5 destinații ce merită vizitate în următoarea ta vacanță

Este important să alegeți cu grijă locul de vacanță pe care să îl adăugați pe lista dvs. de călătorii. Dacă vă gândiți la regiunea nordică, aceasta este compusă din cinci state suverane: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Norvegia a fost desemnată ca fiind cel mai verde loc din lume, deoarece această minune din Europa de Nord este o destinație incredibilă, care se mândrește cu numeroase minuni naturale și atracții turistice. Regatul Norvegiei este țara fiordurilor, munților și frumuseții captivante.

Atlanterhavsveien, cunoscută sub numele de Drumul Atlantic, este un traseu frumos care străbate centrul țării. El leagă partea continentală a Norvegiei de frumoasa insulă Averoya. O călătorie pe acest drum vă va arăta frumusețea de care se mândrește Norvegia.

Bergen este al doilea cel mai mare oraș din Norvegia și este poarta către unele dintre cele mai faimoase fiorduri din Norvegia, inclusiv Fiordul Sogne. Călătoria în satul fiordului Flam, cu Linia Flam – o cale ferată lungă de 20,2 km între Myrdal și Flam, a fost votată ca una dintre cele mai frumoase călătorii cu trenul din lume.

Islanda, insula focului și a gheții, este una dintre cele mai căutate destinații din loul întreaga lume, nu doar pentru aventurierii în căutare de senzații tari, ci și pentru iubitorii naturii care caută ceva diferit. Aici veți descoperi vulcani activi, gheizere, izvoare termale, câmpuri de gheață și ghețari.

Cercul de Aur este traseul turistic cel mai popular din Islanda, unde puteți combina mai multe alte activități și excursii. Acesta este format din trei locații la fel de uimitoare în sud-vestul Islandei. Parcul Național Thingvellir este un loc unic, deoarece este atât de semnificativ din punct de vedere istoric, cât și geologic.

Concluzie: Aceste două țări nordice împărtășesc unele caracteristici, inclusiv trasee frumoase, peisaje dramatice și istorie vikingă. Ambele țări sunt locații excelente pentru a vedea Aurora Boreală dacă călătoriți în momentul potrivit al anului. Dar odată ce explorați mai în profunzime, fiecare este unică. Indiferent de destinația pe care o alegeți, vă veți bucura de o experiență uimitoare explorând un loc nou și partajând experiențe cu prietenii.

Oslo

Începeți-vă vacanța cu Pachetele de călătorie în Norvegia și vizitați capitala, care este cu drept cuvânt considerată una dintre destinațiile obligatorii în Norvegia. Oslo este cunoscut pentru atmosfera sa primitoare, delicatesele culinare și obiectivele culturale. Oslo este recunoscut pentru designul și arhitectura modernă, cu Opera din Oslo iesind în evidență. Uimitoarea operă a fost proiectată de arhitecții norvegieni de la Snohetta și a fost finalizată în 2008. Ea a adăugat o nouă dimensiune orașului Oslo și este situată pe malul Bjorvika, aproape de stația centrală de tren Oslo. Suprafețele exterioare înclinate ale clădirii, acoperite cu marmură italiană și granit alb, fac ca ea să pară că se ridică din apă. Fortăreața Akershus a fost construită în secolul al XIII-lea și găzduiește două muzee militare și evenimente. Muzeul de Schi Holmenkollen este cel mai vechi muzeu de schi din lume și este situat sub faimoasa rampă de schi fondată în 1923. Acesta prezintă patru mii de ani de istorie a schiului, care a început în Epoca de Piatră.

Reykjavik

Atracția principală a pachetelor turistice din Islanda este Reykjavik. Este cea mai nordică capitală a lumii și servește ca punct de focalizare pentru turism în Islanda. Este cunoscut pentru arta autohtonă, istoria bogată și alegerile culinare moderne, precum și pentru frumusețea uluitoare. Reykjavik este o amalgamare perfectă între epoca modernă și medievală, cu istoria sa bogată vikingă și centrele de cultură modernă. Aurora Boreală este un spectacol la care vin toți călătorii. Parcuri naționale, băi geotermale, muzee, centre comerciale și viața de noapte plină de viață fac din Reykjavik un oraș cu o vibrație unică.

Tromso

Capitala Arcticului, Tromso este situată în centrul Norvegiei de Nord. Dacă pe lista dvs. de dorințe planificate se află să vedeți Aurora Boreală, să observați balenele, să aveți aventuri epice în natură și să experimentați Soarele de la Miezul Nopții, atunci cu siguranță acesta este locul în care doriți să mergeți. Catedrala Arctică este una dintre cele mai populare atracții turistice. Deși locul este cunoscut sub numele de catedrală, este o biserică parohială situată în Tromsdalen. Clădirea atrăgătoare este opera arhitectului Jan Inge Hoving. Făcută din panouri de beton acoperite cu aluminiu, biserica a fost comparată cu Opera din Sydney, Australia, datorită formei sale piramidale, iar alții spun că seamănă cu un iceberg. Polaria este cel mai nordic acvariu din lume și a fost deschis în scopuri pur științifice, dar acum găzduiește un cinematograf panoramic și o piscină cu foci cu mustață. Iarna, nu există nimic mai bun de făcut în Tromso decât să priviți Aurora Boreală. Turul Fjord pentru Observarea Balenelor este cea mai bună modalitate de a învăța despre viața sălbatică norvegiană. Sezonul durează de la noiembrie până în februarie, când aveți ocazia să vedeți balene cu cocoașă și orci.

Cercul de Aur

Cercul de Aur este faimosul traseu scenic din Islanda, care combină puncte de reper iconice și locuri semnificative din punct de vedere istoric într-un tur de vizitare circular. Cascada Gullfoss vara încântă mai mult de două mii de vizitatori pe zi. Cascada se află în canionul râului Hvita, în sud-vestul Islandei. Ea impresionează localnicii și vizitatorii cu puterea uluitoare și peisajele impresionante ale cascadei, atât vara, cât și iarna. Gullfoss înseamnă „Cascada de Aur” și este alcătuită din două cascade spectaculoase în trepte. Cea superioară se prăbușește de la 11 metri deasupra râului Hvita înainte de a cădea din nou. A doua cascadă Gullfoss se prăbușește de la 21 de metri, făcând înălțimea totală a canionului de 31 de metri. Parcul Național Thingvellir este una dintre atracțiile obligatorii și este cunoscut pentru fisurile cauzate de mișcarea plăcilor tectonice. Vizitatorii pot merge de-a lungul Cheilor Almannagja și pot simți atmosfera sumbră a zidurilor stâncoase gigantice care se înalță de o parte și de alta și pot chiar să înoate și să facă snorkeling în fisura Silfra. Înecați-vă în fisura Silfra și înotați între cele două plăci tectonice ale a două continente – America de Nord și Eurasia. Geyser este o zonă geotermală găsită în Cercul de Aur și este ușor accesibilă prin închirierea unei mașini. Eruptiile geyserului pot „răsuci” sau arunca apă fierbinte până la 70 de metri în aer.

Bergen Bergen este al doilea cel mai mare oraș din Norvegia și una dintre opririle aglomerate ale navelor de croazieră în Scandinavia. Are un inel de dealuri care înconjoară orașul, cunoscute sub numele de Cele Șapte Munți. Când vă aflați în Bergen, experimentați diversitatea în artă, cultură și festivaluri. Bryggen Hanseatic Wharf este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Bergen. Zona este plină de studiouri, ateliere, magazine boutique și restaurante. Aleile sunt înguste și au vechi case de negustori din lemn, ceea ce face locul să arate ca o amestecătură perfectă de cultură modernă și veche. Fortăreața Bergenhus domină intrarea în port din secolul al XVI-lea. Aici, bucurați-vă de expoziții uimitoare în fortăreață, în special legate de contribuția femeilor și grupurilor de rezistență în timpul ocupației Germaniei din Norvegia în perioada 1940-1945. Muzeul Grieg situat la Stromgate este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, deoarece reprezintă un exemplu excelent de arhitectură modernă și are o acustică excelentă. Sala este cea mai bună locație pentru concerte, operă și balet. Ea îi poartă numele unuia dintre cei mai iubiți fii ai Bergenui, Edward Grieg.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole