Idei pentru un nomad digital: locuri de unde poți lucra

Odată cu implementarea muncii în sistem hibrid și a conceptului de „remote”, tot mai mulți angajați optează pentru renunțarea clasicului birou în favoarea celui virtual.

Fie că sunt freelanceri, fie că lucrează pentru anumite companii, nomazii digitali se pot întreține din activitatea pe care o desfășoară în mediul online și au libertatea de a trăi și lucra în orice locație pe care o aleg. Deși sună prea bine ca să fie adevărat, nomazii digitali experimentează jobul ca stil de viață.

Dacă și tu te afli în căutarea spațiilor alternative care să ofere condiții optime pentru munca de la distanță, rămâi alături de noi.

Ți-am pregătit o serie de recomandări pentru alegerea destinației sau a hub-ului potrivit care te vor ajuta în ,,obținerea’’ vizei de nomad digital.

Cele mai populare 3 destinații pentru nomazii digitali

Atunci când alegi țara în care să lucrezi remote, este recomandat să bifezi anumite aspecte  precum: o bună conexiune la internet, prezența diferitelor cafenele locale, respectiv prezența hub-urilor și a spațiilor de coworking. Pe lângă acest sistem ,,antreprenorial’’, este bine să te asiguri că fusul orar nu reprezintă un impediment și că piaţa chiriilor este una accesibilă buzunarului tău. A trăi la Paris cu bugetul unui freelancer român, te poate face să zbori spre casă în mai puțin de două luni.

Portugalia

Deși nu se află printre cele mai prietenoase cu bugetul, Portugalia se situează în topul preferințelor nomazilor digitali din Europa. Mulți europeni care decid să-și schimbe locul natal aleg Portugalia, țara cu cea mai mare comunitate de nomazi digitali.

Țara se remarcă prin aspecte precum sănătatea, siguranța și viața socială, având în același timp una dintre cele mai scăzute rate de poluare a aerului în comparație cu alte țări din lume. De asemenea, cunoașterea limbii engleze în rândul localnicilor facilitează interacțiunea pentru cei care aleg să trăiască aici. Portugalia a adoptat cu entuziasm nomazii digitali, inaugurând primul sat digital nomad în Madeira în 2021. Arhipelagul portughez este plin de culoare și de viață. Pentru nomazii amatori de fashion, este recomandată o geantă laptop, care să ofere rezistentă și un design plăcut.

Japonia

Japonia poate fi o destinație potrivită pentru cei mai organizați și punctuali nomazi digitali, cu condiția ca aceștia să aibă un program flexibil. Cu 149 de centre culturale la 1.000 de locuitori și 1.707 de baruri și cluburi la 1.000 de locuitori, Japonia promite experiențe nemaiîntâlnite.

Țara Soarelui Răsare are însă un bagaj de reguli fără de care nu cu greu supraviețuiești.
Regula supremă este să fii mereu punctual. Însă punctualitatea nu se rezumă la a sosi a la ora stabilită, ci la a fi prezent cu cel puțin zece minute înainte.

Trebuie spus că există anumite restaurante în care regula îți impune să te descalți, că toate uşile se deschid spre exterior și că, indiferent de circumstanțe, profesionalismul este o condiție obligatorie.

Având în vedere că buna organizare este cheia succesului în orice activitate, poate n-ar fi o idee rea să îți iei o mapă pentru documente pentru a-ți pune la punct toate actele. Tu hotărăști care ți se potrivește mai bine, din material textil sau din piele. Mapa este utilă atât pentru a o lua cu tine la cafenea, cât și pentru a-ți prezenta proiectul unui potențial colaborator.

Bali

Bali rămâne cu siguranță cea mai populară alegere pentru cei care optează pentru un birou virtual. Insula acoperă toate cerințele nomazilor digitali: accesibilitate, gastronomie excelentă, Wi-Fi puternic, apusuri de soare spectaculoase, plaje exotice și o atmosferă relaxată.

Insula oferă un cadru idilic, cu plaje exotice, temple pline de legende și o atmosferă vibrantă. Clima tropicală asigură temperaturi plăcute, iar peisajele uimitoare pot stimula creativitatea și bunăstarea. Cu o comunitate internațională de nomazi digitali, vei găsi ușor locuri de coworking și evenimente networking.

Aici, poți să te concentrezi cu ușurință atât pe sarcinile de lucru din timpul zilei, cât și pe activitățile recreative. Bali oferă o varietate de spații de coworking și cafenele care satisfac nevoile în creștere ale comunității de nomazi.

Pentru deplasările scurte, cum ar fi cele de la cazare către cafenea, poți să-ți iei un ghiozdan troler de pe eBagaje.ro în care să-ți încapă atât laptopul cât și costumul de baie. Îți garantăm că nu vei mai lucra nici măcar o oră peste program.

Spațiu de coworking sau cafenea: tu ce alegi?

Alegerea locului potrivit pentru a-ți desfășura activitățile profesionale este foarte importantă. Când vine vorba de spații de coworking, cele mai populare sunt hub-urile și cafenele, fiecare având avantajele și dezavantajele sale.

Spațiul de coworking oferă un mediu profesional, echipat cu birouri și accesorii. Atmosfera colaborativă poate stimula creativitatea și poate încuraja interacțiunile sociale.

Pe de altă parte, cafenelele reprezintă o alegere mai comodă. Ambianța relaxantă, mirosul plăcut de cafea și fundalul sonor pot contribui la o atmosferă mai productivă.

Decizia depinde de preferințele tale personale. Dacă apreciezi un mediu mai structurat, cu posibilitatea de a face networking, spațiul de coworking este alegerea potrivită. În schimb, dacă îți place să te bucuri de liniște și de mirosul uneia dintre cele mai îndrăgite și mai populare băuturi de pe glob, cafeneaua poate fi opțiunea ideală pentru tine.

Indiferent de alegere, ambele variante pot oferi un cadru propice productivității, depinde doar de nevoile și stilul tău de lucru. Nu uita că accesoriile potrivite pot contribui la productivitate. Alege-ți destinația și pregătește-te pentru o aventură digitală chiar acum!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole