Sfaturi practice

TOP 5 trucuri pentru a capta atenția copiilor

Distribuie

Există câteva metode simple prin care să le poți atrage atenția copiilor în timp ce încerci să-i înveți ceva, fie că e vorba de predarea unei lecții la școală, la grădiniță sau de un alt tip de curs adresat celor mici. 

Cheia stă în interactivitate, iar în acest articol vă prezentăm câteva lucruri de care să te folosești pentru a le capta atenția celor mici și pentru a-i educa în același timp. În primul rând ai nevoie de o tabla magnetica

Sunt rezistente în cazul zgârieturilor, la rugină, iar colțurile sunt rotunjite pentru ca cei mici să nu se accidenteze dacă se joacă în preajma ei. În cele mai multe cazuri, cei mici au fost fascinați de faptul că au putut scrie un marker pe această tablă și s-a șters totul rapid cu un burete uscat. De asemenea, are și avantajul că se pot prinde de această tablă foi de hârtie, notițe sau schițe cu ajutorul magneților. 

În loc de această tablă puteți alege și un panou pluta. Puteți prinde tot felul de notițe sau hărți cu ajutorul acelor. Puteți alege ace și imagini cât mai colorate și cu forme diferite pentru a atrage atenția copiilor. De asemenea, montați-l cât mai sus, astfel încât copiii să nu aibă acces la ace.  

Proiectorul este, de asemenea, un gadget vital pentru ca ora să fie cât mai interactivă, iar copiii să fie cât mai atenți la ceea ce se predă. Încercați să inserați, din când în când, în timpul orei, imagini proiectate, pentru a le exemplifica copiilor ceea ce le predați. Dacă nu aveți un proiect, puteți folosi, în același scop, un televizor.

Foarte important este să-i implicați și pe copii în lecție. O soluție ar fi să vă structurați astfel lecția încât elevii să caute singuri răspunsuri la unele întrebări din timpul cursului. Este o modalitate care vă garantează întreaga atenție a celor mici în timpul orelor.      

De asemenea, e foarte important ca cei mici să colaboreze între ei pentru a căuta o rezolvare sau pentru a da un răspuns. Prin urmare, o idee bună pentru a le capta atenția este să-i puneți să facă echipă și să se consulte pentru a rezolva unele situații și probleme. Evitați cât de mult posibil să-i certați și în nici un caz să nu-i marginalizați pentru că, potrivit psihologilor, acești elevi se vor integra mult mai greu la următoarele lecții și își vor pierde încredere în ei.    

Dana Bălan

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum 3 zile

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum 4 săptămâni

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună