Weekend in Sibiu. 10 obiective turistice pe care sa le vizitezi
Distribuie
Va propunem astazi o escapada de weekend in Sibiu! O plimbare pe stradutele inguste ale orasului medieval poate fi un bun prilej pentru a descoperi locurile cele mai ascunse. Pasaje secrete, ceainarii, cel mai vechi restaurant din Romania, turnurile breslelor, casele vechi impodobite cu flori si Podul Minciunilor.
Asa ca, nu va grabiti, admirati pe indelete obiectivele turistice pe care le detine Sibiul:
Muzeul Astra
Parcul Natural Dumbrava Sibiului adaposteste cel mai mare muzeu in aer liber, Muzeul Astra. Este unul dintre putinele locuri din tara noastra unde mai puteti gasi gospodariile specifice fiecarei zone rurale, asa cum au fost ele construite de mesterii de odinioara. Intregul ansamblu este o reprezentare a vietii satului romanesc.
Puteti afla despre mestesugurile traditionale, va puteti bucura de bucataria romaneasca, sa vedeti cum se realiza vinul odata, ori sa incercati scranciobul-distractia copiilor din Moldova.
In cadrul complexului se organizeaza tot felul de evenimente culturale, iar in sezon puteti merge cu barca pe lacul de aici. Muzeul Astra poate fi vizitat de luni pana duminica, intre orele 9-17. Tariful unui bilet de intrare in muzeu este de 17 lei pentru un adult. Puteti gasi mai multe informatii pe site-ul oficial AICI.
Weekend in Sibiu: Piata Mare
Cel mai cunoscut loc din Sibiu este fara indoiala Piata Mare. Turnul Sfatului care a fost construit aici in secolul XIII este cel mai fotografiat obiectiv turistic. Si are si de ce! Are o istorie bogata, avand mai multe roluri: turn de observatie, foisor de foc, depozit de grane, inchisoare si muzeu. In zilele noastre acest spatiu este dedicat diverselor arte.
Piata Mica
Prin frumosul oras Sibiu, pe strazile inguste din centru masinile nu incap, asa ca cele mai bune variante raman bicicleta sau plimbarile la pas. Asa ajungem in Piata Mica si trecem in pas alert spre Podul Minciunilor, unul dintre numeroasele simboluri ale orasului.
Stiati ca este cel mai vechi pod functional, din fonta, din Romania? Numele sau este legat de o legenda a locului care spune povestea celor prinsi cu minciuna pe acest pod. Se spune ca podul avea urechi ca sa auda fiecare nascocire, iar la auzul minciunilor constructia se cutremura pana ce aducea mincinosul cu picioarele pe pamant.
Weekend in Sibiu: Pasajul Scarilor
Orasul fortificat Sibiu are numeroase pasaje, strazi inguste, ziduri de aparare folosite ca masura de protectie in calea vrajmasilor. Pasajul Scarilor face parte din centura de fortificatii si leaga Orasul de Jos de Orasul de Sus. A fost construit in secolul al XIV-lea si este una dintre cele mai frumoase zone din Sibiu, cu mici magazine si terase cochete.
Gradina Zoologica
Gradina Zoologica din Sibiu este cea mai veche din Romania, fiind infiintata in anul 1929. De atunci si pana astazi, Parcul Dumbrava adaposteste animale erbivore, carnivore si omnivore, atat din specii intalnite in tara noastra cat si animale exotice.
La intrarea in gradina veti fi intampinati de un stejar secular, ce are o varsta venerabila, 600 de ani. De aici si inspiratia in alegerea numelui strazii: Stejar secular, Calea Dumbravii 142. Preturile biletelor sunt parca ramase in trecut. Un bilet pentru un adult costa 3 lei, 2 lei platesc elevii, studentii si pensionarii, iar cei mici, pana in 3 ani au intrarea gratuita.
Weekend in Sibiu: Piata Huet
Un alt loc ce merita vazut, in periplul prin unul dintre cele mai frumoase orase din Transilvania este si Piata Huet. Atractia principala a pietei este Catedrala Evanghelica, construita intre anii 1371-1520, in stil gotic.
Muzeul Brukenthal
Mai aveti jumatate de zi de petrecut in Sibiu? O vizita la primul muzeu deschis in Europa Centrala si de Est nu o puteti pierde. Muzeul Brukenthal reuneste sub aripa sa galerii de arta, Casa Albastra, Muzeul de Istorie, cel al Farmaciei sau Muzeul de vanatoare. Unul dintre cele mai interesante ansambluri muzeale se afla in Piata Mare, asa ca nu aveti cum sa il ratati! Muzeul este deschis intre 9 si 17, iar luni si marti il veti gasi inchis. Detalii despre tarife puteti afla de pe site-ul oficial al muzeului.
Weekend in Sibiu: Piata Aurarilor
Pe langa casele frumoase, cu ghivece de flori la fiecare geam, treceti de Podul Minciunilor ca sa ajungeti intr-o alta frumoasa piata, cea a Aurarilor. Sibiul ramane in istorie ca fiind Casa Breslelor sasesti, aici lucrand croitori, macelari, potcovari, tamplari, pielari, s.a.m.d. Turnul Scarii Aurarilor uneste piata breslasilor cu Piata Mica. Daca vi s-a facut foame puteti incerca preparatele celui mai vechi restaurant romanesc, Butoiul de Aur.
Abatia Carta
Judetul Sibiu este un cumul de experiente minunate, cu locuri deosebit de frumoase si daca veti alege aceasta zona pentru vacanta nu veti regreta! La 46 de kilometri distanta de orasul Sibiu noi am descoperit Abatia Carta. O manastire cisterciana realizata in totalitate din piatra, ce dateaza din anul 1202.
Din intreg ansamblu a mai ramas in picioare capela unde se mai tin slujbe, iar sasii de aici au amenajat o terasa si un muzeu pentru relaxarea vizitatorilor. Este cea mai veche cladire din Transilvania si unica abatie cisterciana din Romania!
Parcul sub arini
Dupa atatea obiective turistice, haideti sa ne destindem intr-ul alt parc, de data aceasta situat in oras, Parcul sub arini! Pe o suprafata de 22 de hectare cresc 61 de specii de arbori, printre care si cei mai batrani, cu varsta de peste 150 de ani. Aici veti intalni si specii exotice aclimatizate in aceasta zona: chiparosul de California, ginkgo biloba, nuc negru, artar american sau magnolia. Pe aleile Parcului sub arini puteti admira si vasul de piatra, instalat in 1929, pavilionul de muzica sau fantana arteziana, care infrumuseteaza zona verde.