Romania

Vacanță regală în Valea Zălanului. Cât costă o zi de cazare în casa prințului Charles

Distribuie

Satul Valea Zălanului, din județul Covasna, pare un cătun uitat de lume. Doar pare, pentru că a început să devină o atracție pentru turiști, mai ales după ce prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat aici câteva căsuțe vechi de sute de ani pe care le-a renovat și le-a transformat în destinații de vacanță. În fiecare primăvară, prințul petrece măcar câteva zile în acest sat.

Prințul a dat din întâmplare peste acest cătun. Se afla în vacanță prin Transilvania și în timp ce se plimba pe pajiștele din zonă s-a uitat de deasupra văii și a văzut cătunul Valea Zălanului. Casele de oaspeți ale prințului Charles au fost vizitate de turiști din întreaga lume care au fost impresionați de acest colț de rai.

În 2012, proprietatea prințului Charles din Valea Zălanului a fost inclusă de revista americană Vanity Fair în topul „Cele mai bune paradisuri private”. Valea Zălanului se află în Munții Baraolt, în locul în care se întâlnesc pădurile Aita Seacă și Zălan, pe șoseaua care duce de la Sfântu Gheorghe la Baraolt.

Satul apare pentru prima dată în documente oficiale în secolul al XVI-lea și aparținea atunci familiei Kalnoky, unul dintre strămoșii transilvăneni ai prințului Charles. Potrivit istoriei, în urmă cu 400 de ani, familia Kalnoky construia aici prima fabrică de sticlă din Transilvania. La începutul anilor 1900, glăjăria şi-a încetat activitatea, însă câţiva locuitori au mai rămas, astăzi satul având în jur de 150 de locuitori.

În anul 2008, Prinţul de Wales a cumpărat proprietatea fostului jude, care era compusă din mai multe clădiri, şi este înconjurată de dealuri pline de flori şi păduri.

Oaspeții sunt așteptați cu 5 camere duble, toate cu baie proprie și li se oferă posibilitatea rezervării în regim all inclusive, în prețul căreia sunt incluse cazarea, cele 3 mese și excursiile zilnice cu ghid. Prețul este de aproximativ 230 de lei pe noapte de persoană, fără masă. Mai multe detalii puteți găsi – aici.

Camerele aduc aminte de bunici. Au țesături pe pereți, uși cu mânere mari de fier și godinuri. În zonă poți să faci drumeții fie la pas, fie cu bicicleta. De asemenea, puteți, printre altele, să participați la ateliere de făcut pâine.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

De ce se merită să vizitezi Transalpina și cel mai bun loc de cazare!

Transalpina, cea care mai este cunoscută la noi în țară și sub denumirea de „Drumul…

acum o lună

Cum să-ți planifici un circuit turistic în Turcia: obiective turistice de top

Ești pregătit pentru o aventură captivantă în Turcia? Planificarea unui circuit turistic în această țară…

acum o lună

Cadouri last-minute de Ziua Femeii: idei rapide și inspirate

Sursa foto: Shutterstock Ziua Femeii se apropie cu pași repezi, iar dacă nu ai apucat…

acum o lună

Cum să îți transformi vacanța într-o escapadă perfectă la Vila Seascape

O vacanță reușită înseamnă relaxare, confort și momente memorabile. Alegerea cazării este esențială pentru o…

acum o lună

De ce merită să încerci Hatha Yoga și echipamentul de care ai nevoie pentru a începe

Într-o lume agitată, în care stresul și ritmul alert de zi cu zi ne copleșesc,…

acum o lună

Stil și performanță: De ce aleg sportivii jachetele și hanoracele Under Armour

Într-o lume în care sportul și moda se îmbină tot mai des, echipamentul sportiv nu…

acum 2 luni