Cele mai frumoase insule din Europa, paradisuri aproape de casă

Europa se bucură de numeroase insule cu o reputație mondială, datorită frumuseților exotice pe care le adăpostesc. Pentru o vacanță de poveste, puteți alege dintre cele mai frumoase insule din Europa, cunoscute atât datorită peisajelor naturale superbe, cât și arhitecturii romantice de la tot pasul.

Am realizat pentru tine un top al insulelor celebre pentru frumusețea lor, aproape de casă, în inima Europei, așa încât să nu trebuiască să călătorești până la Oceanul Pacific sau Oceanul Indian pentru a te bucura de peisaje paradisiace.

Tenerife, Spania

Cea mai mare dintre Insulele Canare, Tenerife este renumită pentru multitudinea de activități pe care le puteți desfășura aici, de la sporturi nautice până la drumeții prin Parcul Național Teide. Peisajul natural de aici este deosebit, datorită celui mai înalt munte din Spania, muntele Teide, de unde turiștii pot admira priveliștea oferită de vulcanii de pe insulă. Tenerife este printre insulele preferate din Europa, fiind o destinație de top pentru vacanța de vară a turiștilor îndrăgostiți de natură.

Datorită poziției sale pe coasta de vest a Africii, cu temperaturi calde și climă blândă, această insulă de origine vulcanică mai este numită și „Insula Primăverii Eterne”. Dacă v-ați propus să vizitați Tenerife, nu ocoliți capitala Santa Cruz, oraș de coastă situat în partea de nord-est a insulei. Printre atracțiile acestui important port se numără centrul istoric, catedrala Santa Cruz din secolul al XVI-lea, grădina botanică din Palmetum, farul Farola del Mar, precum și muzeul de artă contemporană.

Cele mai frumoase insule din Europa. Madeira, Portugalia

Madeira este un arhipelag situat în Atlanticul de Nord, la vest de Maroc, la 860 de kilometri de Lisabona și la 400 de kilometri nord de insulele Canare. Insula a fost desemnată „cea mai bună destinație insulară din lume”, ani în șir, de World Travel Awards. Peisajul natural este compus din piscine naturale sculptate din roci de lavă și vedere la ocean.

Una dintre experiențele de neuitat de aici este degustarea de vinuri, insula portugheză având o adevărată tradiție în vinificație. În timpul anului, temeperaturile se situează între 25 și 30 de grade Celsius, ceea ce face din insula Madeira o destinație perfectă atât pentru anotimpul de vară, cât și iarna. Odată ajunși aici, nu ratați să vizitați capitala Funchal, un oraș spectaculos datorită promenadei de câțiva kilometri pe malul Atlanticului, de unde puteți admira vase de croazieră sau chiar să porniți în propria călătorie, pe o ambarcațiune particulară.

Santorini, Grecia

Această insulă din Marea Egee aparține de arhipelagul Insulelor Ciclade și are capitala la Fira, situată în cea mai înaltă zonă a insulei. Santorini este celebră datorită celor două plaje cu nisip vulcanic negru, Perissa si Kamari. În mijlocul insulei turiștii pot admira un lac cu apă de un albastru intens, format pe locul unui vulcan care, potrivit legendei, a dus la dispariția continentului Atlantis, în urmă cu 3500 de ani.

Una dintre cele mai populare activități pe care le puteți desfășura aici este excursia cu măgărușul, de la Skala spre Fira, drumul fiind format din sute de trepte. Turiștii mai au la dispoziție pentru această drumeție și un funicular. De asemenea, Santorini se numără printre cele mai căutate destinații din Europa pentru luna de miere sau evadări romantice din cotidian, datorită peisajelor exotice, dominate de apele limpezi și acoperișurile albastre ale caselor tradiționale.

Cele mai frumoase insule din Europa. Sardinia, Italia

Această insulă celebră din Marea Mediterană este situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței, și coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Datorită poziționării în inima Mediteranei de vest, Sardinia este încărcată de istorie, aici construind așezări, pe rând, fenicieni, cartaginezi, romani, bizantini, spanioli și piemontezi. Insula se bucură și astăzi de o arhitectură impresionantă, completată de plaje superbe, precum plaja Luna, și atracții turistice, băile romane din Fordongianus sau Fântâna sacră a Sfintei Christina.

Cu o populație de peste 2,5 milioane de locuitori, insula are capitala la Cagliari, una dintre cele patru regiuni în care este organizată Sardinia. Datorită climei mediteraneene, cu veri fierbinți, insula atrage turiști din toată lumea cu atracții precum Costa Smeralda, Costa Paradiso și Gennargentu.

Corsica, Franţa

Numită şi Insula frumuseţii, Corsica aparține Franței și se află în Marea Mediterană, la vest de Italia. Din punct de vedere administrativ, insula este constituită sub forma unei colectivități teritoriale, cu autonomie proprie, având capitala la Ajaccio, locul de naștere al lui Napoleon Bonaparte. Situată între mare și munte, Corsica impresionează cu peisajele sale formate din stâncile Calanche de Piana, din granit roșu, care cad aburpt spre mare.

Datorită climei mediteraneene, cu veri calde și uscate și ierni ușoare, insula este un adevărat magnet pentru turiștii din toată lumea, mai ales în perioada iunie-iulie-august, dar și toamna. Oriunde ajungi la malul mării, găsești aici o varietate de plaje, cu golfuri cu apă azurie și nisip alb sau negru, intrări domoale în apă sau mai abrupte, cu umbreluțe, șezlonguri și baruri zgomotoase sau, dimpotrivă, cu un peisaj mai retras și sălbatic.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole