul Soufriere. Sursa foto: David Stanley/ Flickr.com

Tari uimitoare, dar prea putin vizitate: Kiribati, Oceania

Numărul de vizitatori pe an: 4000

Mult prea departe pentru europeni, Kiribati se afla tocmai in Oceania, ceea ce face ca transportul sa fie costisitor si anevoios. Insa, iubitorii paradisului pierdut, cu nuci de cocos si plaje vaste vor face tot posibilul s aajunga aici. Fie ca sunt pescari, surferi sau scafandri experimentati , acest mozaic impresionant de tara are minunate recife ale Pacificului. Insulele sale sunt aproape pustii, iar atolii ofera panorame incredibile, numai bune de fotografiat.

Plaja in Kiribati. Sursa foto: www.kiribatitourism.gov.ki

Tuvalu, Oceania

Numarul de vizitatori pe an: 2000

Raman in Oceania si ne oprim in Tuvalu, care pare o pictura imensa, colorata in turcoaz si verde stralucitor. O minunatie de imagine, dar sa fiti prin aceste locuri, nu credem ca ati mai dori sa plecati prea curand. Acest loc redefineste semnificatia cuvantului Paradis. cuvântului.

Vedere panoramica asupra Atolului Funafuti, capitala Tuvalu. Sursa foto: Department of Foreign Affairs and Trade’s photostream/ Flickr.com/commercial use
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni