Timisoara da startul calatoriile pe apa, in Romania! De la inceputul lunii octombrie, 7 vaporase stau la dispozitia localnicilor si turistilor pentru o plimbare pe Bega. Costul unei calatorii este de numai un leu, iar transportul alternativ din oras este nepoluant.
Pe langa autobuze, tramvaie, troleibuze, Timisoara a inaugurat transportul cu vaporase pe Bega, astfel orasul bucurandu-se de 5 subsisteme de transport public, anunta autoritatile.
Acum, turistii au un alt motiv pentru care sa aleaga Timisoara ca destinatie de vacanta, fiind primul oras din Romania cu transport public pe apa si unul dintre purinele din Europa.
”Totul este gandit in concept intermodal, adica sunt conexiuni cu diverse mijloace de transport, de la o statie a unui subsistem inspre statii ale altor subsisteme. Desigur ca nu este realizata la scara globala aceasta conexiune, dar ne preocupa sa facem ca ntr-un timp câat mai scurt sa avem astfel de conexiuni totale in orasul nostru. Vrem sa incurajam transportul public si profitam de faptul ca Timisoara are o aaă precum Bega…”a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, citat de Mediafax.
Initial, cat vremea va fi buna si va exista cerere, vor lua pasageri 3 vaporase. Daca oamenii sunt multumiti, autoritatile mai au la dispozitie inca 4 astfel de ambarcatiuni gata pregatite pentru calatoria lor pe Bega. Vapoarele dispun de 50 de locuri pe scaune si navigheaza cu o viteza de 12 kilometri pe ora.
Aceste vaporase vor fi puse in circulatie de luni pana vineri, intre orele 7-18, iar in zilele de weekend programul va fi intre orele 11-18 ( gratuit). In timpul saptamanii costul unui bilet este de 1 leu. Persoanele care beneficiaza de gratuitate in celelalte mijloace de transport public nu vor plati calatoria. Biletele pot fi cumparate de la un angajat al STPT pe vapor.
Potrivit primarului Timisoarei, pentru o cursa completa, de la statia Ardealul la Uzina de Apa, o astfel de ambarcatiune are un consum de patru litri de motorina, echivalentul a 20 de lei. Cursa dureaza in jur de 50 de minute si veti avea timp, fie sa cititi cateva randuri, fie sa admirati malurile Begai.
”Eu cred ca este foarte rentabil. Va fi nevoie de timp pana oamenii se obisnuiesc cu vaporasele. Aici nu exista ambuteiaje, nu ai cu cine sa intri in conflicte in intersectii, pentru ca nu exista asa ceva. Drept urmare, se circula fluent, nu cu viteaza foarte mare, in linie dreapta aproape. Drept urmare, se ajunge foarte repede la destinatie”, a afirmat Nicolae Robu.
Vapoarele au fost achizitionate de Primaria Timisoara si s-a platit pentru ele aproximativ 2 milioane de euro. Acest demers face parte din proiectul cu finantare europeana de reabilitare a malurilor Begai, cu o valoare de 6 milioane de euro.
Asadar, Timisoara reia dupa 51 de ani transportul public de persoane pe canalul Begai. Acesta fiind primul canal navigabil construit in tara. Se intinde pe o lungime de 44 de kilometri pe teritoriul Romaniei si pe alti 72 de kilometri pe teritoriul Serbiei.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…