Top Airbnb. 20 de locuri pe care să le vizitezi în 2021. România e în clasament

0
701
Airbnb
FOTO: Georgex25/Pixabay.com

Airbnb, celebra platformă de rezervări online pentru cazări, a realizat un top al celor mai căutate locuri din lume pentru 2021. Mai exact, în stabilirea topului, cei de la Airbnb a luat în considerare numărul de rezervări care s-au făcut deja pentru anul viitor și a făcut, procentual, o comparație cu anul acesta, care se încheie în curând.

În top apare și țara noastră. Iată cum arată clasamentul:

20. Maastricht, Olanda. Se spune spune că acest oraș rivalizează cu Amsterdam în ceea ce privește numărul clădirilor istorice și muzeelor. Interesul pentru Maastricht ar putea crește cu 55% mai mult față de 2020.

19. Malindi, Kenya. Este recunoscut pentru un mix interesant influențe africane, arabe și europene. Este un loc în care găsești mâncăruri proaspete, plaje curate și unde poți face scufundări. Mai mult, mai spun cei de la Airbnb, Kenya s-a angajat la Summit-ul ONU pentru reducerea încălzirii globale să planteze două miliarde de copaci până în 2022.

18. Kerala, India. Este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din India. Aici se găsesc numeroase lacuri, munte și spectaculoase cascade. Autoritățile locale au organizat și un program special prin care doresc să încurajeze turismul. Este o creștere cu 95% a interesului pentru acest oraș indian.

17. Tokyo, Japonia. Este gazda Jocurilor Olimpice în 2021, dar din păcate turiștii nu s-au putut bucura de această experiență formidabilă.

16. Les Contamines-Montjoie, Franța. Este o stațiune localizată chiar în inima Munților Alpi. Este perfect pentru drumeții în timpul verii și pentru ski iarna.

15. Ubatuba, Brazilia. Acest oraș are peste 100 de plaje și este cunoscut mai ales de surferi.

14. Courtenay, British Columbia, Canada. Este un superb oraș al Canadei înconjurat de munți. Reprezentanții Airbnb spun că interesul pentru acest oraș a crescut cu 114%.

13. Aberdeen, Scoția. Nu este un loc în care poți vedea zilnic zeci de vapoare și să te bucuri de o priveliște superbă, ci aici ai la dispoziție și numeroase muzee, restaurante și galerii de artă. De asemenea, mai trebuie știut că aici e una dintre casele de vară pentru familia regală.

12. Cape Canavral, Florida, SUA. Acest loc este cunoscut în special pentru că aici au baze forțele aeriene americane. Însă sunt și numeroase plaje cu nisip fin. Anul viitor, acest loc va fi gazda evenimentului NASA „Mars Exploration Program”.

11. Cali, Columbia. I se mai spune și capitala mondială a muzicii salsa. Cei care vor să viziteze orașul vor găsi un mix cultural interesant.

10. Vanuatu. Este un stat format din 80 de insule, care se află la est de Australia. E un paradis exotic în care se pot experimenta tot felul de lucruri.

9. Guadalajara, Mexic. Este al doilea cel mai populat oraș din Mexic și impresionează prin arhitectură, numeroasele festivaluri, muzee și cultură.

8. Luxemburg. Mica țară are unul dintre cele mai mari valori ale PIB-ului pe cap de locuitori. Însă are și o bogăție arhitecturală impresionantă. Trebuie menționat că 1994 a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Aici sunt numeroase castele medievale.

7. Eugene, Oregon, SUA. Este considerat un adevărat hub pentru cei care sunt îndrăgostiți de arta culinară, pentru că aici se găsesc numeroase restaurante și maeștri ai bucătăriei. Orașul oferă și o priveliște deosebită, fiind înconjurat de munți.

6. Xi’an, China. Se spune că e locul în care s-a născut civilizația chineză. Este casa celebrei armate de teracotă. Găsiți aici numeroase muzee în aer liber. Autoritățile locale au făcut numeroase programe turistice. Poate cea mai ambițioasă propunere este o vacanță de 30 de zile în care să fie cuprinse majoritatea rutelor importante din punct de vedere istoric și cultural.

5. România. „Cu dealurile sale neîntinate și sate vechi, este destinația perfectă pentru cine caută ceva în afara circuitelor clasice. Țara are unele dintre cele mai bine conservate păduri virgine din Europa și, potrivit Indicelui privind performanța mediului pe 2018, se află pe locul 15 în lume în ceea ce privește vitalitatea ecosistemului”, spun reprezentanții Airbnb, despre țara noastră. Interesul pentru țara noastră a crescut cu 298%, iar lista impresionată de castele România este una dintre marile atracții pentru străini. Alții preferă o experiență 100% sălbatică, naturală, iar Delta Dunării și a sa pădurea Letea sunt printre marile obiective, adaugă sursa citată.

4. Sunbury, Victoria, Australia. Este un loc cunoscut pentru viile sale, dar și o arhitectură aparte. Mai trebuie precizat și că anul viitor aici se va organiza Cupa Mondială de Cricket.

3. Buriram, Tailanda. Este un loc în care se găsesc foarte multe bogății arhitecturale istorice. De asemenea, peisajele exotice îți taie răsuflarea.

2. Bilbao, Spania. A fost declarat orașul european al anului 2018. Și pe bună dreptate. Are restaurante apreciate de turiști și o arhitectură a clădirilor care încântă.

1. Milwaukee, Wisconsin, SUA. La ultimele alegeri, pentru prima dată din 1984, democrații au câștigat alegerile în fața republicanilor. Orașul este atrăgător pentru turism, aici fiind numeroase muzee, dar și adevărate bijuterii arhitecturale.

FOTO: Georgex25/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here