Gastronomia germana are la baza multa carne de porc, stropita din belsug cu bere, asa ca am cautat 7 mancaruri 100% traditionale pe care nu trebuie sa le ocoliti. Specialitatile gasite contin, desigur, carne, ulei mult si cativa stropi din bautura pe baza de hamei. Vacanta cu gust poate incepe, papilele voastre gustative vor fi inundate de o ”ploaie” de arome.
Mari consumatori de carne de porc, nemtii se lauda cu una dintre cele mai bune retete de ciolan de porc, rumenit la cuptor. Carnea este gatita timp de mai multe ore si asezonata cu diverse ingrediente, dintre care, berea, face diferenta pentru crusta aramie. Nu ar fi o mancare traditionala daca nu ar fi servita cu piure de cartofi sau de mazare.
Curruwurst este o alta varianta a carnatului de porc romanesc si una dintre cele 7 mancaruri 100% germane. Se pare ca prima reteta a acestui preparat a fost facuta in anul 1940, in Berlin. Diferit fata de reteta romaneasca e ca la currywurst se adauga ketchup si curry. Desigur, in orice restaurant ati intra, garantat portia de carnati va fi acmpaniat de cartofi.
Germanii sunt uneori numiti in gluma ”cartofari” sau ”carnatari”, deoarece tind sa creada ca ei mananca in fiecare zi cartofi sau carnati. In timp ce acest stereotip nu este chiar real, este totusi adevarat ca o modalitate excelenta de a cunoaste gastronomia germana este de a manca Bartkartoffeln. Acesta contine cartofi fierti initial, apoi aruncati in baie de ulei, dupa care asezonati cu sunca din belsug si ceapa. Stim, nu este cea mai sanatoasa mancare, dar gustul este bun!
Faimosul covrig nu lipseste din casele bunicilor de origine germana. Retetele stravechi sunt pastrate cu sfintenie, Pretzelul fiind un simbol al bucatariei locale. Facut dintr-un aluat dulceag si presarat cu cristale mari de sare, covrigul este un deliciu. Micul dejun este mult mai satios daca are si un pretzel!
In mod paradoxal, cel mai apreciat fel din cele 7 mancaruri 100% germane este vegetarian. Se numeste spätzle, paste realizate din ou, faina si apa minerala ( asemeni zdrentelor romanesti). Aceste mici paste pot fi consumate cu multa branza deasupra sau alaturi de o mancare pe baza de carne.
Clasicul snitel pe care orice mama din Romania il prepara, in cantitati uriase, este un preparat traditional in Germania. Versiunea cea mai cunoscuta a snitelului este, cu siguranta, o bucata de carne taiata subtire, acoperita cu faina, ou si pesmet, apoi prajita in ulei.
Daca va dati in vant dupa gogosi, va recomandam varianta berliner. Gogosile pufoase contin mult lapte, oua, faina si drojdie si sunt prajite in clasicul ulei. Adesea, au si diverse umpluturi, gemuri, ciocolata, insa de Anul Nou, una singura este umpluta cu mustar, spre amuzamentul mesenilor.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…