Articolele zilei

7 locuri din Romania cu efect terapeutic. Aer curat, privelisti incantatoare si multa verdeata

Distribuie

Specialistii au numit 7 locuri din Romania cu efect terapeutic, adica acele locuri in care aerul este bogat in ioni negativi, nu exista poluare si este multa verdeata. Bonus, incanta turistii cu peisaje frumoase, iar unele dintre destinatiile prezentate ofera chiar si cele mai interesante evenimente culturale din tara. Oare care sa fie?

Breaza

La o distanta de ora si jumatate de Bucuresti exista o oaza de oxigen, un loc in care verdeata bogata lasa un aer respirabil locuitorilor sai. Breaza este prima noastra destinatie, cunoscuta, mai degraba, ca statiune balneo-climaterica, inca din anul 1928. Desigur, aerul nu ar fi atat de curat fara ozon si ioni negativi din belsug, asta chiar daca localitatea este asezata la 450 de metri altitudine. Sa nu plecati cu gandul ca aici veti avea numeroase posibilitati de distractie, orasul este mic si linistit, perfect pentru ,,terapie”. Doua dintre centrele de tratament, cunoscute printre cei cu afectiuni, este Eden sau Complexul Alexandra.

Cauți cazare în Breaza? Poți intra aici sau poți folosi formularul de mai jos:

Booking.com

7 locuri din Romania cu efect terapeutic. Aer curat, privelisti incantatoare si multa verdeata: Breaza. Sursa foto: observatorulph.ro

7 locuri din Romania cu efect terapeutic: Salina Slanic

Un alt loc ce apare in studiile specialistilor este Salina Slanic, aproape si ea de capitala, la aproximativ 100 de kilometri. Ce o face speciala printre celelalte saline este faptul ca Salina Slanic Prahova este cea mai mare din Europa (2,9 milioane metri cubi de sare excavata), ca dimensiune si are cel mai pur aer de pe planeta. Incaperile subterane sunt uriase, ajungand si pana la 60 de metri inaltime, iar accesul in salina se face cu ajutorul unor microbuze.

Salina Slanic. Sursa foto: cotidianul.ro

14 incaperi, ce insumeaza 80.000 de metri patrati de aer curat, au efect terapeutic pentru cei cu probleme respiratorii. Aici temperatura nu depaseste 13 grade Celsiu, iar umiditatea atinge nivelul de 60%.  Turistii care ajung aici sunt impresionati de un asa loc, care pune la dispozitia lor si o baza de tratament, un loc de joaca pentru copii, si o cafenea. Poate cea mai interesanta camera a Salinei Slanic este Sala Genezei, unde au fost sculptate in sare busturile lui Burebista, Decebal si Traian.

Cauti cazare in Slanic? Poti intra aici sau poti completa formularul de mai jos:

Booking.com

Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei figureaza pe lista locurilor unde se respira cel mai curat aer din Romania.

Cluj-Napoca. Sursa foto: travelista.club

Castrum Clus sau ,,orasul inchis intre dealuri” este unul dintre orasele cele mai atractive pentru turistii straini. Cu o economie infloritoare, un sistem educativ de top si numeroase evenimente culturale, fac din Cluj-Napoca destinatia perfecta pentru weekend. Doar descoperiti Teatrul National, Palatul Banffy, Muzeului Etnografic sau la Filarmonica din Cluj.

Nu doar oras cultural, potrivit autoritatilor, va fi si primul care va avea o strada smart, amenajata in cartierul Marasti. Imaginati-va ca bancile vor avea incarcator, stalpii de curent vor emite WI FI si vor exista statii de incarcare electrica.

Cauti cazare la un pret corect in Cluj-Napoca? Consulta lista de proprietati de aici sau completeaza formularul de mai jos:

Booking.com

7 locuri din Romania cu efect terapeutic: Poiana Marului

Stiati ca si Poiana Marului a fost declarata locul cu cel mai pur aer din Banat? Aici ozonul atinge cote maxime, asta datorita padurilor bogate, unde nici soarele nu poate patrunde. Acest sat se afla la o altitudine de peste 500 de metri, in Muntii Tarcu si, conform legendelor, aici ar sta ingropat tatal lui Decebal, Scorilo. Chiar de drumul este lung, 482 de kilometri din Bucuresti pana aici, adica un drum de 6 ore si jumatate, merita efortul! Potrivit unor studii efectuate de francezi, in Poiana Marului aerul are ioni negativi, asta de 10 ori mai mult decat la Cascada Niagara.

Poiana Marului. Bijuteria din munti a Banatului pe care sa nu o ratati. Sursa foto: activitateafara.ro

Cauti cazare in Poiana Marului? Gasesti numeroase proprietati aici sau poti completa formularul de mai jos:

Booking.com

Baile Tusnad

,,Mica Elvetie”, asa cum este numita statiunea Baile Tusnad, este atestata documentar in anul 1842 si tot din acest an, localnicii incep sa afle de proprietatile curative ale apelor. Nu doar apele sunt pure in partea aceasta a tarii, ci si namolul sau baile uscate carbogazoase de la mofete. Afectiunile cardiovasculare, tulburarile endocrine, ale sistemului nervos isi gasesc ameliorare in aceasta statiune. Acest loc ce merita descoperit se afla in Muntii Carpati, intr-un peisaj idilic, intre Muntii Harghita, Lacul Ciucas si depresiunea Ciucului.

Baile Tusnad. Mica Elvetie a Romaniei cu ape miraculoase. Sursa foto: desprespa.ro

Cum se ajunge la Baile Tusnad? Din Bucuresti pana la Baile Tusnad, potrivit distanta.ro aveti de parcurs cu masina 248 de kilometri. Traseul va urma ruta: capitala-Brasov-Sfantul Gheorghe-statiunea Baile Tusnad din judetul Harghita.

Perla Ardealului este, oficial, cel mai mic oras din tara si are putin peste 1.600 de locuitori.

Daca esti in cautare de cazare in Baile Tusnad, poti gasi o multime de hoteluri si pensiuni aici sau poti completa formularul de mai jos:

Booking.com

7 locuri din Romania cu efect terapeutic: Botosani

Intre dealurile vaii Siretului si cele ale Campiei Moldovei, ferit de vanturile aspre, a fost ridicat orasul Botosani. Orasul este, potrivit Uniunii Europene, singurul din Romania care ofera locuitorilor sai suprafata optima de spatiu verde. Iata cum Moldova lui Stefan cel Mare are un exemplu demn de urmat si de catre alte regiuni din tara. Daca ajungeti pe aici, nu pierdeti o plimbare prin parcul din oras in care, odinioara, a poposit si Mihai Eminescu.

7 locuri din Romania cu efect terapeutic. Aer curat, privelisti incantatoare si multa verdeata: Botosani. Sursa foto: botosaneanul.ro

Cauti cazare in Botosani? Gasesti o lista de hoteluri si pensiuni verificate aici sau poti completa formularul de mai jos: 



Booking.com

Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 3 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum 4 săptămâni

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni