Țara în care s-a filmat o mare parte din Games of Thrones vrea mai puțini turiști

FOTO: Aapo Haapanen/Flickr

2,3 milioane de turiști sunt așteptați anul acesta în una dintre țările în care s-a filmat celebrul serial TV „Games of Thrones”. Este vorba despre Islanda, care în 2010 era vizitată de doar 490.000 de turiști. Totuși, un număr mare și atunci, având în vedere că are o populație de sub 340.000 de locuitori.

Acum, guvernul de la Reykjavik, prin ministrul Turismului, Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir, transmite că ar putea să crească taxele la cele mai populare atracții ale Islandei, pentru a nu „deveni victimele propriului succes”.

Ministrul Turismului din Islanda spune că sunt unele zone care „pur și simplu nu fac față unui milion de vizitatori anual”.

Însă taxele sunt și acum destul de mari. De exemplu, o călătorie cu taxiul de la aeroport până în centrul orașului este aproximativ 150 de dolari, iar o cameră de hotel este de trei ori mai scumpă decât una în altă capitală din nordul Europei. De asemenea, prețurile la băuturile alcoolice sunt mai mult decât duble față de media din Uniunea Europeană.

Potrivit statisticilor, principala sursă de export a Islandei este turismul. Mai exact, aproximtiv 45% din valută, 5,1 miliarde de dolari, intră în țară cu ajutorul turiștilor.

Ce trebuie să vizitezi în Islanda

Cel mai bun timp pentru a vizita Islanda este în iulie şi august când soarele strălucește până după miezul nopţii. Iată câteva dintre obiectivele turistice din Islanda:

Laguna albastră. A rezultat în urma unui accident la o centrală geotermală. Apele fierbinți s-au revărsat între stâncile de rocă vulcanică, iar combinaţia dintre substanţele minerale din apele termale bogate în sulf şi siliciu şi cele ale rocilor vulcanice a produs un amestec lăptos de culoare bleu şi nişte nămoluri albe cu propietăți terapeutice. Preţul excursiei la Laguna Albastra, incluzând intrarea şi transportul de la hotel, este de aproximativ 35 euro.
Blaue Lagune

În apropierea vulcanulului Hekla este un peisaj desprins din povești. Lava a scos la suprafaţă minerale colorate divers în nuante de roz, maro, albastru sau violet, iar pe alocuri, printre stâncile negre a crescut iarba şi vegetaţie mică.
Hekla

De asemenea, în apropiere mai există o zonă geotermală, cu izvoare calde, unde se poate face chiar o baie. Ghețarii oferă peisaje impresionante. Cel mai vizitat este Vatnajökul, care are în jur de 1.000 de ani și este mare cât toți ghețarii din Europa la un loc. Are 8.000 de kilometri pătrați și mai mult de 3.300 de kilometri cubi.
vatnajökul

Aici, în jurul acestui ghețar, s-a format cel mai mare parc din Europa, Skaftafell. Munții sunt împăduriți cu mesteceni, soruși de munte și salcii. De aici se poate merge către izvoarele fierbinți, care ies la suprafață, și la cele mai mari ghiezere, adevărate minuni geotermale ale Islandei. Strokkur erupe la fiecare 7-10 minute, iar Marele Geysir arunca jeturi fierbinţi la 70-80 de metri înaltime de 3 ori pe zi.
Strokkur

Cascada Seljalandsfoss, unde un volum enorm de apă cade de pe o stâncă înaltă de 60 metri, este un alt obiectiv turistic important din Islanda.
Seljalandsfoss

Despre capitala Reykjavik se spune că este unul dintre cele mai curate orașe din lume. Este și unul dintre cele mai fermecătoare orașe din lume, cu centre comerciale și culturale, dar și clădiri istorice din lemn și piatră sau construcții moderne de metal și sticlă, cu arhitecturi impresionante.
Reykjavík City

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole