Când va fi construit hotelul de gheață de la Bâlea Lac

0
313
Bâlea Lac
FOTO: balealac.ro

Constructorii hotelului de gheață de la Bâlea Lac au amânat începerea lucrărilor din iarna aceasta. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 15 ani. Hotelierii anunță că se întâmplă acest lucru din cauza temperaturilor foarte ridicate pentru această perioadă și că se intamplă din cauza incălzirii globale.

„Dragi prieteni, având în vedere condiţiile meteorologice în această perioadă, trebuie să amânăm începerea lucrărilor la Hotelul de Gheaţă până în luna ianuarie! Rezervările făcute pentru perioada 20 decembrie – 20 ianuarie 2020 trebuie reprogramate!

Sperăm că anotimpul de iarnă se va instala în următoarele zile pentru a putea începe lucrările. Echipa Hotel of Ice Bâlea Lac”, este mesajul celor de la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.

Turiști din mai multe țări și din România au făcut deja rezervări pentru a petrece Revelionul în hotelul de gheață de la Bâlea Lac.

Meteorologii așteaptă ca marți și miercuri, la Bâlea Lac să se înregistreze printre cele mai mari temperaturi, de +11 grade Celsius. Cea mai călduroasă zi de 17 decembrie s-a înregistrat la Bâlea Lac în urmă cu 30 de ani, când s-au înregistrat +9,6 grade.

Hotelul se construiește, de obicei, în aproximativ trei săptămâni. Ca să nu se topească, blocurile de gheață au o grosime de 60 – 70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lățimea este de jumătate de metru.

Fiecare bloc de gheață care a fost folosit la construcția Hotelului de Gheață cântărește între 50 și 70 de kilograme și sunt montate și fixate cu apă și zăpadă.

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă. Pe fiecare pat se află o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale.

Înainte de culcare, oaspetii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here