Cele mai interesante 12 orașe din lume în care să pleci cu skateboardul

Skateboardingul a început să fie din ce în ce mai apreciat și printre români. Tot mai mulți tineri români se dau cu placa pe străzi și tot mai mulți devin din ce în ce mai buni. Se pare că skateboardul ca sport profesionist începe să fie și în România tot mai iubit. Dacă îți place să călătorești, nu ezita să își iei și skateboardul în cazul în care pleci într-unul din cele mai bune orașe din lume pentru a practica acest sport. Iată recomandările noastre.

Barcelona

Capitala catalană a fost Mecca mediteraneană mondială de skateboard de la sfârșitul anilor ’90. MACBA, Paral-lel, Sants, Forum, Fondo, Barcelonetta, Beer Banks, Arcul de Triumf, Mercado, Universitat, Molins de Rei și așa mai departe. Barcelona rămâne o bijuterie pe lista dorințelor de călătorie ale tuturor pentru arhitectură, vreme și stil de viață. Dar, este excelent pentru a fi vizitat și pe skateboard.

Atena

Tinerii din Grecia sunt pasionați de skateboard, iar un jurnalist a petrecut doi ani și jumătate pentru a realiza un documentar despre fenomenul legat de acest spot în capitala elenă Atena.

ATH e un film care aduce în fața tuturor skaterilor din lume – prin intermediul reviste și siteului Red Bull – situația acestui sport și a pasionaților de mișcare în Atena.

Interesant este că în film apar și skateri în vârstă, care au fost martorii transformărilor de care au avut parte pasionații de astfel de mișcare din oraș.

Los Angeles

Acesta este locul de naștere al skateboardului modern. Orașul este acasă, probabil, pentru cei mai mulți profesioniști, cele mai multe companii și cele mai multe locuri documentate decât orice alt oraș de pe planetă în privința skateboardingului. De la Venice Beach la Downtown, Hollywood High la San Pedro, Orașul Îngerilor combină vremea perfectă și inima culturii skate-ului cu orice, de la mesele din curtea școlii până la bazinele din curtea din spate.

Geneva

În Geneva, sunt nu mai puțin de cinci mari magazine dedicate skaterilor, iar skatepark-uri sunt vreo șase, informează siteul backsideskatemag.com.

Cea mai mare zonă dedicată skaterilor din Elveția este fără îndoială Plainpalais, însă o superbă destinație pentru skateri poate fi Mies, un sătuc aflat la periferiile Genevei.

Londra

În timp ce ploaia ar putea fi greu de suportat, casa PWBC, Southbank și Slam City Skates sunt atracții extraordinare pentru orice skater. De asemenea, a fost epicentrul cultural al scenelor europene de skate încă de la apariția revistei R.a.D. Iar în cazul în care ai plecat în vacanță cu copiii, aceștia pot fi lăsați într-un parc excelent pentru sarit, precum Heathrow W., unde atat cei mici, cat si cei mari se pot bucura de sarituri cu trambulina si nu numai.

New York

Strălucirea vibrantă a orașului care nu doarme niciodată, ci doar energizează skateboardingul acolo. Alunecarea pe bulevarde, înconjurată de valul de lumini, culturi diverse și orizontul masiv este suficientă pentru a vă face să vă simțiți ca un super călător imediat. Te conectezi imediat la bogata istorie și scenă a skateboardingului din New York, împreună cu câteva locuri epice, pe care să le încerci.

San Francisco

De asemenea, bogat în istoria skateboardului, San Francisco a fost centrul lumii acestui sport în perioada de glorie EMB de la începutul până la mijlocul anilor ’90. Orașul este recunoscut pentru cele mai renumite dealuri de skateboarding, unele dintre cele mai emblematice companii și profesioniști în domeniu. De asemenea, găzduiește locuri legendare, de la Wallenberg până la 3rd and Army, orașul exemplifică estetica vizuală ideală pentru a merge pe skateboard.

Paris

Scriitorii, poeții și artiștii au fost inspirați de Orașul Luminilor de secole. Skateboardingul nu este diferit. Marmura abundentă din Le Dôme, Bercy sau La Défense și poate chiar legendarul „Bazin” al Turnului Eiffel, încrucișat cu bogatul stil de viață Bohéme al cafenelelor, Le Métro și bucătăria multietnică mențin Parisul pe oricare dintre primele 10 orașe din această listă.

Melbourne

Australia găzduiește unele dintre cele mai bune zone metropolitane de pe planetă, excelente pentru cei care au la ei un skateboard. Melbourne a devenit principala destinație de călătorie, în ceea ce privește patinajul pe străzi, în ultimii cinci – zece ani. Cu o scenă plină de viață și o colecție solidă de locuri, de la muzeul popular la vechea șină de aur Flinders Street, Melbourne se află în club.

Shenzhen

Odată cu clădirile răsărite peste noapte, China în general a ieșit din obscuritate începând cu anii 2000 pentru a deveni o destinație de călătorie cu skateul, de la Zoo York la Lakai. Shenzhen, în sudul provinciei Guangdong a Chinei, s-a dovedit a fi o mină de aur din marmură neatinsă pentru a servi drept epicentrul patinării pe străzi a Republicii în devenire.

Berlin

Mulți skateri au început să considere Berlinul noua Barcelonă în ultimii ani. Plin de locuri perfecte pentru skate, de la Kulturforum la Friedrichshain Monument și mai departe, Berlinul este clar o destinație excelentă pentru skateboarding.

Tel Aviv

Tel Aviv se află în mijlocul unui boom de construcții netede, este plin de locuri superbe, se mândrește cu bucătăria locală proaspătă incredibilă, are o viață de noapte înfloritoare, cluburi și scenă de artă și tot tabloul este completat cu vreme bună pe tot parcursul anului și plaje exotice. Trebuie încercat!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole