Romania

Când va fi construit hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Distribuie

Constructorii hotelului de gheață de la Bâlea Lac au amânat începerea lucrărilor din iarna aceasta. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 15 ani. Hotelierii anunță că se întâmplă acest lucru din cauza temperaturilor foarte ridicate pentru această perioadă și că se intamplă din cauza incălzirii globale.

„Dragi prieteni, având în vedere condiţiile meteorologice în această perioadă, trebuie să amânăm începerea lucrărilor la Hotelul de Gheaţă până în luna ianuarie! Rezervările făcute pentru perioada 20 decembrie – 20 ianuarie 2020 trebuie reprogramate!

Sperăm că anotimpul de iarnă se va instala în următoarele zile pentru a putea începe lucrările. Echipa Hotel of Ice Bâlea Lac”, este mesajul celor de la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.

Turiști din mai multe țări și din România au făcut deja rezervări pentru a petrece Revelionul în hotelul de gheață de la Bâlea Lac.

Meteorologii așteaptă ca marți și miercuri, la Bâlea Lac să se înregistreze printre cele mai mari temperaturi, de +11 grade Celsius. Cea mai călduroasă zi de 17 decembrie s-a înregistrat la Bâlea Lac în urmă cu 30 de ani, când s-au înregistrat +9,6 grade.

Hotelul se construiește, de obicei, în aproximativ trei săptămâni. Ca să nu se topească, blocurile de gheață au o grosime de 60 – 70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lățimea este de jumătate de metru.

Fiecare bloc de gheață care a fost folosit la construcția Hotelului de Gheață cântărește între 50 și 70 de kilograme și sunt montate și fixate cu apă și zăpadă.

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă. Pe fiecare pat se află o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale.

Înainte de culcare, oaspetii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

Dumitrescu Cristina

Articole recente

Avantajele reclamelor luminoase LED pentru a atrage mai mulți clienți la hotelul tău

Când te gândești să îți promovezi hotelul într-un mod care să atragă atenția, o reclamă…

acum o săptămână

Ce atracții turistice ne așteaptă în Sfântu Gheorghe, o bucată din paradisul natural al Deltei Dunării

Situată în inima Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe reprezintă un veritabil paradis natural, cu peisaje…

acum o lună

11 lucruri extrem de utile într-un birou, fie el acasă sau la muncă

Într-un mediu de lucru modern, eficiența și productivitatea sunt adesea determinate de modul în care…

acum o lună

Ghid pentru montarea corectă a unui cârlig de remorcare la mașină: instrucțiuni pas cu pas pentru Skoda Octavia 2 și Opel Astra H

Dacă sunteți proprietar de Skoda Octavia 2 sau Opel Astra H și doriți să vă…

acum o lună

Ghidul complet pentru alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap este o activitate iubită de mulți pescari, care aduce bucurie și satisfacție…

acum o lună

Transformarea convenționalului în confort digital: sistemul de apartament cu camere WiFi și videointerfon

În era tehnologiei avansate, casele noastre devin din ce în ce mai inteligente, oferind nu…

acum o lună