Oferte vacanțe Grecia. Insula cu nisipuri aurii și ape cristaline

Se spune despre insula Skiathos că este una dintre cele frumoase destinații. În cazul în care sunteți în căutare de oferte vacanțe Grecia, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre Skiathos.

Skiathos este o destinație cosmopolită și are printre cele mai frumoase plaje din Grecia. Cele 70 de plaje, cu nisipuri aurii și ape cristaline sunt completate de peisaje naturale care sunt protejate de fluxul turistic.

Cei care caută oferte vacanțe Grecia trebuie să mai știe că zona cuprinde și un peisaj muntos, cu înălțimi abrupte ale vârfurilor.

Insula nu oferă doar plajă, apă și soare, ci și multe alte posibilități de petrecere a timpului. De exemplu, cei care aleg dintre oferte vacanțe Grecia un concediu în Skiathos pot vizita bisericile și mănăstirile locului, foarte vechi și încărcate de istorie.
Skiathos IMG_3361

Oferte vacanțe Grecia. Ce trebuie să vizitați

De asemenea, mai puteți merge și într-o plimbare cu barca și puteți explora micile insule din apropiere, unde se adăpostesc numeroase specii de păsări și de plante.

Nu trebuie să ratați nici o vizită în orașul Kastro. Este situat într-o zonă înaltă, stâncoasă, superbă. Între 1540 și 1829 a fost capitala fortificată a piraților. Aici se mai păstrează încă un tun antic, alături de patru biserici vechi restaurate. De asemenea, într-o biserică din Kastro puteți admira fresce importante.

Nu trebuie să ratați o excursie la Mănăstirea Evangelistria. Aceasta este înconjurată numai de munți și de păduri luxuriante. În interiorul mănăstirii puteți admira o colecție de haine purtate de preoți de-a lungul timpului. De asemenea, tot aici mai sunt și câteva cărți rare, dar și manuscrise care dateează din secolul al XVII-lea.

Oferte vacanțe Grecia. Bourtzi, locul vânat de pirați

Un alt obiectiv de neratat, dacă alegeți una dintre oferte vacanțe Grecia pentru Skiathos este vechiul port de pe insulă. Aici găsiți numeroase bărci, de toate culorile, care oferă un peisaj superb și e bine să aveți cu voi și aparatul de fotografiat. Tot de aici vă puteți cumpăra și suveniruri sau vederi.

Fortăreața Bourtzi este un alt obiectiv important. Aici găsiți un tun de apă, dar și o capelă impresionantă. A fost construită la începutul anilor 1200 pentru a proteja locul de pirați.

În 1660 a ars în urma unui atac. Zona a început să renască de la începutul anilor 1800, când a devenit o atracție pentru refugiați. Acum, din fortăreață au mai rămas doar câteva ziduri și capela.
Το Μπούρτζι μέσα από το λιμάνι

În această perioadă sunt câteva oferte foarte bune pentru Skiathos, de la cea mai mare agenție de turism online, Vola.ro. Întreaga listă de oferte vacanțe Grecia o găsiți – LA ACEST LINK.
Skiathos town
Skiathos Beach

Fotografia principală a articolului: Diego/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole